22.06.2018
DESTINIA
Projektu japonského hudebníka Nozomu Wakaie vyjde 13. ..více

22.06.2018
ACCEPT
Živé album chystají ACCEPT - album "Symphonic Terror - ..více

22.06.2018
KING COMPANY
Finové KING COMPANY vydají své druhé album "Queen Of ..více

22.06.2018
FORGOTTEN SILENCE
FORGOTTEN SILENCE natočili lyric video k titulní skladbě ..více

21.06.2018
AUTOGEN
Zemřel zakládající člen této heavymetalové kapely ..více

21.06.2018
EAGLEHEART
Česká power-progmetalová kapela propaguje aktuální ..více






REFUGE - Solitary Men
Tyhle revivaly... :D ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
fenomenální koncert. Zvukově naprostá extrakla ..

REFUGE - Solitary Men
tohle je velmi příjemné překvapení. A zvláš ..

REFUGE - Solitary Men
páni, ani mi to nedalo moc práce z Manniho uděl ..

REFUGE - Solitary Men
souhlas s předchozím příspěvkem, taky jsem na ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Předkapeli o ničem ale Iron Maiden to byla napro ..

REFUGE - Solitary Men
Za mě trochu zklamání...Pe avy mohl odlišit Ref ..

REFUGE - Solitary Men
sorry šotek se připletl ....i když je možná t ..

REFUGE - Solitary Men
Musím nesouhlasit s hodnocením. Deska je parádn ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Dokonalý zážitek ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2085x

THERION - Vovin
1465x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
995x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
983x

ROSS THE BOSS - By Blood Sworn
953x

GHOST - Prequelle
933x



23.06.2018
R.E.T., RETURN TO INNOCENCE, ELYSIUM, POPPY SEED GRINDER, PIKODEATH, RAIN SHADOW..
Benátky nad Jizerou, začátek od:16:00, vstupné: 220

23.06.2018
CYTOTOXIN (GER), DERANGED (SWE), GUTALAX, FLESHLESS, MELANCHOLY PESSIMISM, MINCI..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6391
recenzí: 5189
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


ECLIPSE - Monumentum

Zdá se, že Erik Mårtensson je člověk, který se nikdy nezastaví. Ať už se jedná o tvorbu vedlejších projektů jako třeba Nordic Union (s Ronniem Atkinsem z Pretty Maids), působení v dalších kapelách – v současnosti u hardrockerů Ammunition, kde mikrofon obhospodařuje Åge Sten Nilsen (známý kupříkladu z Wig Wam), skládání hudby pro jiné kapely, nebo práci ve studiu. Je tedy skoro až s podivem, že mu při tom všem pořád zbývá spousta vynikajícího materiálu, který může použít pro své domovské Eclipse. A že po špičkové desce „Armageddonize“ bude mít co dělat, aby se jí s novinkou alespoň vyrovnal, bylo jasné už dva roky zpátky, kdy předchozí deska spatřila světlo světa. Jenomže světe div se, novinka „Monumentum“ onu desku nejen dohnala, ale dokonce napjatá očekávání ještě předčila.

Jedná se totiž o dozajista nejlepší dílo, které pod hlavičkou Eclipse Erik Mårtensson vytvořil. Deska nabízí jednu větší pecku než druhou, pořádný rockec, který ovšem příjemně učesala jemnější produkce. A v tomto případě se nejedná pouze o skladatelský výkon, který desku vynesl do výše, ale i o ten pěvecký, kdy Erik překonává sám sebe. Nedrží se pouze ve středních polohách a kromě toho, že občas pěkně zatlačí na pilu v drzé výšce, pracuje také více s rozsahem, hloubkami a rozmanitějšími polohami hlasu, jako např. v „garymoorovské“ skladbě „The Downfall of Eden“, jejíž refrén se dostává pod kůži prakticky okamžitě. A když už jsme u této fenomenální záležitosti, ke koupi bych čtenářům doporučila japonskou verzi alba, kde naleznete jako bonusovku akusticky nahranou verzi této písně, kde se dějí nevídané, lépe řečeno neslýchané vokální divy.

„Never Look Back“, záležitost vybraná jako první singl, připomíná feeling posledních dvou alb „Bleed & Scream“ a „Armageddonize“, zároveň celé aranže, zvuková stopa a výživnost tohoto chytlavého hitu ukazují předchozím albům z dálky záda a upalují nezastavitelně vpřed. „Never Look Back“ spolu s „For Better Or Worse“, „No Way Back“, či syrovější „Born To Lead“ patří k těm rockovějším a přímočařejším skladbám na desce, zatímco temnější „Night Comes Crawling“, „Black Rain“, či „Killing Me“ – znějící po hudební stránce oproti obsahu podezřele optimisticky, nabízejí složitější melodie, však neméně chytlavé, spíše naopak. Mezi má nejoblíbenější alba patří ta, která mě dostanou, aniž bych přesně dokázala definovat čím a pak je točím pořád a pořád dokola a to přesně se mi stalo u Monumentum.

Co se týče zbylého obsahu, těžko se vybírají favorité, protože jeden za druhým obstojí jednotlivé songy samy o sobě a každý by se sám za sebe mohl stát singlem. A s tím souvisí i bodování alba. Sázím plný počet bez obavy, že by si to Erik, Magnusové a nový bubeník Philip snad nezasloužili. Tahle deska si zaslouží být opěvovaná.

Veronika             


FB ECLIPSE

YouTube ukázka – Never Look Back

Seznam skladeb:
1. Vertigo
2. Never Look Back
3. Killing Me
4. The Downfall of Eden
5. Hurt
6. Jaded
7. Born To Lead
8. For Better or for Worse
9. No Way Back
10. Night Comes Crawling
11. Black Rain

Sestava:
Erik Mårtenson – zpěv, kytara
Magnus Henriksson – kytara
Magnus Ulfstedt – baskytara
Philip Crusner – bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 41:52
Label: Frontiers
Země: Švédsko

Diskografie:
2001 – The Truth And a Little More
2004 – Second to None
2008 – Are You Ready To Rock
2012 – Bleed And Scream
2015 – Armageddonize
2017 – Monumentum

Foto: archiv kapely

Související články


Vydáno: 10.04.2017
Přečteno: 3123x




počet příspěvků: 12

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Nová deska Eclipse...15. 05. 2017 10:28 Martin
Recka na BF bude...22. 04. 2017 0:07 Veronika
Mne prijde posledni...21. 04. 2017 23:35 sunstorm
Mimochodem co...21. 04. 2017 21:48 adrian
Mne na novem albu...21. 04. 2017 21:40 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17034 sekund.