23.06.2018
MAXXWELL
Švácarská hard rocková parta MAXXWELL vydá 21.září ..více

23.06.2018
PANTERA
Zemřel bubeník Vinnie Paul. Tato smutná zpráva v ..více

23.06.2018
BACKYARD BABIES
Comeback má pokračování. Přestože před pár lety to ..více

23.06.2018
COHEED AND CAMBRIA
Vyznavači progresivního rocku mají hotové ambiciózní ..více

23.06.2018
KILLSWITCH ENGAGE
Respektovaní metalcoristé, kteří jsou v současné době ..více

23.06.2018
WILSON
Alternativci z Detroitu si připíší třetí zářez do ..více






This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Zadni druzi Iron Maiden uz nikdy nebudou. A fakt t ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Rammstein určitě, ale ti právě ohlásili, že ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Všichni ti vypsaní plní největší arény prot ..

REFUGE - Solitary Men
Stará sestava se nevrátí! Mají to jen jako hob ..

Don AIREY - One Of A Kind
Opravdu špičková záležitost. ..

REFUGE - Solitary Men
Rage jsem kdysi hodně poslouchal, ale časem mě ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Mě vždycky přišlo, že jednu píseň desetkrá ..

REFUGE - Solitary Men
to Metamorphic Dreamer: těžko říct, na stránk ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Sabaton, Battle Beast a Powerwolf mají alespoň d ..

REFUGE - Solitary Men
No já na oficiálních stránkách Rage našel da ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2420x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
1050x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
1022x

GHOST - Prequelle
970x

LOST DOMAIN - …In The Waiting Room Of Death
893x

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
830x



04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-

14.07.2018
NOKTURNAL MORTUM, SEKHMET, INFERNO, KURGHAALL, DARK FURY, APOCRYPHAL, NORNÍR, N..
Nýrsko-Areál pod sjezdovkou., začátek od:14:00, vstupné: 450Kč.Předprodej.

14.07.2018
POPPY SEED GRINDER, HORRIBLE CREATURES, INCARNATE, CRIPPLED FINGERS, DILIGENCE, ..
Česká Lípa Vodní hrad Lipý, začátek od:15:00, vstupné: 200



článků celkem: 6396
recenzí: 5193
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PYOGENESIS - A Kingdom Of Disappear

Na předchozí desce „A Century In The Curse Of Time“ se těmto Němcům povedl skutečně silný návrat. Dva roky stará deska nabídla posluchačům pohled na celou, vpravdě hodně šílenou diskografii Pyogenesis, kdy se tahle parta od úvodního blasfemického death metalu přestěhovala až do poprockových vod (!) a comebacková „A Century In The Curse Of Time“ nabízela jakýsi kompilát všeho toho, co tahle parta vymyslela. Ano, byla v devadesátých letech kamenována, když ostře uhnula s albem „Unpop“ od metalové linie, ovšem vývoj ukázal, že to bylo dobře.

Minulou dekádu sice Pyogenesis prakticky neexistovali, ale poslední roky jsou jako pokropeni živou vodou. Nejenže si dokázali minulou deskou usmířit někdejší fanoušky a vyšli z toho bez ztráty kytičky, aniž by používali staré deathmetalové zbraně, ale dokázali se i dostat do hitparád, což pro ně byla věc dříve nemyslitelná. A jelikož „A Century In The Curse Of Time“ byla opravdu silná deska, čekalo se, zda si na ní Pyogenesis vystřílí všechny své náboje a napříště už nebudou vařit jen ze stokrát přežvýkaných živin. Jenže oni tihle Pyogenesis, tedy především jejich předák a jediný původní člen Flo V. Schwarz, jsou pěkní vykukové a po čertech talentovaní muzikanti, kteří ukazují, že plodná léta nemusela být ještě nutně jejich nejlepší.

