17.08.2018
DISTURBED
Po obřím úspěchu comebackového alba "Immortalized", ..více

17.08.2018
MIKE TRAMP
Bývalý zpěvák White Lion a Freak Of Nature připomíná ..více

17.08.2018
STRYPER
Kapela stále pokračuje ve trojici. Navíc z nemocnice, kde ..více

17.08.2018
SCARLET AURA
Rumunští SCARLET AURA vydají své nové album ..více

17.08.2018
CULTURAL WARFARE
Thrashmetalová formace z Kalifornie se po dvou EP vydaných ..více

17.08.2018
LOCO LOCO
Kapela LOCO LOCO vydala nový videoklip s názvem více






GALLOGLASS - Heavenseeker
dvě fošny, ale jedna lepší druhé. škoda že ..

Ozzy OSBOURNE - The Ultimate Sin
Co dodat vždycky se najde někdo komu se nebude l ..

Ozzy OSBOURNE - The Ultimate Sin
Taky mi to hodnocení přijde mimo, po No More Tea ..

Ozzy OSBOURNE - The Ultimate Sin
Killer of Giants je nejlepší Ozzyho píseň 80. ..

Ozzy OSBOURNE - The Ultimate Sin
Po slovnom spojení "bezbarvá „Lightning Strike ..

FOLLOW THE CIPHER - Follow The Cipher
Jasně jsou tam samply, zpívá tam holka a je to ..

MANTICORA – To Kill to Live to Kill
deska! Jsem rád že po výborném Safe přišli s ..

Ozzy OSBOURNE - Bark At The Moon
Práve balady jsou na této desce hodně povedené ..

Ozzy OSBOURNE - Bark At The Moon
Já tu desku mám naposlouchanou velice dobře.... ..

POWERWOLF - The Sacrament Of Sin
Slušná deska, rozhodně lepší než její před ..




Za poslední měsíc:
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Sometimes The World Ain`t Enough
1080x

Ozzy OSBOURNE - Blizzard Of Ozz
1035x

DERDIAN - DNA
960x

DIONYSUS - Sign Of Truth
939x

WALDA GANG - Je tu léto
904x

Ozzy OSBOURNE - Bark At The Moon
885x



26.08.2018
THE BROADCAST (USA), ŠPINAVÍ LÚZŘI..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 299,-

31.08.2018
S.D.I.(Germany) , MAGOTH(Germany) , PANYCHIDA, SORATH, 1000 BOMBS, INNERSPHERE...
Plzeň-Kalikovský mlýn, začátek od:17:00, vstupné:

16.09.2018
THE POODLES (SWE) & 2 special guests..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 450,-



článků celkem: 6473
recenzí: 5260
reportů: 529
rozhovorů: 356













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


Lee AARON - Fire And Gasoline

Dávno, dávno tomu, co bylo naposledy slyšet o kanadské zpěvačce Lee Aaron, přitom se tato rockerka v roce 1984 prohlásila Metalovou královnou, když vydala své průlomové album „Metal Queen“. To a další tři alba „Call Of The Wild“, „Lee Aaron“ a „Bodyrock“ jí pak zajistily popularitu pro zbytek osmdesátých let. Změna hudebního klimatu na začátku devadesátých let ale její kariéru rozmetala na prach a posledním hřebíčkem do rakve se zdálo být album „Emotional Rain“, kde se druhdy Metalová královna pokoušela zachytit aktuálních trendů v alternativní hudbě. Nepovedlo se a už to vypadalo na hořký konec. Ten se ale nakonec nekonal a přes hrůzné post-grungeové album „2preciious“ se zpěvačka obloukem vrátila ke klasickému hard rocku.

Ten prostupuje celým novinkovým počinem „Fire And Gasoline“, jenž vychází dlouhých dvanáct let po předchozí desce „Beautiful Thing“. Kruh se uzavírá? V podstatě ano, protože na novince se posluchači dostane přesně toho druhu hudby, který by od Lee Aaron očekával. A když vezmeme v potaz, že Kanaďanka nikdy nepatřila mezi nějaké stylotvůrce a její desky plnily spíše funkci dobře poslouchatelné, ale nijak objevné či, nedejbože, až geniální hudby, nemůže „Fire And Gasoline“ ničím zklamat.

Deska se sice rozjíždí trochu ztuha, takovým tím toporným rockem, který až moc odkazuje na polovinu osmdesátých let, ale když pak zpěvačka vytáhne z rukávu výbornou „Wanna Be“, je všechno už o poznání veselejší, protože na to jde z té punkovější stránky a rázem připomene svou kolegyni Joan Jett. Lee pak sluší i trochu odlehčenější poloha, kterou prezentuje v písničkářské „Bittersweet“ nebo v baladické „50 Miles“, která má sice zatěžkaný bluesový základ, ovšem přece jen pošilhává směrem k pop rocku.

Jak deska postupuje, přece jen přibývá těch jemnějších míst, inklinujících k období „Emotional Rain“ a dokonce i „2preciious“, což se projevuje zejména ve skladbách typu „Heart Fix“ nebo „Nothing Says Everything“, které mají alternativnější nádech a vykukuje z nich také náznak depresivní melancholie devadesátých let. Nejedná se ale o vyložený průšvih, jen deska kvůli jejich zařazení v takové hustotě ztratí tah na bránu.

Celkově se ani v případě celého alba nejedná o žádný průšvih. Ovšem jediné, co na té desce může posluchače překvapit je fakt, že vůbec vyšla. Přece jen Lee Aaron má dnes už úplně jiné starosti než když jí bylo dvacet a pro část mužské populace ztělesňovala sexy symbol a tu pravou Metal Queen. Už rozhodně nestojí na špici popularity ani ve své domovské Kanadě, ovšem stále ještě ví, jak se dělá kousek té poctivé hudby. Z téhle stránky je na „Fire And Gasoline“ všechno v pořádku. Objevná ale deska není ani za mák, jen se dobře poslouchá, ale klasikou se nikdy nestane

Pepsi Stone             


www.leeaaron.com

YouTube ukázka - Tom Boy

Seznam skladeb:
1. Tom Boy
2. Fire And Gasoline
3. Wanna Be
4. Bitter Sweet
5. Popular
6. 50 Miles
7. Bad Boyfriend
8. Heart Fix
9. Nothing Says Everything
10. If You Don't Love Me Anymore
11. Find The Love

Sestava:
Lee Aaron - zpěv
Sean Kelly - kytara
Dave Reimer - baskytara
John Cody - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 48:06
Label: Big Sister Records
Země: Kanada
Žánr: hard rock

Diskografie:
1982 - The Lee Aaron Project
1984 - Metal Queen
1985 - Call Of The Wild
1987 - Lee Aaron
1989 - Bodyrock
1991 - Some Girls Do
1994 - Emotional Rain
1996 - 2preciious
2000 - Slick Chick
2004 - Beautiful Thing
2016 - Fire And Gasoline

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.04.2016
Přečteno: 1437x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Dá se toVíc mi sedí ty...17. 04. 2016 10:33 Dejvátor
Jako nejhorší...13. 04. 2016 9:48 Pepsi Stone
DoroTaky nemá jen...13. 04. 2016 9:38 Deny
Mám stejný názor...13. 04. 2016 9:30 Pepsi Stone
No vidíš Kolíku...12. 04. 2016 20:16 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16879 sekund.