PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KISSIN DYNAMITE - Money, Sex & Power

Mladíčkové z Kissin Dynamite nám dospěli a v jistém smyslu tak trochu zvlčili. Zdá se to jako včera, kdy blonďatý sedmnáctiletý Hannes Braun poletoval (nutno podotknout už tehdy velmi ostříleně a profesionálně) po pódiu Masters of Rock 2009, ale přitom už od té doby uplynula spousta času, a hlavně v tomhle věku je to opravdu znát. Mladá kapela, která se hodně vzhlížela a odrážela od klasických velikánů jako Iron Maiden, AC/DC apod., pokročila trochu jiným, víc rock´n´rollovým, až poměrně sleazovým směrem. Kissin Dynamite začínali opravdu ve velmi útlém věku, a tak na předchozích deskách (poměrně jednoduše, ovšem vkusně) opisovali nejen výše zmíněné, ale také třeba slavnější kolegy z Edguy, na novince nesoucí (s ohledem na to, že mám v paměti kluky ještě jako puberťáky, trochu úsměvný) název „Money, Sex & Power“, nacházejí svůj vlastní osobitý styl. Ve všech směrech dravější, propracovanější a dospělejší.

Oproti „Steel Of Swabia“ a „Addicted To Metal“ je tento umělecký vzestup opravdu hodně znát nejen muzikálně, ale i hlasově. Zpěvák, jako ostatně každý kluk v jeho věku, si prošel obdobím mutace, ale naštěstí to na jeho vokál nemělo žádný negativní dopad. Sice tak trochu přišel o svoji „píšťalku“, hlas se mu však ustálil ve velmi příjemné, téměř hardrockově škrábavé poloze, ve které se mladý Hannes cítí opravdu dobře a jistě. Ale nejen díky zpěvákovi deska svěže uhání. Do centra zájmu mladých rockerů se dostávají ženy a s nadsázkou i ostatní artikly uvedené v názvu alba, které otevírá i stejnojmenný song, tedy „Money, Sex & Power“ plný mladické energie. Následující „I Will Be King“ je druhým singlem na této desce a je škoda, že dvě v podstatě nejsilnější skladby byly umístěny hned na začátek. „I Will Be King“ jede v poměrně jednoduchých melodiích, ale tak „vlezlých“, že se nedá jednoduše dostat z hlavy. Navíc k němu vznikl i velmi humorný videoklip, který celkově dokresluje onu nadsázku, se kterou Kissin Dynamite do hudebního průmyslu vstupují. Nikdy není na škodu nebrat se příliš vážně.

V celkovém kontextu pak první tři čtvrtiny desky uhání jako pořádně rozjetá party, která ale bohužel, aniž by vrcholila, přehoupne se do jakéhosi otupělého stavu, kdy už všichni těsně nad ránem tak trochu usínají. Za zmínku rozhodně stojí skladby jako „Dinosaurs Are Still Alive“, kdy jakkoliv působí její název pro nás možná trochu hanlivě – ježto obvykle dinosaury nazýváme staré vykopávky, opak je pravdou. Písnička vznikla jako pocta pro kapely jako Iron Maiden, AC/DC, Guns´n Roses, či Accept, na kterých Kissin Dynamite vyrostli, a předestírá onu známou pravdu, že tito budou patřit neustále mezi heavymetalový top a jejich muzika nezanikne a nezestárne ani s dalšími generacemi experimentálních kapel. „Club 27“ pak koketuje s tématem, které bylo nakousnuto již v minulosti v písni „Only The Good Die Young“ z prvotiny „Steel Of Swabia“, tentokrát prezentovaným na konceptu Clubu 27. Naopak, skladby jako „Ego-Shooter” a „Sleaze Deluxe” patří ke slabším a v podstatě zbytečně nudným pasážím alba. Nebýt závěrečné „Six Feet Under“, mohla by klidně deska končit o pár skladeb dřív. Jenomže vypnout ji před tímto počinem by byl hřích hříchů. Namísto balad, které jsme měli možnost slyšet v minulosti, nabízejí kluci jedinou pomalou věc právě v této písni, která dokonale zapadá do tématiky klipu k „Money Sex & Power“ a celého bookletu CD. Jako kdyby nás píseň přenesla do dob černobílých detektivek, gentlemanů s doutníkem, mafiánů s bubínkovými revolvery, tvídových sak, stetsonů, dámiček v koktejlkách a s cigaretou ve špičce. Dokonalý závěr celého alba a nejlepší skladba, kterou kdy tým okolo Kissin Dynamite napsal.

„Money, Sex & Power“ je velmi nápaditá a povedená deska, která rozhodně stojí za poslech kvůli sedmi výtečným a jedné dokonalé skladbě a nepřekvapivě se staví do pozice nejlepší nahrávky nových vyrůstajících rockových hvězdiček.

Veronika             

To ten čas ale letí! Člověk si je pamatuje jako malé chlapečky a ani se nenaděje a oni se najednou dávají na hazard a děvky. Naštěstí s tím na jejich třetí desce přichází také výrazná vyzrálost. Kisssin Dynamite mají všechno, co v současné době potřebuje glamová kapela: mladickou energii, nadhled a silné skladby. Nová deska opravdu nepostrádá nic z toho. Největšími peckami jsou dvě klipovky, ovšem v jejich stínu se nemusí nijak stydět ani celá první polovina alba (v čele s „Club 27“). Škoda těch tří vycpávek v druhé půli, jinak bych šla s hodnocením rozhodně ještě výš. Už jenom kvůli úchvatnému pokladu, který se skrývá na úplném závěru. Souhlasím s tím, že „Six Feet Under“ je dost možná nejlepší skladba, jakou kdy kluci vypustili do světa. Její bluesový nádech a Hannesův vychrapněný vokál jí dávají punc jedinečnosti a její atmosféra je strhující.
Deska jako celek hodně baví a to je v případě podobných kapel nejdůležitější. Pevně doufám, že tihle mladíci stihnout vypustit do světa ještě pár dalších podobně povedených dílek. Ale měli by sebou mrsknout, jestli se chtějí stihnout připojit k avizovanému Clubu 27.
Ray 8,5/10

www.kissin-dynamite.de

Videa:
Money, Sex & Power
I Will Be King

Seznam skladeb:
1. Money, Sex & Power
2. I Will Be King
3. Operation Supernova
4. Sex Is War
5. Club 27
6. Dinosaurs Are Still Alive
7. She´s A Killer
8. Sleaze Deluxe
9. Ego Shooter
10. Six Feet Under

Sestava:
Johannes Braun – zpěv
Jim Müller – kytara
Andreas Braun – kytara
Andreas Schnitzer – bicí
Steffen Haile - basa

Rok vydání: 2012
Čas: 37:39
Země: Německo
Label: AFM recrods
Žánr: sleaze/rock/heavy metal

Diskografie:
2008 – Steel Of Swabia
2010 – Addicted To Metal
2012 – Money, Sex & Power


Vydáno: 13.04.2012
Přečteno: 6146x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Já jsem na tom...12. 07. 2012 14:04 GlaDOS
SouhlasímPresne tak. Album...13. 04. 2012 8:35 Fanda


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12778 sekund.