25.06.2018
GARANT
Česká powermetalová parta prochází docela zásadními ..více

25.06.2018
GRAVE DIGGER
GRAVE DIGGER redukují sestavu - cesty kapely a bubeníka ..více

25.06.2018
VAN CANTO
Vydání novinkého alba "Trust In Rust" zpěváčků VAN ..více

25.06.2018
DERDIAN
Ukázka z alba "DNA", které italská symfo-powermetalová ..více

23.06.2018
MAXXWELL
Švácarská hard rocková parta MAXXWELL vydá 21.září ..více

23.06.2018
PANTERA
Zemřel bubeník Vinnie Paul. Tato smutná zpráva v ..více






This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Tak je to názor, že. Osobně mám desky Theater ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Edguy coby potenciální pokračovatelé IM? Honzo ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Tento měsíc tu z legend hráli i Scorpions. Já ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Adrian a ToPi: Stejně jako mladí, co tancujou v ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Nedávno jsem četl teorii, že po třicítce člo ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
ToPi: A jak jde tahle tvoje teorie dohromady s tim ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
V 80. letech byla hudba životním stylem. Být hu ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Já si myslím, že je to i trochu dobou...Dnes je ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Zadni druzi Iron Maiden uz nikdy nebudou. A fakt t ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Rammstein určitě, ale ti právě ohlásili, že ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2597x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
1069x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
1037x

GHOST - Prequelle
985x

LOST DOMAIN - …In The Waiting Room Of Death
925x

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
921x



04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-

14.07.2018
NOKTURNAL MORTUM, SEKHMET, INFERNO, KURGHAALL, DARK FURY, APOCRYPHAL, NORNÍR, N..
Nýrsko-Areál pod sjezdovkou., začátek od:14:00, vstupné: 450Kč.Předprodej.

14.07.2018
POPPY SEED GRINDER, HORRIBLE CREATURES, INCARNATE, CRIPPLED FINGERS, DILIGENCE, ..
Česká Lípa Vodní hrad Lipý, začátek od:15:00, vstupné: 200



článků celkem: 6399
recenzí: 5196
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MASTODON - Emperor Of Sand

V určtitých kruzích mají Mastodon stále status božstva, přestože tahle kapela od svých dnes už legendárních začátků ušla pořádný kus cesty. Někdo mluví o tom, že míří do mainstreamu, to tvrzení je trochu přehnané, přestože progresivity každým dalším albem v jejich tvorbě ubývá a naopak se v ní nachází stále více hardrockovějších prvků. Mastodon dnes už nejsou tak tvrdí a nebrodí se v neprodyšných bažinách sludge a stoner metalu jako v dávných dobách alb „Leviathan“ nebo „Blood Mountain“, nejsou ani tak progresivně intenzivní jako na svém dosud nejlepším díle „Crack The Skye“, ale naopak pokračují v trendu posledních dvou desek „The Hunter“ a „Once More `Round The Sun“, kdy volili spíše písničkovější výraz, který je dovedl skoro až ke stadionovým refrénům.

Novinka „Emperor Of Sand“ pak působí, jako kdyby si z různých etap vývoje kapely vzala to nejlepší. Důležitý je fakt, že kapela, poprvé od „Crack The Skye“, znovu přichází s koncepčním albem na téma smrti a zmrtvýchvstání, ovšem tentokrát zvolila srozumitelnější výrazové prostředky a koncept zaobalila spíše do odéru hutného hard rocku. Přestože dojde i k výbojům k extrémnějším hudebním stylům, nejsou v tomto případě pro vyznění celé desky určující. Spíše se spoléhá na odkazy mistrů sedmdesátých let a fakt, že Mastodon ještě místy zní jako bratříček Alice In Chains, je jen třešnička na dortu.

Na „Emperor Of Sand“ jsou důležité dva aspekty. Jeden z nich je sázka na silné melodie, které se kapele podařilo složit asi nejvíce za celou svou kariéru a druhý, že deska je velmi rozmanitá, na čemž určitě největší podíl má využití tří ze čtyř členů jako sólových zpěváků. To je prvek, který pomohl této desce rozrůst se do nebývalé krásy. Dá se tedy říci, že Mastodon natočili normální rockové album? Kupodivu na své poměry vcelku i ano. Dokonce tahle deska funguje už na první pokus, což u této kapely rozhodně nebývalo zvykem.

Je to především dílem čarokrásných melodií, které explodují už v druhé „Sultan`s Curse“, aby se v následující „Precious Stones“ (stejně jako v pološílené „Andromeda“) ponořily až někam do grungeové propasti, která jako kdyby odkazovala ke kořenům vlastní tvorby. Ovšem v tomto případě jen v náznacích, protože naprosto skvostné okamžiky posluchače čekají v následující dvojici „Stormbreather“ a „Roots Remain“, které jsou spolu se závěrečnou „Jaguar God“ (nejdelší skladba alba, osmiminutový progresivně epický opus) jasnými vrcholy celé jedenáctipoložkové kolekce.

Mastodon přišli s velmi chytrým albem. To totiž dokáže usmířit staré příznivce, kteří hořekovali nad tím, že předchozí desky byly málo progresivní (pro progresivisty je to samozřejmě rovnítko pro nudné) a těmi, kterým se naopak cesta nastoupená v posledních letech zamlouvala. Ovšem, pozor. „Emperor Of Sand“ se rozhodně nedá označit za kalkul, za něco, co by Mastodon museli natočit jako úlitbu starým fans, kteří už remcali nad částečnou ztrátou identity. Mastodon natočili desku přesně takovou jakou chtěli a je vidět, že v tomto případě si s ní skutečně pohráli, protože "Emperor Of Sand" má tu vlastnost, že dokáže s každým dalším poslechem trochu povyrůst.

Pepsi Stone             


www.mastodonrocks.com

YouTube ukázka – Show Yourself

Seznam skladeb:
1. Show Yourself
2. Sultan`s Curse
3. Precious Stones
4. Steambreather
5. Roots Remain
6. Word To The Wise
7. Ancient Kingdom
8. Clandestiny
9. Andromeda
10. Scorpion Breath
11. Jaguar God

Sestava:
Brent Hinds - zpěv, kytara
Bill Kelliher - kytara
Troy Sanders - zpěv, baskytara
Brann Dailor - zpěv, bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 51:16
Label: Reprise
Země: USA
Žánr: hard rock/progressive metal

Diskografie:
2002 - Remission
2004 - Leviathan
2006 - Blood Mountain
2009 - Crack The Skye
2011 - The Hunter
2014 - Once More `Round The Sun
2017 - Emperor Of Sand

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.05.2017
Přečteno: 1572x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Skvělé album!...11. 05. 2017 8:05 Óm
Výborný album,...10. 05. 2017 14:07 Meresz
A pořadí prvních...10. 05. 2017 7:51 Danny7th
Sorry, samozřejmě...10. 05. 2017 7:51 Pepsi Stone
Ehm...Black...10. 05. 2017 7:48 Danny7th


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17141 sekund.