TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BEYOND THE BLACK - Lost In Forever

Neuplynul ani rok od vydání debutu „Songs Of Love And Hate“ a německá parta Beyond The Black už nabízí druhou studiovku. Obvykle je možné předpokládat, že v tak krátkém časovém úseku nedojde k nějakému velkému posunu, a skutečně, nové album „Lost In Forever“ plynule najelo na hudební linii, kterou rozvinula loňská prvotina, což v reálu znamená víceméně průměrný (pseudo)gotický symfo metal, jehož hlavní předností je zpěvačka Jennifer Haben, jež zaujme hlasově i vizuálně. A pak také výtečný zvuk, díky kterému má smysl věnovat této kapele alespoň minimální pozornost.

Němci totiž slušně pracují s orchestrálními aranžemi, čímž se jim daří navodit dojem čehosi velkolepého a strhujícího. Ovšem posluchač, který už má své naposloucháno, celkem rychle odhalí, že se pod pozlátkovým halasem krčí jen pramálo vyspělá hudební kostra. Asi jako kdybyste otevřeli dveře bytelného kurníku a uvnitř spatřili malinké třesoucí se kuřátko. Nutno však zmínit, že to Beyond The Black nechtějí uhrát pouze přes sílu, velkou část jejich tvorby zastupují i skladby méně okázalé, u kterých se nemá základní autorský rukopis čím maskovat a jeho (ne)kvalita se tak obnaží daleko rychleji. A v tu chvíli je nad slunce jasné, že v tónech Němců chybí výraznější hudební integrita a uvěřitelné emoce. Což ovšem nezabránilo tomu, aby album mělo jen stěží snesitelnou hodinovou stopáž.

U většiny skladeb přitom platí, že když už něčím zaujmou, téměř okamžitě v asociačním závěsu naskočí některé známější jméno, nejčastěji Nizozemci Within Temptation. Najdou se ale výjimky, u kterých stojí za to se zastavit. Jde převážně o pomalejší songy, jež nabídnou chytlavé harmonie, které dokonce upomenou sólovky Ritchie Blackmora, zejména projekt Blackmore´s Night s půvabným zpěvem jeho manželky Candice. Tentokrát ovšem nejde o vykrádání, ale náhodnou podobnost, jejíž hlavní příčinou je popově mazlivé hrdlo Jennifer Haben a několik líbivých vokálních linek, díky kterým se dostaví i nezbytné jitření pocitů a nálad.

Vrcholem se v tomto ohledu stává „Against The World“ s akustickým doprovodem, špatně nedopadla ani obdobně uvolněná píseň „Beautiful Lies“ s hostujícím Rickem Altzim (At Vance, Masterplan), nebo „Halo Of The Dark“, jejíž baladický úvod ve čtvrtině protne příjemně šlapavá rytmika. Pokud se metalových kompozic týká, v jejich popředí stojí kus „Dies Irae“, ve kterém se melodická linka konečně láme v jednoznačně chytlavý motiv, jenž podpoří i pěvecký duet zpěvačky s harshujícím kytaristou Christopherem. Podobně vyvedených momentů však nabídla debutová deska o něco více. Možná by tak nebylo od věci dát si malou pauzu, během které Němci vyostří své doposud víceméně tupé hudební nápady. Průměrných symfo spolků s ženským zpěvem v čele bude mít totiž svět plno i bez této kapely.

Petr Štěpnička             


www.beyondtheblack.de

YouTube ukázka - Lost In Forever

Seznam skladeb:
1. Lost in Forever
2. Beautiful Lies
3. Written in Blood
4. Against the World
5. Beyond the Mirror
6. Halo of the Dark
7. Dies Irae
8. Forget My Name
9. Burning in Flames
10. Nevermore
11. Shine and Shade
12. Heaven in Hell
13. Love's a Burden

Sestava:
Jennifer Haben - zpěv
Nils Lesser - kytara
Christopher "Christo" Hummels - kytara, zpěv
Erwin Schmidt - baskytara
Michael Hauser - klávesy
Tobias Derer - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 59:02
Label: Airforce1 Records
Země: Německo
Žánr: symfonický metal

Diskografie:
2015 - Songs of Love and Death
2016 - Lost In Forever

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.04.2016
Přečteno: 3937x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
BBObě alba BB mám v...27. 05. 2018 6:51 Petronius


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11457 sekund.