15.01.2018
STRATOVARIUS
Zpěvák Timo Kotipelto má pro fanoušky dobrou zprávu. ..více

15.01.2018
SALTY DOG
Dnes už skoro zapomenutá čtveřice z Los Angeles, která ..více

15.01.2018
EARTHLESS
Po dva roky starém počinu "Acid Crusher/Mount Swan" se ..více

15.01.2018
XTASY
Po debutu "Revolution" z roku 2014 předkládá tahle ..více

15.01.2018
RED SUN RISING
Post-grungeová kapela z amerického Ohia se ohlašuje se ..více

14.01.2018
LYNCH MOB
Kapela někdejšího kytaristy Dokken George Lynche je bez ..více






EXOS - Time For A Change
Rádo se stalo, projekt Exos potřebuje fanoušky ..

EXOS - Time For A Change
parádního melodického metalového pohlazení! H ..

THE DARK ELEMENT - The Dark Element
Aj podľa mňa je to zbytočne prísne hodnotenie. ..

THE DARK ELEMENT - The Dark Element
Zbytecne prisny hodnoceni. Je to moc prijemna desk ..

Redaktorská bilance roku 2017 (Pagan)
taberah - sinner´s lament ? pro mě objev roku.. ..

THRESHOLD – Legends of the Shires
Mauglí: Nechybí, ta už byla napsaná v době vy ..

THRESHOLD – Legends of the Shires
Díky za moc krásný seriál o nejúžasnějš í ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
měli solidní první tři fošny, zvlášť ty s ..

MORBID ANGEL - Kingdoms Disdained
Na první poslech parádní nářez! ..

THRESHOLD – Legends of the Shires
Zatím ještě komplexně nehodnotím, ale to, co ..




Za poslední měsíc:
KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)
1422x

Tarja TURUNEN - From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)
1392x

AVANTASIA - The Metal Opera
1359x

BLACK SABBATH - The End: Live In Birmigham
1112x

PLETHORA - Age Of Changes
913x

STROKKUR - Vantablack
906x



19.01.2018
DEBUSTROL, AGGRESSIVE TYRANTS, D.O.P., ZODIAC, SOTURY...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:19:00, vstupné: 200

27.01.2018
SEKHMET , DEGORYEN , FAKULTURA , ORCHIDEA , PHYLACTERY , NIHILLIN ..
MELODKA, KOUNICOVA 20/22, 622 00 , BRNO, začátek od:19.HOD., vstupné: 150,- KČ

28.01.2018
RHINO BUCKET (USA), BLACK BULL..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 350,-



článků celkem: 6081
recenzí: 4909
reportů: 517
rozhovorů: 340













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


DYING PASSION - Black Threads

Dying Passion existují už od roku 1995 a za tu řádku let si vytvořili na naší scéně velké renomé. Jak čas šel, měnila se hudební tvář kapely, která začínala s doom metalem a došla až k atmosféricky orientovanému rocku. Nyní přichází se svým osmým albem „Black Threads“.

Desku otevírá „Connected With The Universe“, jejíž začátek je klidný a příjemný. Post-rockové harmonie se postupně probijí až k samotné písničce, která je velmi melodická a její refrén zapamatovatelný. Titulní skladba „Black Threads“ představuje Dying Passion v agresivnější poloze a ta jim opravdu sluší. Píseň má jasně hitové ambice, aniž by kapela opustila od alternativního přístupu. Hudba je obohacena o šikovně zakomponované klávesy a syntezátory. Zde se navíc zdůrazňje téma desky, kterým je propojení. Černá vlákna, kterými se můžeme navzájem ovlivňovat. Naše tužby, pocity, radosti i smutky.

„What Do You Want?“ je opět o něco klidnější. Melancholie je umocněna kvílivými kytarami a naléhavostí v projevu zpěvačky Zuzany. Je to ten druh skladby, který se dá označit jako klubová píseň, protože přesně v takovém v malém a útulném prostoru musí skvělwe fungovat. Dying Passion si dál pokračují ve svém alternativním rocku a posluchač se cítí polapen v jejich černých vláknech. Atmosféru obohatí mezihra v podobě klavírní „In The Fog“ či krásně odpočinkové „Echoes Of The Past“. Je vynikající, jak kapela pracuje s různými detaily a zvuk kytar je vyloženě lahůdkový.

Musím pochválit zpěvačku Zuzku, protože její zpěv je osobitý a i když tu nepředvádí nějaké extra výšky, má charisma a její hlas má krásnou barvu. Album si po celou dobu udržuje uzavřenou náladu a působí jako jeden pevný celek. Není to jen post-rock, ale i prog, kterým občas problesknou harmonie jak od Anathemy či Katatonie. Dalo by se mluvit o podobném hudebním prožitku jako u Alcest, ale Dying Passion mají vlastní tvář.

„Black Threads“ je album vyzrálé zkušené kapely, která ví, co dělá a dělá to moc dobře. Je cítit radost z hraní a lásku k muzice. Deska je to harmonická a náladotvorná. To však znamená, že si vyžaduje i určitou pozornost a právě tu náladu na ni. Kdo máte rád přemýšlivější muziku a post-rock, pak vězte, že tu máme kapelu světového formátu.

Supermartonátor             


www.dyingpassion.com

Související články

Seznam skladeb:
1. Connected With The Universe
2. Black Threads
3. What Do You Want ?
4. Pray
5. In the Fog
6. Island Song
7. Pills
8. Echoes of the Past
9. Ten
10. Forgiveness

Sestava:
Zuzana Jelínková - zpěv
Stanislav Jelínek - kytary, programming
Radek Bureš - basa
Jan Kylar - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 48:27
Label: Epidemie Records
Země: Česká republika
Žánr: Atmosferický prog/post rock

Diskografie:
2000 - Secretly
2002 - Voyage
2004 - Sweet Disillusions
2007 - Relief
2009 - Absorb
2012 - Amplify
2013 - Transient
2016 - Black Threads

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.02.2017
Přečteno: 1274x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14177 sekund.