RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




RUINTHRONE - Urban Ubris

Itálie, klávesy, (občas silné) melodie, power metal se špetičkou progu. Kolikrát už to tu bylo, tahle kombinace (byť samozřejmě v různých nuancích) je zjevně nevyčerpatelným zdrojem nových nahrávek. A pochopitelně, je-li něčeho přehršel, dřív nebo později se musí na scénu hrnout kromě povedených alb i tuny balastu. V případě nováčků (no, ono to je relativní, kluci fungují už celou pětiletku a mají na kontě jedno demo, ze kterého čerpali i na aktuální desce) Ruinthrone a jejich debutového alba „Urban Ubris“ mám výbornou zprávu. Jejich prvotina se zapadnutí do hromady bezzubých, obšlehnutých či vyčerpaných nahrávek rozhodně bát nemusí a při troše štěstí (vždyť si vezměte, že stylově nepříliš vzdálení a o dost slavnější kolegové Vision Divine jsou stále spíš majákem pro fajnšmekry než modlou davů) může být o téhle kapele ještě hodně slyšet.

Ruinthroní epický power metal si z prosluněné domácí atmosféry bere snad jen projasněné sbory a náladotvorné klávesy (ale pozor, klapky to mají tak nějak napůl, občas sklouznou ke komplikovanějším motivům, znepřehledňujícím přímočarou jízdu), svým důrazem se orientuje spíš na řezavý a útočný americký střih power metalu s poměrně temnější atmosférou (občas se živé a neposedné kytary ve svých sekaných riffech přetlačují se samotnými Iced Earth), lehce zhrublý, silný, přitom velice emotivní a variabilní vokál Edoarda Gregniho dokonale zapadá do melodicky nátlakového děje. V době nahrávání desky byli Ruinthrone bez tlučouna (tento nedostatek je již odstraněn) a „Urban Ubris“ je praktickou ukázkou toho, že dovedete-li zacházet s mašinkami (v tomto případě hostující Emiliano Cantiano), nemusí mít absence živého bubeníka neblahé následky.

Marně laboruji nad tím, který ze songů doporučit jako dokonalý reprezentativní vzorek. Vynecháme-li krátké intro, kandiduje na tuto poctu bez výjimky každý kousek desky a skládanka je kompletní (a maximálně přesvědčivá) až v momentě, kdy do sebe zapadnou všechny střípky nálad, postupů a nápadů. Ruinthrone jsou velice neposední a pestří, v žádné z písní se příliš neupínají na jeden motiv, takže při každém další rotaci můžete objevit nový kus dosud ukrytého kouzla, přitom sázejí na natolik silné melodie, aby si trvale udrželi dostatečně silnou a neutuchající přitažlivost, umí skvěle vygradovat a zdramatizovat svá epická vyprávění, jsou velice silní v každé z poloh, ať už se jedná o romantiku, důraz či agresi, dovedně proplétají vokály a ani na okamžik nepolevují ve svém emotivním vypětí.

Deska, která vyžaduje (a zaslouží si) vaši plnou pozornost a možná trochu víc času než obvykle na vstřebání veškerých svých zákoutí. Deska, kterou doporučuji všemi deseti. Deska, kterou nelze plně popsat – lépe jednou slyšet než o ní desetkrát mluvit. Bravo, hoši!

Savapip             


www.facebook.com/RuinThrone

YouTube ukázka - Summoner

Seznam skladeb:
1. Breathe the Decay
2. Summoner
3. Desert Twilight
4. Blinded
5. Another Cry
6. Throne of Your Ruin
7. Ocean Still Sings
8. Chiral Twin
9. Dance of Lights
10. Chant from the Sky

Sestava:
Edoardo Gregni - zpěv
Adriano Strinati - kytary
Nicoló De Maria - kytary
Michelle Attolino - baskytara
Giorgio Mannucci - klávesy

Rok vydání: 2013
Čas: 53:12
Label: Buil2Kill Records
Země: Itálie

Diskografie:
2013 – Urban Ubris
Foto: archiv kapely


Vydáno: 14.06.2013
Přečteno: 2592x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08965 sekund.