PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SEPTICFLESH - Communion

Uplynulú päťročnicu extrémna bizarnosť menom SEPTIC FLESH váľala šunky a partia okolo Sotirisa nám ničím nenaznačovala, že sa ešte niekedy bude niečo diať. Približne pred rokom sa však štvorica Grékov rozhodla, že odolá volaniu boha Dionýsia, chlapi odložili nápoj bohov, poupravili názov na SEPTICFLESH a prišli sa opäť pozrieť k nám, bežným smrteľníkom.

Vchod zapečatenej hrobky sa poodchýlil a za sprievodu nosným dierkam lahodiacemu puchu v ušiach rezonujú prvé tóny, v ktorých si páni uctia fenomenálneho spisovateľa H.P.Lovecrafta. Úvodná skladba je téme patrične prispôsobená a z celého albumu znie snáď najdémonickejšie. Na záverečné odbíjanie umieráčika, ktorému sa pod nohy pripletie kostolný zvon, sa zabudnúť nedá. Lovecraft však na svojej ceste záhrobím nie je sám. Annubis ako egyptský boh mŕtvych ho sprevádza v druhej skladbe. Orgazmicky príjemná vôňa kadidla nám bude rozmaznávať čuchové receptory v titulnej „Communion.“ Tá je neporovnateľne rýchlejšia a mohutné zbory excelujú. Fascinujúca okultná atmosféra tvorí v kooperácii so spútanou a logicky vyznievajúcou brutalitou zvuku jedno kompaktné, súdržné dielo, kde orchestrálna zložka je nemysliteľná bez tej „kovovej“ a naopak.

Plynový pedál zošliapnu Gréci až na podlahu v iba trojminútovom, ale spoľahlivo devastujúcom rýchliku „Babel´s Gate.“ Neuveriteľná rýchlosť, s akou bubeník dáva otcovské zauchá svojej artilérii, berie dych a pritom sa nás snaží presvedčiť, že organizmus s paličkami v ruke má do vienka dané viac ako dve horné končatiny. Agresívnosť materiálu však nikdy nie je na úkor atmosféry. „Babel´s Gate“ je dokonalým príkladom toho, čo SEPTICFLESH predvádzajú na novinke prakticky v každej sekunde - úchvatná intenzita a zároveň hĺbka materiálu.

Skladba „We the Gods,“ rozhodne nie je slnkom, ktoré vychádza po búrke a Gréci idú na to opäť pekne zhusta, aj keď vrchol v tomto smere sme už práve zažili. Pomyslíte si : „No už to hádam páni trocha preháňajú...“, a práve v tom momente, keď vám ide prasknúť hlava, nastáva odmäk – veď ticho lieči... Rozbúrená hladina sa upokojí, orchestrálna pasáž vám vykúzli zimomriavky na chrbte a zvyšok skladby vsádza viac na opantanie mysle veľkoleposťou daného okamihu miesto brilantnej techniky.

Orchester je tu zakomponovaný perfektne a symfonično je tu použité nesprznené a v pravom zmysle slova. Ostatne, ten sa vám predvedie v celej svojej kráse v najdlhšom kuse. „Persepolis“ je jednoducho špica. Atmosféra graduje, sedíte priklincovaní a čakáte, ako to dopadne. Prapodivné nástroje od výmyslu sveta (hlavne teda toho orientálneho), ktorých mená chvalabohu nepoznám, sa tu striedajú s perfektným chrapotom Spirosa Antoniou – skladba hodná svojho majestátneho mena.

Neopísateľné pocity z tryskajúceho gejzíru geniálnych nápadov, ktoré Sotiris určite nevytiahol z tohto sveta, sa prenášajú do nasledujúcej tajomnými zastretými vokálnymi linkami začínajúcej „Sangreal.“ Zbytočné sú akékoľvek slová. Táto hudba sa vám rozlezie po mozgu ako termity po strome. Rovnako ťažko sa od nej aj odpútavate. Mimo misu snáď pôsobí záverečná „Narcissus,“ ktorá sa tu najmä náladovo trochu míňa účinkom.

K dokonalosti chýba hádam len minule hosťujúca vokalistka Natalie Rassoulis so svojím ľadovým hlasom a snáď aj preto majú stále Sumerskí Démoni o vlások navrch. Dielo znie absolútne autenticky a pri jeho počúvaní mi fantázia pracuje na vysoké otáčky. Moja fascinácia starovekom spôsobuje, že v mojich očiach ide o extrém roka. Tí, ktorých návraty v čase nejako extra netankujú, však tiež nebudú sklamaní. Ťahám deviatku.

Martin             

Loňské album řecké smečky Septic Flesh rozhodně zabodovalo. Melodický death metal s orchestrálním kabátem vytvořil skvělou směsici. Songy velmi chytlavé, ale rozhodně ne prvoplánově nastrojené. Temnota a krása. Na minulém Brutal Assaultu dokázali, že jsou bohové nejen ve studiu. Devitku si stoprocentně zaslouží!
Ascela 9/10

www.septicflesh.net

Seznam skladeb:
1. Lovecraft´s Death
2. Annubis
3. Communion
4. Babel´s Gate
5. We the Gods
6. Sunlight Moonlight
7. Persepolis
8. Sangreal
9. Narcissus

Sestava:
Spiros "Seth" Antoniou - zpěv, baskytara
Sotiris Vayenas - kytara
Christos Antoniou - kytara
Fotis Benardo - bicí

Rok vydání: 2008
Čas: 38:11
Label: Season of Mist
Země: Řecko

Diskografie: 1994 - Mystic Places of Dawn
1995 - Esoptron
1997 - Ophidian Wheel
1998 - A Fallen Temple
1999 - Revolution DNA
2003 - Sumerian Daemons
2008 - Communion


Vydáno: 31.03.2009
Přečteno: 3605x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Aktivně teprve asi...29. 08. 2010 22:51 Veronika
Mno, veď si...29. 08. 2010 22:26 Martin
Mně se to tak...29. 08. 2010 17:49 Veronika


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08912 sekund.