Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




VANISHING POINT - Distant Is The Sun

Jediný důvod toho, že australští Vanishing Point nejsou skloňováni po čtvrtstoletí svého fungování (pravda, nějaký ten pátek to bylo pod názvem Eye) ve všech pádech coby jeden z leaderů melodické odnože progresivního metalu vidím v tom, že pokaždé, když vydají nové album (které s železnou pravidelností je lepší než to předchozí), nějaký ten pátek jim trvá, než se přihlásí s další deskou. Tu minulou od vloni vydaného majstrštyku „Distant Is the Sun“ dělí sedm let, během kterých Vanishing Point přišli o dva klávesáky (a byť černobílé klapky jsou jedním ze stěžejních elementů jejich tvorby, oficiálně se k tomu nástroji aktuálně nehlásí žádný ze současných členů kapely), vyměnili kytaristu (a zároveň posledního z původních členů) i basáka… a nachystali neskutečnou zásobu úžasně podmanivých melodických nápadů.

Hodinka ve společnosti šikulů z Melbourne uteče strašně rychle. Vanishing Point patří k těm kapelám, které v rámci prakticky každé skladby nabídnou několik silných a jiskřivě vygradovaných motivů, neočekávaných a přitom maximálně funkčních a přirozených zvratů, hudební optimistické vzdušnosti i nepřeplácané orchestrálnosti, parádní hráčské výkony, vychutnatelné i díky čistému, sytému a dostatečně průraznému zvuku, podmanivé charisma civilně nenuceného příjemného vokálu Silvia Massara i chytré a obrazutvorné texty.

„Distant Is The Sun“ je velice soudržná kolekce, jejíž jednotlivé položky jsou sice tvořeny podle podobného mustru, ale tak neotřele a svěže, že se neomrzí ani na okamžik. Dramatičnost sálá již z přitažlivého intra „Beyond Redemption“, chytlavý riff v „King Of The Empty Promises“ na sebe nabaluje živočišnost ostatních nástrojů, přímočarou živelnost melodií i pestrost v maximálně symbiotických sólech kytar a kláves, poklidná pasáž v titulní „Distant Is The Sun“ je parádním odrazovým můstkem pro eruptivní nárust emocí, výpravnost „When Truth Lies“ se sklouzne do šťavnatě melodického refrénu a pestrého reje instrumentálních přestřelek… Takhle by se dalo ještě dlouho pokračovat, „Distant Is The Sun“ je ve své barevnosti prakticky nevyčerpatelné téma a to silnější na posluchače čeká teprve ve druhé polovině desky, jedno, jestli v ní Vanishing Point upalují nekompromisně k cíli, vláčně a dramaticky poetizují s proplétajícími se vokály, dráždí s klenutými melodiemi nebo jen za pomoci akustických kytar uklidňují zjitřené emoce, pořád je to suverénní jízda. A své opodstatnění mají i řekněme „obyčejně“ optimistické a příjemné melodie („As December Face“, Walls Of Silence“), ve kterých Vanishing Point lehce rezignují na jinak všudypřítomnou vypjatost.

Royal Hunt, Serenity, Savatage. Pokud slyšíte na tyhle kapely, tak už máte s největší pravděpodobností Vansihing Point dávno v zaměřovači. A pokud snad vaší pozornosti utekli, dožeňte to, protože „Distant In The Sun“ coby završení jejich dosavadní tvorby je bezchybná, velice bohatá, vzrušující, nápaditá a emotivní deska, schopná na dlouho vás naočkovat pozitivní energií. Dílo hodné naprostých mistrů oborů!

Savapip             


www.vanishing-point.com.au

YouTube ukázka - Handful of Hope

Seznam skladeb:
1. Beyond Redemption (Intro)
2. King of Empty Promises
3. Distant Is the Sun
4. When Truth Lies
5. Circle of Fire
6. Let the River Run
7. Denied Deliverance
8. Story of Misery
9. Era Zero
10. Pillars of Sand
11. As December Fades
12. Handful of Hope
13. Walls of Silence
14. April

Sestava:
Silvio Massaro - zpěv
Chris Porcianko - kytara
James Maier- kytara
Simon Best - baskytara
Christian Nativo - bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 1:03:07
Label: AFM Records
Země: Austrálie

Diskografie:
1997 – In Thought
2000 – Tangled In Dream
2005 – Embrace The Silence
2007 – The Fourth Season
2014 – Distant Is The Sun

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.04.2015
Přečteno: 3199x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Dalšískvělá nahrávka...20. 04. 2015 12:40 b.wolf
9/10Naprosto skvela...20. 04. 2015 10:56 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08822 sekund.