PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ROTTING CHRIST - Aealo

ROTTING CHRIST mám zaradených do kategórie zoskupení, ktoré to síce u mňa nikdy prehrané nemali, mimovoľne, nezávisle od vôle ich však kdesi v podvedomí ignorujem, maximálne si uvedomujúc, že sú tu a možno raz... veď kto vie...? Aby sa to zmenilo, musel prísť nový album. Pravdu povediac, vysoko nadpriemerný a na celej ploche príjemne prekvapujúci.

Od úvodných sekúnd v spoločnosti kvíliacich gréckych plačiek sa pripravte na nezastavujúci príval kreativity. Zabijácky spodok – drtivé riffy s patričnou voltážou – na ktorý so samozrejmou prirodzenosťou nadväzujú chytľavé melodické gitarové linky, Sakisovo úsečné štekanie a kdesi tam vzadu si pýta svoj vlastný metál aj bezkonkurenčná rytmika. Už tak vyhrotenú situáciu v epicentre rozšantených kompozícii šperkujú etnické motívy vrátane ženských viachlasov a nijako ekvilibristické, skôr účelné sóla, ktoré si však dokonale plnia svoju úlohu – udržať poslucháča vo vytržení aj v momentoch, kde by mu inak veľmi šikovne vymyslené aranže už mohli začať liezť zadným otvorom v ústrety dobrodružstvám, v kanalizácii bezpochyby čakajúcim.

Keď vás po niekoľkých nezriadených, zbesilých exkurziách krížom krážom cez tracklist zanechá prvá vlna nadšenia vypľutých na brehu, váš neudržateľný chtíč si ďalej robí svoju prácu. Hormónu neporučíte, vrátite sa a konečne sa ponoríte pod hladinu. Panečku, ešte len tam je na čo sa pozerať! Keď si totiž „Aealo“ dá dole hoplitskú helmu vyobrazenú na obale, stáva sa tak pestrou kolekciou, že by z toho stratili farbu aj koraly na Maledivách. Pri detailnejšej obhliadke tohto bravúrneho diela (t.j. až vtedy, keď už vami nelomcuje zvrhlá túžba vpáliť tomu rovno plný počet bodov) totiž pobadáte, že hudba Gréckej štvorice má vrstvy. Koľká to radosť z tohto zistenia, najmä keď si vychutnávate ich postupné odkrývanie. V neskorších dobách, keď máte najzásadnejšie momenty albumu vyryté vo vnútornom uchu, je tento fakt korením hry. Je totiž neopísateľne fascinujúcim dobrodružstvom sledovať čo i len jednotlivé stopy, ktoré si pri patričnom sústredení dávate dokopy s tými ostatnými, aby ste si tak de facto trúfalo poskladali svoj vlastný, odlišný pohľad na celkové vyznenie skladby, než aké vám Gréci zrejme chceli ponúknuť.

Zážitok umocňuje na n-tú variabilná rytmika. Pri strhujúcich, neraz prekvapivých prechodoch bicích sa vám nadmerne prekrvuje sebavedomie a keď Themis zapojí strojovo neúnavné kopáky, v spolupráci s prakticky ľubovoľným rafinovane zvoleným riffom je hudobná ejakulácia na svete. Vskutku chytľavé tempo väčšiny skladieb sa mení od jednej k druhej takým spôsobom, že v snahe napratať to do seba všetko hneď teraz budete ignorovať aj varovné signály močového mechúra. Neexistuje, aby nasledujúca položka bola podobná predošlej. Určite jeden z hlavných dôvodov, prečo sa „Aealo“ opočúva len veľmi ťažko.

Novinka ROTTING CHRIST patrí k tým splneným snom, do ktorých recenzovania sa človek nepotrebuje nútiť. Naopak, skôr potrebuje vydržať, aby dokázal dostatočným počtom vypočutí vystihnúť všetko podstatné. Technicky neuveriteľne prepracované kompozície nedoziernou chytľavosťou ústredných motívov dvíhajú z kresla, do ktorého ste sa na začiatku tak naivne posadili predpokladajúc, že v ňom vydržíte až do konca. Prinajhoršom v polovici úvodnej a titulnej „Aealo“ sa vám ale ROTTING CHRIST zasmejú do ksichtu a donútia vaše sedacie svaly kapitulovať. Extraliga melodického extrému a priebežne to najkompaktnejšie a najpohlcujúcejšie, čo sme si zatiaľ v prvom kvartáli tohto roku mohli vypočuť. Čo na to krajania SEPTICFLESH?

Martin             


www.rotting-christ.com

Seznam skladeb:
01. Aealo
02. Eon Aeneos
03. Demonon Vrosis
04. Noctis Era
05. dub-saĝ-ta-ke
06. Fire, Death and Fear
07. Necron Iahes...
08. ...Pir Threontai
09. Thou Art Lord
10. Santa Muerte
11. Orders From The Dead (Diamanda Galas cover)

Sestava:
Sakis Tolis- vokály, kytary
Giorgos Bokos - kytary
Andreas Lagios - baskytara
Themis Tolis - bicí

Rok vydání: 15. 2. 2010
Čas: 50:05
Label: Season Of Mist
Produkce: Sakis Tolis
Země: Řecko

Diskografie:
1991 - Passage to Arcturo
1993 - The Mighty Contract
1994 - Non Serviam
1996 - Triarchi of the Lost Lovers
1997 - A Dead Poem
1999 - Sleep of the Angels
2000 - Khronos
2002 - Genesis
2004 - Sanctus Diavolos
2007 - Theogonia
2010 - Aealo


Vydáno: 07.04.2010
Přečteno: 3309x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Naopak, ja si...28. 09. 2010 21:58 Martin
Na tomto albu mě...19. 05. 2010 20:24 Moonroot


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09181 sekund.