23.06.2018
MAXXWELL
Švácarská hard rocková parta MAXXWELL vydá 21.září ..více

23.06.2018
PANTERA
Zemřel bubeník Vinnie Paul. Tato smutná zpráva v ..více

23.06.2018
BACKYARD BABIES
Comeback má pokračování. Přestože před pár lety to ..více

23.06.2018
COHEED AND CAMBRIA
Vyznavači progresivního rocku mají hotové ambiciózní ..více

23.06.2018
KILLSWITCH ENGAGE
Respektovaní metalcoristé, kteří jsou v současné době ..více

23.06.2018
WILSON
Alternativci z Detroitu si připíší třetí zářez do ..více






This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Zadni druzi Iron Maiden uz nikdy nebudou. A fakt t ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Rammstein určitě, ale ti právě ohlásili, že ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Všichni ti vypsaní plní největší arény prot ..

REFUGE - Solitary Men
Stará sestava se nevrátí! Mají to jen jako hob ..

Don AIREY - One Of A Kind
Opravdu špičková záležitost. ..

REFUGE - Solitary Men
Rage jsem kdysi hodně poslouchal, ale časem mě ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Mě vždycky přišlo, že jednu píseň desetkrá ..

REFUGE - Solitary Men
to Metamorphic Dreamer: těžko říct, na stránk ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Sabaton, Battle Beast a Powerwolf mají alespoň d ..

REFUGE - Solitary Men
No já na oficiálních stránkách Rage našel da ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2421x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
1050x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
1022x

GHOST - Prequelle
970x

LOST DOMAIN - …In The Waiting Room Of Death
893x

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
830x



04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-

14.07.2018
NOKTURNAL MORTUM, SEKHMET, INFERNO, KURGHAALL, DARK FURY, APOCRYPHAL, NORNÍR, N..
Nýrsko-Areál pod sjezdovkou., začátek od:14:00, vstupné: 450Kč.Předprodej.

14.07.2018
POPPY SEED GRINDER, HORRIBLE CREATURES, INCARNATE, CRIPPLED FINGERS, DILIGENCE, ..
Česká Lípa Vodní hrad Lipý, začátek od:15:00, vstupné: 200



článků celkem: 6396
recenzí: 5193
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


CRAZY LIXX - Ruff Justice

Jaká je v současnosti největší senzace současné skandinávské hairmetalové scény? Totálně dobití Crashdïet? Na poslední desce předimenzovaní Reckless Love? Chyba lávky… Crazy Lixx! Přestože tahle kapela byla v době největšího boomu scény, které je součástí, v pozadí doznívajícího obřího dopadu debutu Crashdïet „Rest In Sleaze“ (tomu se tahle kapela už nikdy ani v nejmenším nepřiblížila) a suverénního nástupu Reckless Love, dnes se situace otočila. Crashdïet jsou, jak se zdá, po létech tápání už minulostí, když už neměli vůbec co nabídnout a Reckless Love se opájí myšlenkou, že oni jsou noví Def Leppard, ovšem sprostě pošilhávájí po laciném popu a proto je čas pro Crazy Lixx. Jejich kariéra jde poslední dobou nahoru, přestože se v minulosti zdálo, že se vyčerpali s debutem „Loud Minority“.

Krizi, která přišla s dvojkou „New Religion“ a doznívala ještě na „Riot Avenue“ se na minulé eponymní desce podařilo překonat a recept na to byl veskrze jednoduchý. Přestože fanouškovi bylo jasné, kde tkví největší síla kapely, samotní muzikanti na to přišli teprve nedávno. Heroické pokusy o heavy metal jsou definitivně zameteny pod stůl, stejně jako zbytečný sleaze škleb, o nějž se také Crazy Lixx v minulosti lehce pokoušeli, a kapela se uvelebila na místě, kde jí to sluší nejvíce. Novinka „Ruff Justice“ totiž plně dokončuje to, co začala minulá deska a sice jasný přerod v totálně stadionovou kapelu (myšleno stylem hudby, protože vyprodané stadiony jsou pro Crazy Lixx vizí poněkud vzdálenou), která má stejně blízko k Def Leppard, jako k Bon Jovi či Whitesnake z jejich éry kolem alba „1987“. A o to přece Crazy Lixx šlo.

