NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Herman FRANK - Right In The Guts

Vůbec se nedivím tomu, že se Herman Frank čílí, pokud má novinářská obec tendence přirovnávat jeho letošní sólovku „Right In The Guts“ k čemukoliv acceptovskému jen na základě toho, že je Herman pevnou součástí obrozené legendy. „Right In the Guts“ je z trochu jiného soudku. Jistě, pokud vám voní heavík a hard rock (což jsou pochopitelně zdroje, ze kterých Accept, stejně jako solitér Herman Frank hojně nabírají plnými hrstmi), u druhé Frankovy sólovky si spolehlivě pomlaskáte, ale ty nejvýraznější ingredience, jejichž šmak vás bude čtyřiapadesát minut vytrvale a bez ustání atakovat, ty už míchal jiný chuťmajstr.

Herman Frank se (prý nerad) musel rozloučit s Jiotim Parcharidisem, který nazpíval jeho první sólovou desku, a dlouhou dobu mu trvalo najít jeho nástupce. Vzít do party Ricka Altziho (mj. At Vance a aktuálně Masterplan) nebyl vůbec špatný nápad, Altziho nakřáplý a dynamický vokál na jedné straně podporuje heavíkovou razanci nahrávky, na straně druhé si lebedí i ve vláčnějších hard rockových polohách. A právě tady vnímám největší přínos Altziho hlasivek – s devastující silou heavy pecek si Herman zjevně věděl rady sám (a jsou i tou silnější částí desky), rockovou lehkost volnějším polohám dodává právě lehce zemitý a příjemně zabarvený Rickův vokál. A byť rytmice to spolehlivě šlape a nelze ani v nejmenším říct, že by basák Peter Pichl a bicmen Michael Wolpers byli nějak zatlačeni do pozadí, je evidentní (a u sólového alba snad i přirozené), že dominantní role patří Frankově kytaře a Rickově hlasu.

Úvod desky vás nekompromisně vystřelí z kecek. Pokud by Herman Frank nacpal do každé písně tolik přímočaré a syrové energie, jako do „Roaring Thunder“ a „Right In The Guts“, asi by se o téhle desce mluvilo ještě hoooooooooodně dlouho. Základní stavební kameny? Ostré riffy, pronikavě nakřáplý Altziho zpěv, přímočará vokální linka, silně melodický refrén, dynamicky masakrózní rytmika, divoká sólová kytara v případě prvním, ostře bodavá úderná šlapavka se silným sborem v případě druhém (já vím, kohosi tenhle výčet může připomínat :-) ). Na první poslech určitě zaboduje i vypalovačka „Waiting“, hitově melodické finále „So They Run“, pozadu nezůstane ani „Starlight“, která Frankovce poprvé zatáhne do rockovějších poloh (nabízí se jistá podobnost s dávnými Sinner či Axlem Rudi Pellem), či volnější „Falling To Pieces“ s nádhernou přehlídkou emotivnosti Altziho vokálu, odkazující na atmosféru samotných Whitesnake.

„Už jsem byl unavený z toho, abych se pořád s někým dohadoval…“, to jsou Hermanova slova, objasňující vznik jeho vlastních sólovek. No, vlastně lze doufat, že nechuť na dohadování (alespoň v míře nezbytně nutné pro vznik dalšího pokračování) Hermana hned tak neopustí ;-)!

Savapip             


www.hermanfrank.com

YouTube ukázka - Roaring Thunder

Seznam skladeb:
1. Roaring Thunder
2. Right in Your Guts
3. Ivory Gate
4. Vengeance
5. Starlight
6. Falling to Pieces
7. Raise Your Hand
8. Waiting
9. Hell Isn't Far
10. Kings Call
11. Lights Are Out
12. Black Star
13. So They Run

Sestava:
Rick Altzi - zpěv
Herman Frank - kytara
Mamalitsidis Christos - kytara
Peter Pichl - baskytara
Michael Wolpers - bicí

Rok vydání: 2012
Čas: 53:50
Label: Metal Heaven
Země: Německo

Diskografie:
2009 – Loyal To None
2012 – Right In The Guts


Vydáno: 20.11.2012
Přečteno: 3265x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Výborná deska,...20. 11. 2012 11:32 Bubák
SólovkyH. Franka jsou...20. 11. 2012 9:04 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0925 sekund.