14.12.2017
NEVERMORE
Bývalý zpěvák této progresivní formace ze Seattlu ..více

13.12.2017
DRAGONY
Rakouští symfonici hlásí úspěšného vybrání ..více

13.12.2017
GÖTTERDÄMMERUNG
Debut "...projekt Riese" nové české thrashmetalové ..více

13.12.2017
MONSTER MAGNET
Po pěti letech od poslední desky "Last Patrol" se hlásí ..více

13.12.2017
CINDERELLA
Zpěvák Tom Keifer se rozhovořil o tom, že má v ..více

13.12.2017
W.E.T.
Švédská kapela v jejíž čele stojí americký zpěvák ..více






NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Nečerpaj z wikipédie, ale z metal-archives. Warr ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Věk jsem čerpal z Wikipedie a ta mluví jinak ht ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
48 let!! Ročník 1969! Takový páprda ještě ne ..

VHÄLDEMAR - Against All Kings
Tak tohle by šlo, dobře našláplý heavypower, ..

STEELER - Strike Back
Před drahnými lety se kolem mě mihla nahrávka ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Pěkně na hovno... R.I.P. ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Zní to tvrdě, ale žádné velké překvapení! ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Tohle je mi neuvěřitelně líto:-/// Pan zpěvá ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Konec všem nadějím, že se NEVERMORE dají jedn ..

SANTA CRUZ - Bad Blood Rising
Bohužel musím souhlasit. První deska super, dru ..




Za poslední měsíc:
CITRON - 25. 11. 2017 - Klub, Horní Bříza
2670x

HELLOWEEN - 25.11.2017 - Tipsport Aréna, Praha
1766x

AEROSMITH - Pump
1312x

AEROSMITH - Get A Grip
1174x

ANNIHILATOR - For The Demented
1163x

PINK CREAM 69 - Headstrong
947x



16.12.2017
SDI (GER), Panychida, Bethreyer, Morax, Diphteria, Carpathia..
Sokolovna Týn nad Vltavou, začátek od:18:00, vstupné: 200/250

22.12.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, BLACK ADDER..
Valašské Meziříčí - M-klub, začátek od:19:00, vstupné: 100

22.12.2017
TEMPLE OF OBLIVION (Germany-Black Metal), 1000BOMBS (Thrash), SÓL (Black), PRAY..
Plzeň-Klub Parlament., začátek od:19:00, vstupné: 200 Kč



článků celkem: 6008
recenzí: 4845
reportů: 517
rozhovorů: 339













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


NOVEMBERS DOOM - Hamartia

Není příliš mnoho tak osobitých kapel, jakými jsou američtí Novembers Doom. Tihle death/doomoví veteráni to válí už od roku 1989 (tehdy ještě pod názvem Laceration.) Pravda, od počátku jejich existence s nimi vydržel už jen zpěvák Paul Kuhr. Ten je však jedním z hlavních poznávacích prvků Novembers Doom. Paul disponuje jedním z nejlepších „kanálů“ (rozuměj brutálním growlem) na scéně a navíc je přitom úžasně srozumitelný, přičemž growl prokládá svým čistým zpěvem. Není sice žádný top pěvec, ale jeho barva hlasu je velmi příjemná a osobitá.

Nová deska „Hamartia“ je pro kapelu desátou v pořadí a otvírá ji démonická „The Devil´s Light“. Tahle pecka vás přiková k reproduktorům. Zde se pomyslné váhy překlopí na stranu death metalu. Paul growluje brilantně a zaujmou parádní a variabilní bicí. Novembers Doom nejsou žádní rychlíci, vše dohánějí hutností a důrazem. Navzdory tvrdosti je úvodní skladba i velice melodická a tak hrozí, že si ji zamilujete už na první poslech. „Plague Bird“ je zcela typickou věcí pro tuto kapelu. Střední tempo, hutné riffy a střídání Paulova growlu a čistého zpěvu. Navíc melodika písně ve vás vzbuzuje pocit, že tohle je přesně to, co jste od této skupiny chtěli. Čistý death/doom metal v celé své kráse. A přesně ve stejném duchu pokračuje album dál. „Ghost“ je plná čistého zpěvu a styl, jakým Paul přednáší text, je bravurní. Emoce tu jsou takřka hmatatelné. Novembers Doom jsou písničkáři a melodikou si tykají i s folkem. Zde je to zcela evidentní. „Ever After“ nabídne větší dramatičnost a divočejší riffy. Poprvé (ale ne naposled) na albu zazní hlas Paulovy dcery Rhiannon.

Novembers Doom vždy mají na deskách akustickou skladbu, obvykle umístěnou uprostřed alba, aktuálně je jí titulní skladba, ktrou žene dopředu klavír a Paulovo vyprávění. Akustická kytara se přidá vzápětí a tesklivá melodie vás očaruje. Škoda že na světě stále ještě není akustická deska, kterou měla kapela v plánu.

A po jemném výrazu musí přijít něco drsného. Krátká a úderná „Apostasy“ je death metalový nářez. Konečně je zpátky i growling, se kterým na albu kapela trochu šetří. Mým osobním favoritem desky je pak „Miasma“. Vokálně fantastická věc, kde opět uslyšíte Rhiannon a můžete si všimnout různých vokálních detailů, jako je například Paulův šepot. Rovněž po hudební stránce se jedná o skvost. Kytary jsou pestré, vynalézavé a nechybí ani parádní sólo. „Zephyr“ zabrnká na extrémnější notu a zde si můžete naplno vychutnat Paulův sytý growl. Zcela srozumitelný a lahůdkový. Refrén je melodický a zcela v duchu klasických Novembers Doom. Většinou jsou poslední skladby u této kapely ty nejdelší. A nyní je to „Borderline“, která přesáhne devět minut. Velmi klidná a příjemná věc na poslech. Doom metalová pohoda a důkaz vyspělého skladatelského umu.

„Harmartia“ je deskou, na které kapela potvrdila, že v tomto stylu patří k absolutně nejlepším. Album nepřináší nic moc nového, ale je plné skvělé hudby a detailů, které budete objevovat postupně a „Hamartia“ je deskou na mnoho a mnoho poslechů. Novembers Doom ovládají své řemeslo mistrně a opravdu si nepamatuji, kdy naposledy jsem se u death/doom metalové desky takhle bavil.

Supermartonátor             


www.novembersdoom.com

YouTube ukázka - Zephyr

Seznam skladeb:
1. Devils Light
2. Plague Bird
3. Ghost
4. Ever After
5. Hamartia
6. Apostasy
7. Miasma
8. Zephyr
9. Waves in the Red Cloth
10. Borderline

Sestava:
Paul Kuhr - zpěv
Larry Roberts - kytary
Vito Marchese - kytary
Mike Feldman - baskytara
Garry Naples - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 56:44
Label: The End Records
Země: USA
Žánr: Death/doom metal

Diskografie:
1995 - Amid Its Hallowed Mirth
1999 - Of Sculptured Ivy and Stone Flowers
2000 - The Knowing
2002 - To Welcome the Fade
2005 - The Pale Haunt Departure
2007 - The Novella Reservoir
2009 - Into Night´s Requiem Infernal
2011 - Aphotic
2014 - Bled White
2017 - Hamartia

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.06.2017
Přečteno: 753x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
OmluvaKoukám, že má...13. 06. 2017 21:45 Supermartonátor
Název skupiny i desky špatně.Jinak souhlas s...13. 06. 2017 21:08 Petr


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18235 sekund.