20.08.2018
STEEL ATTACK
Návrat švédských melodiků byl dlouho v oblasti ..více

20.08.2018
WARBRINGER
Americká thrashová úderka vydala singl "Power ..více

19.08.2018
U.D.O.
Nové album německé kapely, v jejímž čele stojí ..více

19.08.2018
MOTOR SISTER
Superskupina, za kterou stojí Scott Ian z Anthrax a ve ..více

19.08.2018
LYNCH MOB
Kytarista George Lynch se i přes řadu dalších projektů, ..více

19.08.2018
SKULL FIST
Heavymetalová parta z kanadského Ontaria se ohlásí s ..více






Ozzy OSBOURNE - Diary Of A Madman
Obavám se, že na rozdíl od celkem podrobné fot ..

HALESTORM - Vicious
Halestorm a prumerni muzikanti? no to snad ne jez ..

HALESTORM - Vicious
Každý má nárok na svůj názor(zatím,n ež se ..

Ozzy OSBOURNE - The Ultimate Sin
Asi druhá nej Madmanova deska. Více hitovvějš ..

Ozzy OSBOURNE - The Ultimate Sin
Mě třeba No more moc neba, přijde mi až moc ko ..

Ozzy OSBOURNE - The Ultimate Sin
Blizzard of Ozz a No more tears nej... Ozzyho foš ..

GALLOGLASS - Heavenseeker
dvě fošny, ale jedna lepší druhé. škoda že ..

Ozzy OSBOURNE - The Ultimate Sin
Co dodat vždycky se najde někdo komu se nebude l ..

Ozzy OSBOURNE - The Ultimate Sin
Taky mi to hodnocení přijde mimo, po No More Tea ..

Ozzy OSBOURNE - The Ultimate Sin
Killer of Giants je nejlepší Ozzyho píseň 80. ..




Za poslední měsíc:
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Sometimes The World Ain`t Enough
1118x

Ozzy OSBOURNE - Blizzard Of Ozz
1082x

DERDIAN - DNA
987x

DIONYSUS - Sign Of Truth
976x

WALDA GANG - Je tu léto
967x

Ozzy OSBOURNE - Bark At The Moon
952x



26.08.2018
THE BROADCAST (USA), ŠPINAVÍ LÚZŘI..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 299,-

31.08.2018
S.D.I.(Germany) , MAGOTH(Germany) , PANYCHIDA, SORATH, 1000 BOMBS, INNERSPHERE...
Plzeň-Kalikovský mlýn, začátek od:17:00, vstupné:

16.09.2018
THE POODLES (SWE) & 2 special guests..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 450,-



článků celkem: 6478
recenzí: 5264
reportů: 529
rozhovorů: 356













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


RIOT - Immortal Soul

Američané RIOT jsou obecně považováni za hodně nedoceněnou bandu, jenže časy se mění a kvalita aktuální desky „Immortal Soul" musí naťuknout i ty největší zabedněnce. Snad je to tím, že se znovu sešla legendární sestava, mající na svědomí např. nejoceňovanější dílo „Thundersteel“ z roku 1988. Máme tedy zpět parádního zpěváka Tonyho Moora, basáka Dona Van Staverna nebo bicmena Bobbyho Jarzombeka. Původní kouzlo se evidentntě povedlo hustě rozfajrovat, a protože se nacházíme v době moderních vymožeností, můžeme díky náležitě vypiplanému zvuku (jenž je dnes už silnou slabinou většiny osmdesátkových desek, tedy i „Thundersteel“) mluvit o dost možná nejlepší nahrávce v celé rioťácké diskošce!

Říká se, že skutečně kvalitní album se pozná podle toho, že vás dostane až po vícero posleších. Já ale tvrdím, že skutečný kumšt je stvořit dílo, které chytne už na první dobrou, a nepřestane bavit ani po padesátém sjetí. Ano, přesně to je případ placky „Immortal Soul“, takže koho nedostane už prvních pár skladeb, těžko do ní pronikne později (ale co je to sakra za metalistu?!). Zejména úvodní dvě třetiny jsou nadupané k rupnutí, v té poslední kvalita lehce klesá a závěrečné dva songy se dají označit za nejslabší položky playlistu. Ovšem i tak se pohybují vysoko nad hranicí průměru, to je třeba velmi jasně zdůraznit.

Úvodní song „Riot“ nemohl být pojmenován lépe. Svojí neuvěřitelnou energií na posluchače vlítne jako masařka na čerstvý hovno, vše navíc sytí power metalové melodie v úvodu i brilantním sólu, masakrální rychlost a především maximálně ječící Tony Moore, jenž tímto výkonem vyzval na přímý souboj všechny slavné metalové vokalisty. Nástup jako z říše fantastických snů, to je skladba „Riot“! A to je přitom pouze závdavek k tomu, co bude následovat...

Míra nastolené zběsilosti se už sice nevrátí, její úlohu ale spolehlivě převezme tvůrčí vynalézavost, která se promítne do bezpočtu skutečně zdařilých melodických linek, ať už instrumentálních či pěveckých, včetně mnohdy strhujícího slokového frázování („Wings Are For Angels“, „Sins Of The Father“). RIOT přitom dokázali dokonale propojit eleganci své hard rockové podstaty s říznou chytlavostí soudobého heavy a power metalu. Tak. Nyní již máte dostatek indícií k tomu, abyste všeho nechali a desku „Immortal Soul“ si v klidu (ale hlavně nahlas!) poslechli. Já vám k tomu dávám luxusní, osmi a půl bodovou motivaci.

Pagan             


Riot@Official

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. Riot
2. Still Your Man
3. Crawling
4. Wings are for Angels
5. Fall Before Me
6. Sins of the Father
7. Majestica
8. Immortal Soul
9. Insanity
10. Whiskey Man
11. Believe
12. Echoes

Sestava:
Mark Reale - kytara
Don Van Stavern - baskytara
Tony Moore - zpěv
Bobby Jarzombek - bicí
Mike Flyntz - kytara

Rok vydání: 2011
Čas: 53:02
Label: Steamhammer Records
Země: U.S.A.
Žánr: melodický hard rock/heavy/power metal

Diskografie:
1977 - Rock City
1979 - Narita
1981 - Fire Down Under
1982 - Restless Breed
1983 - Born in America
1988 - Thundersteel
1990 - The Privilege of Power
1993 - Nightbreaker
1995 - The Brethren of the Long House
1998 - Inishmore
1999 - Sons Of Society
2002 - Through the Storm
2006 - Army Of One
2011 - Immortal Soul


Vydáno: 04.11.2011
Přečteno: 3136x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Deska......je vynikající,...1. 07. 2015 14:18 Kolík
tahledeska se musí...30. 11. 2011 19:14 james
!!Tesim se na poslech...8. 11. 2011 11:48 vn
parádní deska!Riot je zas na...6. 11. 2011 18:23 b.wolf
Vyborna deska...6. 11. 2011 17:10 down


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18541 sekund.