22.05.2018
PRIMAL FEAR
Jako první singl lákající na nadcházející album ..více

22.05.2018
BLACK SABBATH
Bubeník Bill Ward, který s touto britskou legendou prožil ..více

22.05.2018
ATREYU
Frontman Alex Vakatzas pracuje na sólovém počinu., Vydat ..více

22.05.2018
HI SPEED LIFE
Australská hardrocková parta naváže na debutové EP ..více

22.05.2018
SLEAZY WAY OUT
Hairmetalová čtveřice z kanadského Montrealu pracuje, ..více

21.05.2018
THE SILENT WEDDING
Heavy progoví THE SILENT WEDDING představují video ke ..více






PARKWAY DRIVE - Reverence
Meresz: také jsem zvědav na nové album, nicmén ..

PARKWAY DRIVE - Reverence
PD som naposledy počul pred piatimi rokmi, kedy s ..

PARKWAY DRIVE - Reverence
Crust: Na vysvětlenou: kontext, klady, zápory, s ..

PARKWAY DRIVE - Reverence
Album jsem neslyšel, nicméně mám dojem, že me ..

PARKWAY DRIVE - Reverence
Co se týče nahrávky samotné, ano spousta lidí ..

PARKWAY DRIVE - Reverence
Dramaturgii této recenze úplně nechápu, větš ..

GUS G. - Fearless
Ward zpiva take v kapele Khymera, ktera je ale ve ..

GUS G. - Fearless
Ward zpívá fakt výborně. Chvílema jsem se mus ..

DIMMU BORGIR - Eonian
DB sa prentrasformova li na akysi klon Nightterionu ..

BON JOVI - Bounce
A presne od ďalšieho albumu idu BJ úplne mimo m ..




Za poslední měsíc:
SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY - Smutnice
1683x

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
1288x

THERION - Theli
1077x

Blaze BAYLEY - The Redemption of William Black
1064x

Jon BON JOVI - Destination Anywhere
899x

A PERFECT CIRCLE - Eat The Elephant
733x



25.05.2018
INNERSPHERE, FEEL MACHINE, MORAX..
ČESKÉ BUDĚJOVICE - MC FABRIKA, začátek od:19:00, vstupné: 150

26.05.2018
INNERSPHERE, ANIME TORMENT, DYSANGELIUM, LAID TO WASTE..
PLZEŇ - DIVADLO POD LAMPOU, začátek od:19:00, vstupné: 150

14.06.2018
GORGONEA PRIMA, PAVILLON ROUGE, MEAN MESSIAH..
Praha - Modrá vopice, začátek od:19:00, vstupné: 200 Kč



článků celkem: 6330
recenzí: 5135
reportů: 522
rozhovorů: 349













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


RIOT - Immortal Soul

Američané RIOT jsou obecně považováni za hodně nedoceněnou bandu, jenže časy se mění a kvalita aktuální desky „Immortal Soul" musí naťuknout i ty největší zabedněnce. Snad je to tím, že se znovu sešla legendární sestava, mající na svědomí např. nejoceňovanější dílo „Thundersteel“ z roku 1988. Máme tedy zpět parádního zpěváka Tonyho Moora, basáka Dona Van Staverna nebo bicmena Bobbyho Jarzombeka. Původní kouzlo se evidentntě povedlo hustě rozfajrovat, a protože se nacházíme v době moderních vymožeností, můžeme díky náležitě vypiplanému zvuku (jenž je dnes už silnou slabinou většiny osmdesátkových desek, tedy i „Thundersteel“) mluvit o dost možná nejlepší nahrávce v celé rioťácké diskošce!

Říká se, že skutečně kvalitní album se pozná podle toho, že vás dostane až po vícero posleších. Já ale tvrdím, že skutečný kumšt je stvořit dílo, které chytne už na první dobrou, a nepřestane bavit ani po padesátém sjetí. Ano, přesně to je případ placky „Immortal Soul“, takže koho nedostane už prvních pár skladeb, těžko do ní pronikne později (ale co je to sakra za metalistu?!). Zejména úvodní dvě třetiny jsou nadupané k rupnutí, v té poslední kvalita lehce klesá a závěrečné dva songy se dají označit za nejslabší položky playlistu. Ovšem i tak se pohybují vysoko nad hranicí průměru, to je třeba velmi jasně zdůraznit.

Úvodní song „Riot“ nemohl být pojmenován lépe. Svojí neuvěřitelnou energií na posluchače vlítne jako masařka na čerstvý hovno, vše navíc sytí power metalové melodie v úvodu i brilantním sólu, masakrální rychlost a především maximálně ječící Tony Moore, jenž tímto výkonem vyzval na přímý souboj všechny slavné metalové vokalisty. Nástup jako z říše fantastických snů, to je skladba „Riot“! A to je přitom pouze závdavek k tomu, co bude následovat...

Míra nastolené zběsilosti se už sice nevrátí, její úlohu ale spolehlivě převezme tvůrčí vynalézavost, která se promítne do bezpočtu skutečně zdařilých melodických linek, ať už instrumentálních či pěveckých, včetně mnohdy strhujícího slokového frázování („Wings Are For Angels“, „Sins Of The Father“). RIOT přitom dokázali dokonale propojit eleganci své hard rockové podstaty s říznou chytlavostí soudobého heavy a power metalu. Tak. Nyní již máte dostatek indícií k tomu, abyste všeho nechali a desku „Immortal Soul“ si v klidu (ale hlavně nahlas!) poslechli. Já vám k tomu dávám luxusní, osmi a půl bodovou motivaci.

Pagan             


Riot@Official

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. Riot
2. Still Your Man
3. Crawling
4. Wings are for Angels
5. Fall Before Me
6. Sins of the Father
7. Majestica
8. Immortal Soul
9. Insanity
10. Whiskey Man
11. Believe
12. Echoes

Sestava:
Mark Reale - kytara
Don Van Stavern - baskytara
Tony Moore - zpěv
Bobby Jarzombek - bicí
Mike Flyntz - kytara

Rok vydání: 2011
Čas: 53:02
Label: Steamhammer Records
Země: U.S.A.
Žánr: melodický hard rock/heavy/power metal

Diskografie:
1977 - Rock City
1979 - Narita
1981 - Fire Down Under
1982 - Restless Breed
1983 - Born in America
1988 - Thundersteel
1990 - The Privilege of Power
1993 - Nightbreaker
1995 - The Brethren of the Long House
1998 - Inishmore
1999 - Sons Of Society
2002 - Through the Storm
2006 - Army Of One
2011 - Immortal Soul


Vydáno: 04.11.2011
Přečteno: 3017x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Deska......je vynikající,...1. 07. 2015 14:18 Kolík
tahledeska se musí...30. 11. 2011 19:14 james
!!Tesim se na poslech...8. 11. 2011 11:48 vn
parádní deska!Riot je zas na...6. 11. 2011 18:23 b.wolf
Vyborna deska...6. 11. 2011 17:10 down


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18018 sekund.