DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BLAZE BAYLEY, RIMORTIS, NARTTU - 30.5.2010 - Praha, Exit Chmelnice

Blaze Bayley, ex zpěvák Iron Maiden, po roce opět v České republice a to hned na tři zastávky! Přiznávám se bez mučení, že jsem nikdy nebyla velkou fanynkou „Železné panny“ a samotná tvorba pana Bayleyho mě také až tolik neoslovila, za to mě oslovilo loňské vystoupení na festivalu Basinfire Fest, kdy dav fanoušků naprosto šílel, takže jsem se rozhodla vypravit se na pražský koncert a zjistit, jestli kapela s živelným frontmanem dokáže takto pobláznit fanoušky i v klubu. A světe div se, dokázali to!

Už při příchodu do klubu se Blaze projevil jako vstřícný člověk. Nechoval se jako nafoukaná hvězda, naopak seděl u stolku s merchandisem a zdálo se, že se přímo s nadšením podepisoval fanouškům a fotil se s nimi.

První kapela, která otevírala celý večer, byli mladí Narttu. Pod pódiem se zatím shromáždilo pár fanoušků a příznivců a kamarádů kapely, aby je podpořili. Bohužel, vystoupení česky zpívajících Narttu se neobešlo bez technických potíží. Chmelnické zvukové nedostatky se opět báječně projevily a tím poněkud znehodnotily celou show. Kluci mají celkem slušně našlápnuto a věřím, že by si zasloužili lepší odezvu publika, jenomže díky zvuku vypadala výsledně celková kompozice trochu nezáživně. Mě se osobně nejvíc líbil song „Invaze“, který byl svižný a otřesný zvuk mu až tolik neublížil. Snad vám to příště bude pořádně šlapat.

Rimortis jsou v současné době jednou z nejpopulárnějších českých powermetalových kapel. Když se tak podívám na jejich nedělní vystoupení, celé to nadšení okolo nich nemůžu pochopit. Ale každá kapela má svoje fans a každá kapela má svoje antifans. Rimortis mě nikdy nenadchli na CD a ani nedělní koncert mě nebavil. Zato jejich fanoušci si to evidentně dobře užívali, takže se dle všeho žádný propadák nekonal. Kapela už nějaký ten rok na naší scéně funguje a ví, jak s publikem pracovat, takže si pánové z Rimortis se svými fanoušky dobře rozuměli. Zpěvák Milan předvedl, že má energie na rozdávání a po koncertě se dokonce pár fanoušků chtělo dobývat do backstage, aby vyzískalo podpisy od kapely. Takže tak, Rimortis měli úspěch.

Ačkoliv nebyl Exit přeplněný, lidí tu bylo požehnaně. Nedlouho po odchodu Rimortis z pódia, se už pod stage začala kupit pěkná hromada lidí čekajících na svoji hvězdu večera. Bylo hezké vidět, jak sólová dráha Blaze Bayleyho dokázala zaujmout různé generace posluchačů. Jak starší fanoušky Iron Maiden, tak ty mladší. A jestli jsem řekla, že byl Milan plný energie, z Blaze ta energie doslova čišela celou dobu, co burcoval dav, lítal po pódiu a ještě výborně ovládal hlasivky. Sám vypadal, že je nadšený z fanoušků, vystoupení ho bavilo, všem neustále děkoval a během zpívání se potěšeně usmíval. Nebylo by to až tak divné, kdyby celé vystoupení netrvalo přes dvě hodiny. Blazovy typické pózy, vyvalené oči a energie pak opět dokázala vyburcovat fanoušky takovým způsobem, že často zpěváka, který se k nim přiblížil, málem strhli mezi sebe. Ale evidentně to Blazovi vůbec nevadilo. Zbytek kapely pak výborně dotvářel atmosféru, například ksichtící se David Bermudez také bavil diváky svými obličeji. Dle délky koncertu bych řekla, že mohli zvládnout téměř celou svoji diskografii, bohužel nejsem jí znalá a tak můžu vytyčit jen těch pár songů, co mi utkvělo v hlavě. Fanoušci si nejvíc užívali např. „Kill and Destroy“, či „Robot“. Zaznělo ale i pár věcí z nové desky, jako „1633“ a různé další. Během těch dvou hodin pomalu odpadávali fanoušci, v Exitu bylo neskutečně horko, aniž by musel být člověk přímo v kotli, ale kapela si to nekompromisně valila dál. Každopádně všichni, co jste chtěli jít a z nějakého důvodu jste nedorazili, udělali jste velkou chybu. Tak až příště zase kapela dorazí, koukejte to napravit. Mimochodem, ani po koncertě nepřestával být Blaze vstřícný, slavil narozeniny a tak vyrazil s celou kapelou i se spokojenými fanoušky slavit na bar.

Veronika             


www.blazebayley.net
www.rimortis.cz
www.narttu.cz


Fotogalerie


BLAZE BAYLEY



RIMORTIS



NARTTU


foto:
Veronika Hesounová


Vydáno: 03.06.2010
Přečteno: 5927x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Narozdíl od...3. 06. 2010 19:17 Tassadar
Musím souhlasit s...3. 06. 2010 9:45 Bubák


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13658 sekund.