RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CONQUEST - Frozen Sky

Situace kolem druhého alba CONQUEST připomíná deziluzi po manželském sňatku. Seznámení s touto kapelou v podobě první desky "Endless Power" bylo natolik vzrušující a zábavné, že se zabouchnutím do této skupiny nemohl mít fanoušek melodického power metalu vůbec žádný problém. Natěšený kvalitou slyšeného pak neváhal slíbit CONQUEST "věrnost, dokud nás smrt nerozdělí". Jen to však učinil, něco se přihodilo. S druhou deskou totiž Ukrajinci totálně změnili tvář. Zmizelo to důvěřivě svůdné kouzlo, pryč je zamilovanost a nastává kruté rozčarování. Tuhle kapelu že jsem ve své nedávné recenzi vychvaloval až do speed metalových nebes?! To přece nemůže být pravda! Vždyť tenkrát se jednalo o neskutečně rychlou jízdu, ze které se na vás každou vteřinu valily tuny melodikou nabušených endorfinů! A teď to vypadá, jako by toto tučné sousto uchopila do svých rukou Kateřina Cajthamlová z debilního pořadu "Jste to, co jíte"a zredukovala jeho výživnost na mimořádně nemastný a neslaný produkt v podobě alba "Frozen Sky".

Jenže ono to může platit i naopak. Pokud se někomu náhodou dostal do ruky jako první dnes hodnocený počin a z nějakého důvodu se mu líbí, těžko uvěří, že desku "Endless Power" nahrála stejná smečka a stejně tak může nenávidět právě ji. Pro (lehké) přirovnání si představte tvorbu Ladislava Křížka v Kreyson a potom v DAMIENS. Podobně dramaticky podbízivá změna nastala i mezi díly CONQUEST. Takže není vyloučeno, že se druhé album zamlouvá třeba "něžnější" části posluchačstva, protože ukrývá některá (pře)slazená lákadla (kupříkladu "Flying In The Rain" či předposlední "Warbeast"), která mně v jiných případech vůbec nevadí. Já ale toto album musím brát z pohledu maníka, kterému se zatraceně zamlouvala první, hutně power metalová deska a stejný nebo alespoň podobný obsah (právem) očekával i u placky "Frozen Sky". (Ačkoliv do výsledného hodnocení jsem se snažil vtěsnat objektivní bodový kompromis).

Jediná skladba, která připomene osvobozující živočišnost debutu, je v pořadí třetí "My Aim" a okrajově i píseň titulní. Jinak je všechno jinak, včetně měkké "komerční" produkce a totálního překopání sestavy se změnou vokalisty v čele. Brilantní Jenick D. Lenkoff odešel neznámo kam (vůbec bych se nedivil, kdyby prchnul právě z důvodu zásadní změny v procesu skládání tvorby, kterou nastolil mozek skupiny W. Angel). Nahradil ho jistý Alex G.L., jehož hlas je průměrný a přesně doplňuje komplexní pocity z poslechu celého alba: velmi bolestivý šrám, který se otevřel po zmařeném a nenaplněném očekávání.

Co se týká rozebírání jednotlivých skladeb, provedeme Conquesťákům to, co oni provedli fanouškům debutu. Totiž nebudeme se jimi vůbec zabývat a s chutí je obejdeme. A pokud alespoň trochu platí také formulka "Jste to, co posloucháte", tak vám album "Frozen Sky" nemůžu a hlavně nechci doporučit.

Petr Štěpnička             


www.conquest-ua.com

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. Intro
2. The Ways Of Vice
3. My Aim
4. The Road To Nowhere
5. Flying In The Rain
6. The Temple Of Fear
7. Don't Tell Me Farewell
8. Sunset
9. Before The War
10. Warbeast
11. Frozen Sky

Sestava:
Alex G.L. - zpěv
W. Angel - kytara, zpěv
Lady Dea - klávesy
Louis Ray - baskytara
Alexander Kasyarum - bicí

Žánr: heavy/power/speed
Rok vydání: 2005
Čas: 46:05
Produkce: Kharkiv's W. Angel Studio/S.M.S. Factory (vlastní)
Label: Music Hall
Země: Ukrajina

Diskografie:
2000 - Endless Power
2005 - Frozen Sky
2009 - Empire

Související články:
CONQUEST - Endless Power
CONQUEST - Empire


Vydáno: 10.07.2009
Přečteno: 3257x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14156 sekund.