23.06.2018
MAXXWELL
Švácarská hard rocková parta MAXXWELL vydá 21.září ..více

23.06.2018
PANTERA
Zemřel bubeník Vinnie Paul. Tato smutná zpráva v ..více

23.06.2018
BACKYARD BABIES
Comeback má pokračování. Přestože před pár lety to ..více

23.06.2018
COHEED AND CAMBRIA
Vyznavači progresivního rocku mají hotové ambiciózní ..více

23.06.2018
KILLSWITCH ENGAGE
Respektovaní metalcoristé, kteří jsou v současné době ..více

23.06.2018
WILSON
Alternativci z Detroitu si připíší třetí zářez do ..více






This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Zadni druzi Iron Maiden uz nikdy nebudou. A fakt t ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Rammstein určitě, ale ti právě ohlásili, že ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Všichni ti vypsaní plní největší arény prot ..

REFUGE - Solitary Men
Stará sestava se nevrátí! Mají to jen jako hob ..

Don AIREY - One Of A Kind
Opravdu špičková záležitost. ..

REFUGE - Solitary Men
Rage jsem kdysi hodně poslouchal, ale časem mě ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Mě vždycky přišlo, že jednu píseň desetkrá ..

REFUGE - Solitary Men
to Metamorphic Dreamer: těžko říct, na stránk ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Sabaton, Battle Beast a Powerwolf mají alespoň d ..

REFUGE - Solitary Men
No já na oficiálních stránkách Rage našel da ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2420x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
1050x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
1022x

GHOST - Prequelle
970x

LOST DOMAIN - …In The Waiting Room Of Death
893x

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
830x



04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-

14.07.2018
NOKTURNAL MORTUM, SEKHMET, INFERNO, KURGHAALL, DARK FURY, APOCRYPHAL, NORNÍR, N..
Nýrsko-Areál pod sjezdovkou., začátek od:14:00, vstupné: 450Kč.Předprodej.

14.07.2018
POPPY SEED GRINDER, HORRIBLE CREATURES, INCARNATE, CRIPPLED FINGERS, DILIGENCE, ..
Česká Lípa Vodní hrad Lipý, začátek od:15:00, vstupné: 200



článků celkem: 6396
recenzí: 5193
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


VAIN - Rolling With The Punches

Člověk by si mohl lámat hlavu, proč vlastně Vain nikdy nedosáhli takového věhlasu jako devadesát procent hairmetalové scény, když jejich alba byla vždy vysoce kvalitní a v případě debutu „No Respect“ i dokonce v pravý čas na pravém místě. Tehdy byli cool, byli skvělí a díky charismatickému a naprosto nezaměnitelnému vokálu principála Davyho Vaina měli i zaděláno na velkou kariéru. Z té ale brzy sešlo a tak vrchol si tenhle soubor zažil, když se svezl do Evropy s tehdy silně nastupujícími Skid Row. Přestože v dalších letech se Davy Vain a jeho parta snažila na svůj debut zapomenout a desky „Move On It“ a „Fade“ měly mnohem alternativnější vyznění, od comebacku v roce 2005 s deskou „On The Line“ jsou přece jen Vain opět spíše hustou rock n`rollovou partou než alternativními náladotvůrci.

Od comebacku drží i sestava, kdy už bicí soupravu napevno opanoval Louie Senor (kolem roku 1991 byl bubeníkem Vain i Steven Adler, tehdy čerstvě vyhozený z Guns N`Roses) a nakonec se vrátila i původní kytarová dvojice Danny West a Jamie Scott. Takže to vypadá na takovou malou kapelní idylku. Pravděpodobně s Westem a Scottem (od roku 1994 a 2000 tvořili kapelu pouze Davy Vain, bubeník Senor a basista Ashley Mitchell) se do kapely také vrátil duch konce osmdesátých let a novinka „Rolling With The Punches“ má ze všech tří postcomebackových alb nejblíž k jejich debutu. Dá se to tedy brát jako pozitivum nebo ne?