Minulá deska se dočkala řady pochval od odborné kritiky i posluchačské veřejnosti a jak vidno, pro Pyogenesis to byla skutečná voda na mlýn. Protože jakkoliv zněla „A Century In The Curse Of Time“ dobře, novinka „A Kingdom To Dissapear“ zachází ještě dál. Ne že by byla šílenější a míchala dohromady různé styly, jak tomu bylo u Pyogenesis už zvykem, ale je rozhodně ucelenější, přehlednější a nabitá velmi silnými momenty a kompozicemi, které se rozhodně do dějin kapely zapíší zlatým písmem. A vezměme to popořádku, protože tohle album se dá poslouchat krásně na jeden zátah i bez toho, aby se dostavoval neodbytný pocit nudy.

O „A Kingdom Of Disappear“ se dá říct, že je pokračováním minulé desky, ale u Pyogenesis neplatí to, co u jiných kapel, a sice, že se s každou další deskou posouvá o kousek, u těchto Němců se jedná vždy o pořádný mílový krok. Obě alba rozhodně mají společnou stylovou pestrost a proto i otvírák novinky (pokud nepočítáme intro „Sleep Is Good“) „Every Man For Himself… And God Against All“ vystraší mohutným deathovým nástupem, ovšem v refrénu kapela otočila o sto osmdesát stupňů směrem ke stadionovému hard rocku. Podobný vzorec pak Pyogenesis použijí v následující „I Have Seen My Soul“, která má obrovsky silný refrén a v tu chvíli jim snad i odpustíte, že až nápadně moc připomíná „Poison Heart“ od Ramones.

Pak se ale Pyogenesis ponoří do trochu jiných vod. Atmosférická titulní věc zní trochu jako zparchantělí U2 a přes „New Helvetia“ (skvělá akustická věc) zamíří k až neskutečně silné druhé polovině alba, uvozené emočně vypjatou „That`s When Everybody Gets Hurts“, kde si Pyogenesis dokonce pohrávají s tak přetěžkou atmosférou, jakou vládli na svém milníku „Wildhoney“ švédští Tiamat. „We (1848)“ je pak opět rockovější kousek s velmi silným refrénem a k věcem, kde prim hrají roztodivné pocity, se Němci vracejí v „Blaze, My Northern Flame“ (zde zabrousí opět mírně do vod death metalu s maidenovskými kytarovými vyhrávkami), která plynule přejde do strhujícího finále „Everlasting Pain“, třináctiminutové orgasmické bouře, která definitivně odpovídá na otázku, jestli Pyogenesis byli jen blázni a šílenci nebo geniální skladatelé.

Ano, „A Kingdom Of Disappear“ je bezkonkurečně nejvyspělejší nahrávka této čtveřice ze Stuttgartu a tím i nejlepší. Staromilci sice stále budou poukazovat na jejich trojku „Twinaleblood“, ale oproti ní je novinka pestřejší a určitě mnohem dotaženější po stránce songwrittingu. Pyogenesis tak po necelých třiceti letech kariéry vystoupili na svůj další vrchol.

Pepsi Stone             


www.pyogenesis.com

YouTube ukázka – Every Man For Himself... And God Against All

Seznam skladeb:
1. Sleep Is Good (Intro)
2. Every Man for Himself... And God against All
3. I Have Seen My Soul
4. It`s Too Late (A Kingdom To Disappear)
5. New Helvetia
6. That`s When Everybody Gets Hurt
7. We (1848)
8. Blaze, My Northern Flame
9. Everlasting Pain

Sestava:
Flo Schwarz - zpěv
Gizz Butt - kytara
Malte Brauer - baskytara
Jan Räthje - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 52:09
Label: AFM Records
Země: Německo
Žánr: crossover

Diskografie:
1994 - Sweet X-Rated Nothings
1995 - Twinaleblood
1997 - Unpop
1998 - Mono … Or Will It Ever Be The Way It Used To Be
2002 - She Makes Me Wish I Had A Gun
2015 - A Century In The Curse Of Time
2017 - A Kingdom Of Dissapear

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.03.2017
Přečteno: 2041x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
--Skvělá deska,...26. 04. 2017 15:46 Tom18
Váhal jsem na...8. 03. 2017 15:38 Pepsi Stone
10nechápu proč...7. 03. 2017 16:56 Chobot


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.22441 sekund.