20.10.2017
WHITESNAKE
"The Purple Tour (Live)", to je název novinkového záznamu ..více

20.10.2017
HARDCORE SUPERSTAR
Po vlažné přijatém albu "HCSS" z roku 2015 se nenechali ..více

20.10.2017
BEAUTIFUL CREATURES
Formace kde působí zpěvák Bang Tango Joe Leste, ..více

20.10.2017
PESTILENCE
Druhdy velmi vlivná deathmetalová parta z Nizozemí slaví ..více

20.10.2017
10 YEARS
Příznivci alternativního metalu v podání těchto ..více

20.10.2017
HOOBASTANK
Post-grungeová formace z Los Angeles dokončila po pěti ..více






POSTCARDS FORM ARKHAM - Manta
Rosie....opravd u máš pravdu, že je tam uveden j ..

POSTCARDS FORM ARKHAM - Manta
Text k poslední písni "Her Cosmic Song" napsal O ..

Elektronika jako budoucnost metalu?
To jsi snad četl jiný úvodník ne? :-) Já pře ..

Elektronika jako budoucnost metalu?
Chápu tvůj povzdech ale....říká ti něco jmé ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
No jo, Confess. Já na ně úplně zapomněl, tak ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
Na poli podobně prientované muziky je tahle desk ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
A hlavně CONFESS - Haunters!!! ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
Super album, s hodnocením souhlasím. Určitě pa ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
Jo Jo, album je skvělý. Viděl jsem je letos v I ..

POWER QUEST - Sixth Dimension
Já jsem od toho nečekal vůbec nic. A jsem už n ..




Za poslední měsíc:
STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
2393x

AEROSMITH - Toys In The Attic
2075x

AEROSMITH - Aerosmith
1998x

AEROSMITH - Get Your Wings
1915x

AEROSMITH - Rocks
1876x

MOTORBAND - V
1647x



21.10.2017
SYMPHONY, METRO..
DK Koruna Hořice, Velký sál, začátek od:20:00, vstupné:

31.10.2017
Poppy Seed Grinder + hosté..
Praha - Rock Café, začátek od:19:00, vstupné: zdarma

14.11.2017
Driven Under (heavy metal - Švýcarsko) Wild Freedom (heavy metal / glam - Šp..
Brno - Melodka, začátek od:20:00, vstupné: 100



článků celkem: 5886
recenzí: 4739
reportů: 511
rozhovorů: 334













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


NOVEMBERS DOOM - Hamartia

Není příliš mnoho tak osobitých kapel, jakými jsou američtí Novembers Doom. Tihle death/doomoví veteráni to válí už od roku 1989 (tehdy ještě pod názvem Laceration.) Pravda, od počátku jejich existence s nimi vydržel už jen zpěvák Paul Kuhr. Ten je však jedním z hlavních poznávacích prvků Novembers Doom. Paul disponuje jedním z nejlepších „kanálů“ (rozuměj brutálním growlem) na scéně a navíc je přitom úžasně srozumitelný, přičemž growl prokládá svým čistým zpěvem. Není sice žádný top pěvec, ale jeho barva hlasu je velmi příjemná a osobitá.

Nová deska „Hamartia“ je pro kapelu desátou v pořadí a otvírá ji démonická „The Devil´s Light“. Tahle pecka vás přiková k reproduktorům. Zde se pomyslné váhy překlopí na stranu death metalu. Paul growluje brilantně a zaujmou parádní a variabilní bicí. Novembers Doom nejsou žádní rychlíci, vše dohánějí hutností a důrazem. Navzdory tvrdosti je úvodní skladba i velice melodická a tak hrozí, že si ji zamilujete už na první poslech. „Plague Bird“ je zcela typickou věcí pro tuto kapelu. Střední tempo, hutné riffy a střídání Paulova growlu a čistého zpěvu. Navíc melodika písně ve vás vzbuzuje pocit, že tohle je přesně to, co jste od této skupiny chtěli. Čistý death/doom metal v celé své kráse. A přesně ve stejném duchu pokračuje album dál. „Ghost“ je plná čistého zpěvu a styl, jakým Paul přednáší text, je bravurní. Emoce tu jsou takřka hmatatelné. Novembers Doom jsou písničkáři a melodikou si tykají i s folkem. Zde je to zcela evidentní. „Ever After“ nabídne větší dramatičnost a divočejší riffy. Poprvé (ale ne naposled) na albu zazní hlas Paulovy dcery Rhiannon.

Novembers Doom vždy mají na deskách akustickou skladbu, obvykle umístěnou uprostřed alba, aktuálně je jí titulní skladba, ktrou žene dopředu klavír a Paulovo vyprávění. Akustická kytara se přidá vzápětí a tesklivá melodie vás očaruje. Škoda že na světě stále ještě není akustická deska, kterou měla kapela v plánu.

A po jemném výrazu musí přijít něco drsného. Krátká a úderná „Apostasy“ je death metalový nářez. Konečně je zpátky i growling, se kterým na albu kapela trochu šetří. Mým osobním favoritem desky je pak „Miasma“. Vokálně fantastická věc, kde opět uslyšíte Rhiannon a můžete si všimnout různých vokálních detailů, jako je například Paulův šepot. Rovněž po hudební stránce se jedná o skvost. Kytary jsou pestré, vynalézavé a nechybí ani parádní sólo. „Zephyr“ zabrnká na extrémnější notu a zde si můžete naplno vychutnat Paulův sytý growl. Zcela srozumitelný a lahůdkový. Refrén je melodický a zcela v duchu klasických Novembers Doom. Většinou jsou poslední skladby u této kapely ty nejdelší. A nyní je to „Borderline“, která přesáhne devět minut. Velmi klidná a příjemná věc na poslech. Doom metalová pohoda a důkaz vyspělého skladatelského umu.

„Harmartia“ je deskou, na které kapela potvrdila, že v tomto stylu patří k absolutně nejlepším. Album nepřináší nic moc nového, ale je plné skvělé hudby a detailů, které budete objevovat postupně a „Hamartia“ je deskou na mnoho a mnoho poslechů. Novembers Doom ovládají své řemeslo mistrně a opravdu si nepamatuji, kdy naposledy jsem se u death/doom metalové desky takhle bavil.

Supermartonátor             


www.novembersdoom.com

YouTube ukázka - Zephyr

Seznam skladeb:
1. Devils Light
2. Plague Bird
3. Ghost
4. Ever After
5. Hamartia
6. Apostasy
7. Miasma
8. Zephyr
9. Waves in the Red Cloth
10. Borderline

Sestava:
Paul Kuhr - zpěv
Larry Roberts - kytary
Vito Marchese - kytary
Mike Feldman - baskytara
Garry Naples - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 56:44
Label: The End Records
Země: USA
Žánr: Death/doom metal

Diskografie:
1995 - Amid Its Hallowed Mirth
1999 - Of Sculptured Ivy and Stone Flowers
2000 - The Knowing
2002 - To Welcome the Fade
2005 - The Pale Haunt Departure
2007 - The Novella Reservoir
2009 - Into Night´s Requiem Infernal
2011 - Aphotic
2014 - Bled White
2017 - Hamartia

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.06.2017
Přečteno: 615x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
OmluvaKoukám, že má...13. 06. 2017 21:45 Supermartonátor
Název skupiny i desky špatně.Jinak souhlas s...13. 06. 2017 21:08 Petr


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17119 sekund.