Toť otázka. I když Vain prudce (zejména na desce „Fade“) uhnuli k alternativě, měla jejich alba vždy vysoký standard, tak proč se někam vracet? Ono to naštěstí v případě novinky „Rolling With The Punches“ není tak, že by tupě kopírovala jejich tvář z konce osmdesátých let, ovšem je to atmosférou, jakou dokáže tohle album navodit. Titulní otvírák sice není rychlopalným rock n`rollem, jaký tehdy uváděl jejich debut, ovšem kapela hraje přesně tak, jako kdyby o nějakých těch pětadvacet let omládla a sám principál Vain sází přesně ty melodie, pro jaké si je tehdy jejich fanoušci zamilovali.

Zklamán proto bude snad jen ten, který by čekal, že se na novince dočká stejných hitů, jako byly kdysi „Beat The Bullet“ a „Who`s Watchin` You“. Ne, na to už Vain skutečně dnes tolik nesází, protože je jasné, že komerční úspěch se jim opět obloukem vyhne. Novinková desetiskladbová kolekce (s jedenáctou bonusovkou) ale nabízí velice vyrovnaný materiál, kterému dominují jak rychlejší věci typu „Deliver The Passion“ nebo „Long Gone“ (právě v těchto dvou skladbách rezonuje debut „No Respect“ nejvíce) nebo střednětempé kousky „Bury Some Pain“ či „Inside Out“. Zde je nutné podotknout, že se nejedná o žádné balady, jakými svého času byly „Without You“ nebo „Family“, ale spíše o zatěžkané kompozice, kde opět dominuje typický Vainův rukopis a v případě „Bury Some Pain“ až úchvatné spojení zpěvu a kytar v refrénu. Takže tedy na „Rolling With The Punches“ nejsou žádné balady? Ne. Ale na těch stejně Vain nikdy nestáli. Jejich přednost jsou úplně jinde.

Může být tedy vůbec někdo touto deskou zklamán? Může, a to fanoušek alb „Move On It“, „Fade“ a Vainovy sólovky „In From Out Of Nowhere“. S nimi se dalo ještě na minulé „Enough Rope“ (i když ta už také hodně směřovala ke kořenům kapely) najít jisté pojítko, spočívající zejména v pomalých skladbách, které měly nádech mlžných devadesátých let, což na „Rolling With The Punches“ definitivně chybí. Ovšem fanoušek původních Vain bude dozajista nadšen, protože se mu dostává ve vrchovaté míře toho, co mu kapela delší dobu odpírala.

Červíček pochybnosti ale přece jen trochu zahlodá (i když ne nad samotným materiálem), když si člověk uvědomí, že deska měla vyjít už před rokem. Od té doby se stále posouval termín vydání a když album konečně vyšlo, kapela nejenže zařízla své oficiální stránky, ale dokonce neaktualizuje ani ty facebookovské. Při kvalitě „Rolling With The Punches“ se pak nechce podobná nečinnost snad ani věřit, natož si přiznat, že se může jednat o labutí píseň. Byla by to veliká škoda, protože tak kvalitních desek v hairmetalovém ranku poslední dobou moc nevychází.

Pepsi Stone             


FB VAIN

YouTube ukázka – Long Gone

Seznam skladeb:
1. Rolling With The Punches
2. Deliver The Passion
3. Long Gone
4. Dark City
5. Bury Some Pain
6. It`s A Long Goodbye
7. Inside Out
8. Don`t Let It Happen To You
9. Sacrifice
10. Show Your Love
11. Sip The Wine

Sestava:
Davy Vain - zpěv
Danny West - kytara
Jamie Scott - kytara
Ashley Mitchell - baskytara
Louie Senor - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 46:42
Label: Vain Records
Země: USA
Žánr: hair metal

Diskografie:
1989 - No Respect
1991 - All Those Strangers
1993 - Move On It
1995 - Fade
2005 - On The Line
2011 - Enough Rope
2017 - Rolling With The Punches

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.04.2017
Přečteno: 1463x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Je opravbdu velká...27. 05. 2017 10:21 Pepsi Stone
Musim...26. 05. 2017 21:19 Jimmy


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18556 sekund.