Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




INNER WISH - No Turning Back

Krize v Řecku má nedozírné následky pro tamější obyvatele (potažmo celou Evropu) a jeden by řekl, že jim rozhodně není do zpěvu. INNER WISH pocházejí z této země, na jejich aktuálním počinu „No Turning Back“ bychom ale nějaké důkazy o právě probíhající krizi hledali marně. Žádný smutek nebo lítostivá melancholie, ale výbušný a čirou energií nabitý power metal. Navíc evidentně nechyběly finance, což je znát především na perfektní a dokonale čitelné (slyšitelné) zvukové produkci.

„No Turning Back“ je v pořadí čtvrtou fošnou INNER WISH, přičemž první dvě nestály za moc a skutečně zajímavé obodobí můžeme začít odpočítávat až od desky „Inner Strenght“ z roku 2006. Kompoziční postupy tehdy svůj power metal uvolňovaly hard rockovými prvky (časté asociace až ke skupině EUROPE), kdežto power matroš dnes hodnocené desky mnohem více staví na heavy metalové tradici. Z této změny nejsem u řady písní zrovna dvakrát nadšený, vše ale jistí opravdu důrazné tvůrčí sevření, které žádnou z dvanácti skladeb nenechá sklouznout až k pocitům vyložené posluchačské nelibosti.

Některé kousky k tomu ale nemají daleko. Ani INNER WISH totiž neodolali trendu arabských motivů, které do své hudby v poslední době vnáší každá druhá power metalová smečka. Právě z tohoto důvodu to už ale přestává být zajímavé (ačkoli mě osobně to nebavilo nikdy). Na řeckém albu jsou takto postiženy dvě skladby, naštěstí jak „Kingdom Of Our Prime“, tak "Sirens" dokáží orientální zemitost jakž takž osvěžit několika zajímavými motivy. Power metalovou sevřenost alespoň na chvíli uvolní také skladby "Lawmaker", „Welcome To My World“ i skladba titulní. Ze středně tempých kousků ale jednoznačně vyčnívají tracky "Burning Desires" a "Save Us" s gólově dotaženým tahem na melodickou branku.

Nejlépe ovšem dopadly opusy, které svůj rytmus roztočily v rychlejších otáčkách. Úvodní „The Sings Of Our Lives“ tuto přednost slibně naznačí, následná „Chosen One“ to pak všechno jistojistě potvrdí. Rychlost zde sebou totiž jako zázrakem přináší daleko aktivnější tvůrčí iniciativu, která nejednou zavoní odérem líbivé hitovosti. To dokáže i další rychlík „Last Breath“ a nejvíce pak skladba „Full Of Lust“, která je parádní chuťovkou z první melodické extraligy.

Úplný závěr obstará baladická „Live For My Own“, která svojí povedeností navazuje na obdobně laděnou „Never Let You Down“ z předešlé desky a potvrdí skutečně velký talent INNER WISH ve skládání pomalých skladeb. Ano, tato kapela je nejsilnější v okázalých sférách a neměla by se za to stydět. Dřevnatý power metal je v jejich podání jen mírně nadprůměrný a cesta z potenciální (hudební) krize by tedy měla vést jen a pouze přes vrcholky nadýchaných melodií. Všechny výtky ale nic nemění na tom, že máme k dispozici pravděpodobně nejlepší desku dosavadního průběhu roku v ranku melodický power metal.

Petr Štěpnička             


www.innerwish.gr

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. The Sings Of Our Lives
2. Chosen One
3. Burning Desires
4. No Turning Back
5. Sirens
6. Save Us
7. Last Breath
8. Lawmaker
9. Welcome To My World
10. Kingdom Of Our Prime
11. Full Of Lust
12. Live For My Own

Sestava:
Babis Alexandropoulos - zpěv
Thymios Krikos - kytara
Manolis Tsigos - kytara
Antonis Mazarakis - baskytara
Terry Moros - bicí
George Georgiou - klávesy

Žánr: melodický power metal
Rok vydání: 2010
Čas: 54:39
Produkce: Thimios Krikos a Fotis Bernado
Label: Ulterium Records
Země: Řecko

Diskografie:
1998 - Waiting For The Dawn
2004 - Silent Faces
2006 - Inner Strenght
2010 - No Turning Back


Vydáno: 16.07.2010
Přečteno: 3288x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
díky za tip,fakt...1. 08. 2010 22:17 Mariachi


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15895 sekund.