22.01.2018
JUDAS PRIEST
Bývalý bubeník kapely Dave Holland je po smrti. Holland v ..více

21.01.2018
MACHINE HEAD
Další ukázka z alba "Catharsis", které vyjde již ..více

21.01.2018
VINNIE VINCENT INVASION
Kytarista Vinnie Vincent vystoupil po mnoha letech v ..více

21.01.2018
TORTHARRY
Od vydání minulé řadovky TORTHARRY „Follow“ uplynulo ..více

21.01.2018
DENIED
Švédové DENIED zbrojí na vydání svého alba „Freedom ..více

21.01.2018
GLASYA
Portugalci GLASYA představují nový singl více






VINNIE VINCENT INVASION - All Systems Go!
Jak to nakonec v Atlantě dopadlo, je docela zají ..

VINNIE VINCENT INVASION - All Systems Go!
Oprava: pochopitelne spekuluje. ..

VINNIE VINCENT INVASION - All Systems Go!
Spekuje se, že sola na deskách VVI byla nahrána ..

VINNIE VINCENT INVASION - All Systems Go!
Pane Pepsi, vystihl jste obě desky dokonale. Doko ..

U2 - Songs Of Experience
moje chyba, recku na AT jsem četl, když jsem pos ..

U2 - Songs Of Experience
Alpha Tiger samozřejmě není můj šálek čaje, ..

U2 - Songs Of Experience
Co např. loňská nahrávka Alpha Tiger? ..

U2 - Songs Of Experience
je sranda?!?! Trapná smečka salónního mesíá ..

U2 - Songs Of Experience
Čekal jsem, že se ozveš právě ty :-) U2 do me ..

U2 - Songs Of Experience
...už jsem to tu psal před lety: Jaký smysl má ..




Za poslední měsíc:
KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)
1991x

Tarja TURUNEN - From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)
1439x

AVANTASIA - The Metal Opera
1423x

BLACK SABBATH - The End: Live In Birmigham
1150x

PLETHORA - Age Of Changes
1133x

VINNIE VINCENT INVASION - Vinnie Vincent Invasion
1097x



27.01.2018
SEKHMET , DEGORYEN , FAKULTURA , ORCHIDEA , PHYLACTERY , NIHILLIN ..
MELODKA, KOUNICOVA 20/22, 622 00 , BRNO, začátek od:19.HOD., vstupné: 150,- KČ

28.01.2018
RHINO BUCKET (USA), BLACK BULL..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 350,-

10.02.2018
KAAR, FORTIS NATURA, M.O.R, ANIMAL HATE..
Praha Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 50



článků celkem: 6096
recenzí: 4921
reportů: 517
rozhovorů: 341













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


Lee AARON - Fire And Gasoline

Dávno, dávno tomu, co bylo naposledy slyšet o kanadské zpěvačce Lee Aaron, přitom se tato rockerka v roce 1984 prohlásila Metalovou královnou, když vydala své průlomové album „Metal Queen“. To a další tři alba „Call Of The Wild“, „Lee Aaron“ a „Bodyrock“ jí pak zajistily popularitu pro zbytek osmdesátých let. Změna hudebního klimatu na začátku devadesátých let ale její kariéru rozmetala na prach a posledním hřebíčkem do rakve se zdálo být album „Emotional Rain“, kde se druhdy Metalová královna pokoušela zachytit aktuálních trendů v alternativní hudbě. Nepovedlo se a už to vypadalo na hořký konec. Ten se ale nakonec nekonal a přes hrůzné post-grungeové album „2preciious“ se zpěvačka obloukem vrátila ke klasickému hard rocku.

Ten prostupuje celým novinkovým počinem „Fire And Gasoline“, jenž vychází dlouhých dvanáct let po předchozí desce „Beautiful Thing“. Kruh se uzavírá? V podstatě ano, protože na novince se posluchači dostane přesně toho druhu hudby, který by od Lee Aaron očekával. A když vezmeme v potaz, že Kanaďanka nikdy nepatřila mezi nějaké stylotvůrce a její desky plnily spíše funkci dobře poslouchatelné, ale nijak objevné či, nedejbože, až geniální hudby, nemůže „Fire And Gasoline“ ničím zklamat.

Deska se sice rozjíždí trochu ztuha, takovým tím toporným rockem, který až moc odkazuje na polovinu osmdesátých let, ale když pak zpěvačka vytáhne z rukávu výbornou „Wanna Be“, je všechno už o poznání veselejší, protože na to jde z té punkovější stránky a rázem připomene svou kolegyni Joan Jett. Lee pak sluší i trochu odlehčenější poloha, kterou prezentuje v písničkářské „Bittersweet“ nebo v baladické „50 Miles“, která má sice zatěžkaný bluesový základ, ovšem přece jen pošilhává směrem k pop rocku.

Jak deska postupuje, přece jen přibývá těch jemnějších míst, inklinujících k období „Emotional Rain“ a dokonce i „2preciious“, což se projevuje zejména ve skladbách typu „Heart Fix“ nebo „Nothing Says Everything“, které mají alternativnější nádech a vykukuje z nich také náznak depresivní melancholie devadesátých let. Nejedná se ale o vyložený průšvih, jen deska kvůli jejich zařazení v takové hustotě ztratí tah na bránu.

Celkově se ani v případě celého alba nejedná o žádný průšvih. Ovšem jediné, co na té desce může posluchače překvapit je fakt, že vůbec vyšla. Přece jen Lee Aaron má dnes už úplně jiné starosti než když jí bylo dvacet a pro část mužské populace ztělesňovala sexy symbol a tu pravou Metal Queen. Už rozhodně nestojí na špici popularity ani ve své domovské Kanadě, ovšem stále ještě ví, jak se dělá kousek té poctivé hudby. Z téhle stránky je na „Fire And Gasoline“ všechno v pořádku. Objevná ale deska není ani za mák, jen se dobře poslouchá, ale klasikou se nikdy nestane

Pepsi Stone             


www.leeaaron.com

YouTube ukázka - Tom Boy

Seznam skladeb:
1. Tom Boy
2. Fire And Gasoline
3. Wanna Be
4. Bitter Sweet
5. Popular
6. 50 Miles
7. Bad Boyfriend
8. Heart Fix
9. Nothing Says Everything
10. If You Don't Love Me Anymore
11. Find The Love

Sestava:
Lee Aaron - zpěv
Sean Kelly - kytara
Dave Reimer - baskytara
John Cody - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 48:06
Label: Big Sister Records
Země: Kanada
Žánr: hard rock

Diskografie:
1982 - The Lee Aaron Project
1984 - Metal Queen
1985 - Call Of The Wild
1987 - Lee Aaron
1989 - Bodyrock
1991 - Some Girls Do
1994 - Emotional Rain
1996 - 2preciious
2000 - Slick Chick
2004 - Beautiful Thing
2016 - Fire And Gasoline

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.04.2016
Přečteno: 1246x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Dá se toVíc mi sedí ty...17. 04. 2016 10:33 Dejvátor
Jako nejhorší...13. 04. 2016 9:48 Pepsi Stone
DoroTaky nemá jen...13. 04. 2016 9:38 Deny
Mám stejný názor...13. 04. 2016 9:30 Pepsi Stone
No vidíš Kolíku...12. 04. 2016 20:16 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16051 sekund.