17.02.2018
SEBASTIAN BACH
Bývalý frontman Skid Row je v současné době ve studiu. ..více

17.02.2018
METALLICA
Slavná sanfranciská čtveřice se stane nositelem Polar ..více

17.02.2018
MÖTLEY CRÜE
Trochu bulváru přichází od někdejší hairmetalové ..více

17.02.2018
PUREST OF PAIN
Dva členové nizozemských symfoniků Delain, konkrétně ..více

17.02.2018
ANIMAL DRIVE
Po šesti let existence se k oficiálnímu debutu ..více

16.02.2018
ELBE
Projekt ELBE, který je inspirovaný zmizením stejnojmenné ..více






BLACK LABEL SOCIETY - Grimmest Hits
Tak pro mě nejlepší deska od Blessed! Vzácně ..

SLAUGHTER - Revolution
Seriály minimálně u prvních třech tebou jmeno ..

ANVIL - Pounding The Pavement
Anvil = kult jak hovado a nová deska se fakt pove ..

SLAUGHTER - Revolution
Chybí tu třeba Great White,Ratt,Tesl a,Britney Fo ..

SLAUGHTER - Revolution
O kapelách podobného ražení se na těchto str ..

SLAUGHTER - Revolution
je skvělá skupina,pamatuj i ji z dob tyhle desky. ..

CHILDREN OF BODOM - Blooddrunk
Rovněž souhlas, pro mě taktéž slabý materiá ..

CHILDREN OF BODOM - Blooddrunk
Tak tentokrát s recenzí souhlasím do posledníh ..

CHILDREN OF BODOM - Blooddrunk
Halo Of Blood bude příští týden. ..

CHILDREN OF BODOM - Blooddrunk
Tento album nemám napocuvany,lebo ma nikdy niejak ..




Za poslední měsíc:
SEBASTIEN - Act Of Creation
1747x

Redaktorská bilance roku 2017 (Veronika)
1056x

SAXON - Thunderbolt
953x

RAMCHAT - Nepočaria!
945x

Redaktorská bilance roku 2017 (Ray)
940x

Redaktorská bilance roku 2017 (Savapip)
905x



26.02.2018
MARCO MENDOZA BAND, PETR HENYCH & G-BOD..
Klub Vagon, pasáž Metro, Národní 25, začátek od:21:00, vstupné: 350,-

16.03.2018
TERRESTRIAL CHAOS, DYSANCHELY, ANIMAL HATE, NARCHOST..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:30, vstupné: 100,-

16.03.2018
ZNOUZECTNOST, BOD VARU...
Velké Meziříčí - Depo Klub, začátek od:20:00, vstupné: 150



článků celkem: 6144
recenzí: 4967
reportů: 517
rozhovorů: 343













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


DROPKICK MURPHYS - 11 Short Stories Of Pain & Glory

Dropkick Murphys? Velice, ale skutečně velice zjednodušeně by šlo tuhle partu z amerického Massachusetts pro našince odbýt jako takové americké Tři sestry. Kromě toho, že jsou si tyhle kapely v mnohém podobné a stylově blízké, mají Dropkick Murphys v Americe, stejně jako Fanánkova parta v tuzemsku, už dávno své jisté a každé jejich album je vítáno zástupem příznivců, kteří jej spolehlivě dotlačí na přední místa oficiální prodejní hitparády. A stejně jako Tři sestry mají Dropkick Murphys svou kvalitativní laťku (stabilnější než Sestry), pod kterou nikdy nepůjdou. Možná proto každému dalšímu chybí moment překvapení, protože mantinely pro jejich tvorbu zas tak široké nejsou, ale rozhodně neschází punc kvality.

V případě novinky „11 Short Stories Of Pain & Glory“ se dá opět hovořit jako o klasickém albu Dropkick Murphys. Tedy vlastně žádné velké překvapení ani zklamání. To se ale ostatně čekalo, protože Dropkick Murphys nikdy žádný velký pokrok neuznávali a nejpozději od svého průlomového alba „The Warrior`s Code“ jsou stabilní kapelou, která sice už rezignovala na své nejhlubší kořeny, kdy byly slyšet i ozvěny street punku, neboi oi, chcete-li, a jede si svůj vpravdě osobitý styl. Novinka proto, jak už název napovídá, obsahuje jedenáct skočných skladeb, které jedou v jejich klasickém stylu a někdy až v pekelném tempu. Na žádné balady tady prostě místo není.

Deska je opět velice zpěvná a skočná, což je vlastně hlavní deviza kapely. Co na tom, že úvod skladby „Rebel With A Cause“ je prakticky vykradený začátek „Malibu Beach Nightmare“ od Hanoi Rocks a posléze pokračuje (což už rozhodně nevědomky) jako Ine kafe. Párty je opět slušně rozjetá, tak jí takový detail nemůže zbrzdit. Navíc, když pak dojde na takové věci jako „First Class Loser“ nebo „Kicked To The Curb“, člověk si musí nevědomky podupávat, protože právě tyto hitovky k tomu přímo vybízejí. Navýsost pak potěší coververze slavné „You`ll Never Walk Alone“, kterou původně v roce 1945 zpívala operní pěvkyně Christina Johnson, aby ji nakonec převzal i Elvis. Dropkick Murphys se jí chytili velice svojským způsobem, který rozhodně stojí za poslech.

Jediná skladba, která může posluchače trochu překvapit, je závěrečná „Until The Next Time“, která se svým vyzněním poněkud vymyká klasické celtic punkové pijatyce a spíše připomíná salooní šramly divokého západu. Možná právě proto je tato skladba z celé kolekce tou nejzajímavější, zejména s piánem, které hraje na nostalgickou notu… Je tedy dopito…

Dropkick Murphys si ale rozhodně svůj rybníček ještě nevypili. „11 Short Stories Of Pain & Glory“ je opět vydařená kolekce, která sice nebude patřit k přelomovým dílům této kapely, ale velice dobře doplní jejich diskografii. A nechtějí jejich příznivci přesně tohle?

Pepsi Stone             


www.dropkickmurphys.com

YouTube ukázka – You`ll Never Walk Alone

Seznam skladeb:
1. The Lonesome Boatman
2. Rebel With A Cause
3. Blood
4. Sandlot
5. First Class Loser
6. Paying My Way
7. I Had A Hat
8. Kicked To The Curb
9. You`ll Never Walk Alone
10. 4-15-13
11. Until The Next Time

Sestava:
Al Barr - zpěv
James Lynch - kytara
Tim Brennan - akordeón, mandolína, klávesy, buzuki, píšťaly
Jeff DaRosa - banjo, harmonika, mandolína, buzuki, píšťaly, klávesy
Ken Casey - baskytara
Matt Kelly - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 38:40
Label: Born & Bred
Země: USA
Žánr: celtic punk

Diskografie:
1998 - Do Or Die
1999 - The Gang`s All Here
2001 - Sing Loud, Still Proud!
2003 - Blackout
2005 - The Warrior`s Code
2007 - The Meanest Of Times
2011 - Going Out In Style
2013 - Signed And Sealed In Blood
2017 - 11 Short Stories Of Pain & Glory

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.01.2017
Přečteno: 932x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
9/10O malinko min...9. 01. 2017 19:01 adrian
Srdecni zalezitost!...8. 01. 2017 9:38 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19339 sekund.