TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SERENITY - War Of Ages

Na svém čtvrtém albu, nazvaném „War Of Ages“ přichází Serenity, mistři světa v metalové symfoeleganci v čele s charismatickým doktorem historie s nezaměnitelným sametově chytlavým vokálem Georgem Neuhaserem, s dalším přesvědčivým putováním po historických událostech a za významnými osobnostmi světových dějin. A byť tento spolek považuji za naprostou jistotu při sázkách na dokonalost, s jejich „Válkou věků“ jsem musel díky drobným, ale i významnější změnám svést lehký boj (inu, „War Of Ages“), než se mi z něj ty perly podařilo vydolovat.

Mezi ty drobnější změny počítám veškeré změny v sestavě. Odchod klávesáka Maria Hinzingera je možná postřehnutelný na pódiích, ve studiové verzi typická záplava bohatých a nápaditých kláves (na albu opět excelentně obstarává veškeré orchestrace a klapky jeden z producentů Oliver Phillips), coby jedné z rozhodujících složek hudby Serenity, není nikterak omezena. Oproti předchozím albům si Serenity přestali vypůjčovat ženské vokály od svých kolegů a přibrali do sestavy coby stálou členku (podvědomě jsem díky tomu očekával, že Klementýnka dostane daleko víc sólového prostoru, než bývá u Serenity obvyklé, nestalo se) křehkou krásku s až nečekaně sytým hlasem Clementine Delauney. A spojení dvou sólových vokálů v kapele je naprosto excelentní! V porovnání s minulou deskou je třeba připomenout i první studiovou kooperaci s živelným basákem Fabiem D´Amore, který potvrzuje to, že rytmika Serenity je přesná, skvěle promazaná a maximálně pestře fungující mašinka.

Změna významnější? Serenity se lehce vrátili ke kořenům. Byť neztrácí nic ze své lehkosti, bombastičnosti a přesvědčivosti, decentně svojí muziku zjednodušili, zpřímočařili a odkomplikovali. Je to změna na první pohled snad až neznatelná, schovaná pod tradičně silnými melodiemi, které vám nekompromisně zaplní veškerý prostor mezi ušima, pod precizní a dokonalou produkcí, pod rozmáchlostí a šťavnatostí bohatých sborů, pod excelentním vokálním představením. Nicméně má za následek jistou ztrátu prvotní působivosti. I přesto (a proto) tvrdím, že tenhle krok zpět v čase neznamená krok zpět v hudebním vývoji či posunu kapely. I přes to, jde o muziku, která snadno napadá do uší a do žil a pravidelným proháněním bobtá a bohatne.

U mě nejvýrazněji (a vzhledem k tomu, že na desce není slabého místa, je tenhle výběr skutečně luxusní) u pana Napoleona - „The Art Of War“, díky kombinaci důrazné bombastiky, jedovatosti, hrdosti, dramatičnosti, dynamičnosti a excelentní symbióze kytar a kláves, romantikou líznutému důraznému metalu s naprosto povznášející náladou, u pana Jindřicha VIII – „Legacy Of Tudors“, s excelentní melodií, strhující energií, příchutí bardovské romantiky a refrénovým dialogem sólového a sborového zpěvu, a pochopitelně u baladické melancholie s pozadím třicetileté války – „For Freedom´s Sake“, křehoučkého piánového duetu (za nepřekonatelnou „Fairytales“ zaostává vážně jen o ždibiček) se vzrušujícím proplétáním vokálů.

Můžu vřele doporučit i limitovanou verzi desky – piano verze „Pohádek“, ve kterých se Clementine šplhá pěkně vysoko, je ještě o něco sladší než originál (opět říkám, že ten zůstal nepřekonán), a ani Georgova excelentní hlasová ekvilibristika v queenovské „Love Of My Life“ by vašim uším uniknout neměla. Za mě jednoznačné hodnocení – na tuty se na konci roku uvidíme v hodnocení toho nejlepšího za letošní rok!

Savapip             


www.serenity-band.com

YouTube ukázka - Wings Of Madness

Seznam skladeb:
1. Wings of Madness
2. The Art of War
3. Shining Oasis
4. For Freedom's Sake
5. Age of Glory
6. The Matricide
7. Symphony for the Quiet
8. Tannenberg
9. Legacy of Tudors
10. Royal Pain
11. Fairytales (Piano version)
12. Love of My Life

Sestava:
Georg Neuhauser - zpěv
Clémentine Delauney- zpěv
Thomas Buchberger - kytara
Fabio D´Amore - baskytara
Andreas Schipflinger - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 1:01:13
Produkce: Oliver Philipps, Jan Vacik, Serenity
Label: Napalm Records
Země: Rakousko

Diskografie:
2007 – Words Untold & Dreams Unlived
2008 – Fallen Sanctuary
2011 – Death & Legacy
2013 – War Of Ages

Související recenze, rozhovory, reporty


Vydáno: 04.04.2013
Přečteno: 4566x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Serenityjsem slyšel...5. 04. 2013 12:47 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09852 sekund.