20.06.2018
THERAPY?
Jedná z nejznámnějších severoirských kapel rozšíří ..více

20.06.2018
L.A. GUNS
Personální rošády u těchto kalifornských ..více

20.06.2018
SUNFLOWER DEAD
K alternativcům z kalifornské Long Beach se připojil ..více

20.06.2018
SKULL PIT
Jak to vypadá, když spojí síly zpěvák kultovních ..více

20.06.2018
THE APOCALYPSE BLUES REVUE
Projekt, který postavili členové Godsmack bubeník ..více

20.06.2018
TYSTNADEN
Italští gothic-melodeathaři avizují, že do jejich řad ..více






HYPERION - Dangerous Days
Tady se přidávám s díky za výborný tip. Tohl ..

LINKIN PARK - One More Light
Na poslech Post Traumatic se chystám o víkendu. ..

HYPERION - Dangerous Days
to b.wolf: rádo se stalo ;-) ..

LINKIN PARK - One More Light
Tak co? Bude Post Traumatic od Mika recenze zase s ..

HYPERION - Dangerous Days
za parádní tip! Tak solidně našlapaná fošna ..

STORMWITCH - Bound To The Witch
... ..

GHOST - Prequelle
Prakticky návazně jsem vstřebal na YT skladbu D ..

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
Judas Priest měli zvuk lepší,ale taky to nebylo ..

FOREIGNER - Can´t Slow Down
Letos ne, ale už o něm uvažuju delší dobu. ..

FOREIGNER - Can´t Slow Down
Nevypadá to na seriál? Přeci jen kapel s 50 mil ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
1792x

THERION - Vovin
1331x

ROSS THE BOSS - By Blood Sworn
941x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
916x

GHOST - Prequelle
899x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
865x



23.06.2018
R.E.T., RETURN TO INNOCENCE, ELYSIUM, POPPY SEED GRINDER, PIKODEATH, RAIN SHADOW..
Benátky nad Jizerou, začátek od:16:00, vstupné: 220

23.06.2018
CYTOTOXIN (GER), DERANGED (SWE), GUTALAX, FLESHLESS, MELANCHOLY PESSIMISM, MINCI..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6387
recenzí: 5186
reportů: 524
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


POWER 5 - Talisman

Tuto recenzi začnu zcela zásadním konstatováním: Power 5 konečně vydali desku, která mě posadila na prdel! Ne tedy, že by pětice muzikantů najednou přepsala jakékoli žánrové hranice. Naopak, vše stále jede v těžkých provinčních kolejích, čemuž dopomáhá i český zpěv. Na tom samozřejmě není nic špatného, pokud jsou přítomny chytlavé melodie. No a ty na aktuální desce jsou. A je jich plno. Když si pomůžu lehce jízlivou nadsázkou, řeknu, že hned úvodní song „Triumf“ v sobě ukrývá tolik tvůrčích špeků, jako všechny dosavadní desky kapely dohromady. Důkazem tohoto tvrzení budiž CD „Best Of Power 5“, které je přiloženo k novince. Patnáct skladeb, jež (zřejmě nejen) dle autorů vypichují nejzdařilejší hudební momenty historie. Při jejich poslechu jsem ale nenašel jedinou, která by mě bavila způsobem, jakým se to podařilo několika peckám z „Talismanu“.

Zmíněný „Triumf“ (jak příznačný název!) v sobě ukrývá mini-intro, jež je velmi nápaditou variací klasické Handelovy kompozice. No a pak nastane nesmírně bohatá, dalo by se říct až marnotratná přehlídka řady melodických předělů, vyhrávek a motivů. A to nejen instrumentálních, ale i vokálních. Jeden skvělý nápad střídá druhý, na posluchače číhá několik hudebních katarzí, včetně uhrančivých výpadů neoklasických trylků. Skladba má plných šest minut, nuda ovšem nepřichází v úvahu, tohle je vrchol nejen nové fošny, ale celé metalografie kapely. Ani poté však nebude nouze o parádní power-speed, jakkoli už se dočkáme také drobných přešlapů. Je jasné, že středobodem podobné hudby jsou refrény a jejich zpěvná sjízdnost. Hned následná (a jinak skvělá) titulka v tomto ohledu nic výjimečného nenabídne, silné chorusové selhání pak přinese flák „Destruktor“, a to zejména ve svém nájezdu, jehož vokální linka je spíše odpudivá, nežli přitažlivá. Pak už bude naštěstí daleko lépe.

„Legie" vedle slušného refrénu disponuje velmi líbivým slokovým klenutím, nejchytlavější momenty ovšem přijdou až v položkách „Obzory“ a „Rebel“. Chorusy obou vibrují na extra zábavné frekvenci a jejich hudební okolí kvalitativně nijak nezaostává. Pak zde máme trio pohodových a příjemně poslechových songů, které jsou v rámci alba „pouze“ lehce nadprůměrné, z celkového pohledu ale pořád spadají mezi vrcholné okamžiky Poweru („Do vrchů táhnem“, „Bouře“ a klipovka „Planety“). Chybět nesmí balada, zde ukryta pod názvem „Už je podzim“. Její „dojákový“ potenciál je značný a schopný zacílit na nejedno dívčí srdce. Pokud něco vyloženě zamrzí, je to jednak průměrný zvuk, jednak místy opravdu nebetyčná podobnost s finskými bohy Stratovarius. Výsledný soud je nicméně jasný. Rok 2016 zachytil Moraváky ve výtečné formě. Nyní už si mohou bez zardění stoupnout do jedné linie s partami jako Rimortis, Garant nebo Scelet (blahé paměti). Dobrá práce!

Pagan             


www.power5.cz

YouTube ukázka - Planety

Seznam skladeb:
1. Triumf
2. Talisman
3. Destruktor
4. Legie
5. Obzory
6. Do vrchů táhnem
7. Rebel
8. Bouře
9. Už je podzim
10. Planety

Sestava:
Olin Škrabal – zpěv
Lukáš Langer – kytara
Jiří Jagoš – baskytara
Martin Valčík – klávesy
Milan Škrabal – bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 55:04 (Best Of: 01:14:04)
Producent: Libor Kukula - Metalgate studio
Mix: Libor Kukula - Metalgate studio
Mastering: Libor Kukula - Metalgate studio
Země: Česká republika
Žánr: melodický power-speed metal

Diskografie:
1997 - Progress Time
2001 - Cesta proti času
2003 - Minuty věčnosti
2007 - Symbol
2010 - 1751 Tvoje zem
2012 - Power 5
2016 - Talisman

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.04.2016
Přečteno: 2448x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
jooookurva dobrá...7. 06. 2016 15:51 čéééši do toho
Hodně povedená deskaMinulá deska se mi...6. 04. 2016 18:46 Jiri87


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19379 sekund.