Pokud jsme v případě minulé desky mluvili o tom, že se jedná o hitové album, která se blíží k rockovému mainstreamu, v případě „Ruff Justice“ lze o takovém počinu mluvit bezezbytku. Crazy Lixx zde odhodili jakékoliv zábrany a bez skrupulí můžeme jejich novinku zařadit do škatulky pop metal. Navíc v případě hitových skladeb jsou na tom tihle čiperní Švédové stejně jako na minulé desce, skvělé věci jako „I Missed The Mark“ nebo „Girls Of The 80`s“ tu své nástupce mají. A co více, nové skladby jsou ještě vycizelovanější, producentsky ošetřenější a to i bez toho, aby trpěly pocitem sterility.

Crazy Lixx na novince ukazují, že nejsilnější jsou ve středních tempech, která je přibližují až někam do hájemství AOR. Ne náhodou pak věci, které jsou načichlé rockem pro dospělé, jako „Walk The Wire“ (pocitově evokuje „Don`t Walk Away“od Danger Danger), „Snakes In Paradise“ a trochu ostřejší „XIII“ jsou základem celé novinkové kolekce. Kapela v nich ukazuje, jak už muzikálně vyspěla, protože skladby jsou chytře složené a výborně zaranžované, včetně důrazu na výborný zvuk, který v tomto stylu udělá také hodně práce. Tím se ale nedá říct, že by „Ruff Justice“ stála jen na těchto třech skladbách. Potěšit dokáží tvrdší kousky „Shot With A Needle Of Love“ nebo „Hunter Of The Heart“, stejně jako baladická „If It`s Love“, která sice užívá klišé podobných skladeb, ale nezní vlezle, což je důležité. Překvapující je pak „Killer“, ta má dramatické pnutí, které jí blíží až skoro ke kvaziqueenovskému patosu (a opět drobně evokuje jednu z hymen osmdesátých let, tentokrát „Love Kills“ od Vinnie Vincent Invasion).

Celkově se ale Crazy Lixx podařilo vydat skutečně silnou desku, která bude pro další její směřování důležitá. Možná, že je kapela právě na konci jedné ze svých vývojových cest, protože při porovnání novinky a debutové „Loud Minority“ je slyšet, že tihle Švédi kus cesty ušli. Bylo jasné, že sem směřují už dlouho, „Ruff Justice“ je pádným důkazem toho, že směr, který si vybrali, je správný.

Pepsi Stone             


www.crazylixx.com

YouTube ukázka – XIII

Seznam skladeb:
1. Wild Child
2. XIII
3. Walk The Wire
4. Shot With A Needle Of Love
5. Killer
6. Hunter Of The Heart
7. Snakes In Paradise
8. If It`s Love
9. Kiss Of Judas
10. Live Before I Die

Sestava:
Danny Rexon – zpěv
Chrisse Olsson - kytara
Jens Lundgren - kytara
Jens Sjöholm – baskytara
Joél Cirera - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 45:02
Label: Frontiers Music
Země: Švédsko
Žánr: hair metal/AOR

Diskografie:
2007 - Loud Minority
2010 - New Religion
2012 - Riot Avenue
2014 - Crazy Lixx
2017 - Ruff Justice

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.05.2017
Přečteno: 1363x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Že Bai Bang...11. 05. 2017 8:25 Pepsi Stone
stredaA co treba novy...10. 05. 2017 13:38 sunstorm
Ok, beru to. Ono...10. 05. 2017 12:04 Crust
V souvislosti s New...10. 05. 2017 7:46 Pepsi Stone
Souhlas, super...9. 05. 2017 16:45 Crust


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16326 sekund.