21.08.2017
VAN CANTO
V řadách německých zpěváčků VAN CANTO došlo ke ..více

21.08.2017
ANUBIS GATE
Příští týden vydají své sedmé album "Covered In ..více

21.08.2017
POWER QUEST
Britové oznámili další podrobnosti týkající se ..více

21.08.2017
CRADLE OF FILTH
Druhý singl z alba "Cryptoriana - The Seductiveness of ..více

20.08.2017
SAVAGE MESSIAH
Nová deska s názvem "Hands Of Fate" vyjde 27. října, ..více

20.08.2017
DEVIL CITY ANGELS
Ze sestavy této superskupiny zmizeli po basistovi Ericu ..více






VENOM INC. - Avé
Osobně se mi více zamlouvá dvojče této kapely ..

ACCEPT - The Rise Of Chaos
Velice dobré je první a třetí album nových Ac ..

GUNS N`ROSES - 4. 7. 2017 - Letiště Letňany, Praha
Zatím o DVD nepadlo slovo, možná je to proto, ..

ACCEPT - The Rise Of Chaos
Accept zatím žádným svým Tornillovským albem ..

GUNS N`ROSES - 4. 7. 2017 - Letiště Letňany, Praha
Určitě super koncert, nemáte někdo informaci, ..

ACCEPT - The Rise Of Chaos
...to dělá dobře. Má svůj "ksicht" a kreativi ..

H.E.A.T. - Into The Great Unknown
mr.deadhead: Jo tak aspon nekomu to prospelo :-)) ..

Marty FRIEDMAN - Wall Of Sound
Dík za recenzi, rád si to poslechnu. Zatím nejl ..

H.E.A.T. - Into The Great Unknown
Ještě jsem neslyšel, ale když tohle čtu, tak ..

H.E.A.T. - Into The Great Unknown
H.E.A.T. vůbec neznám. Jen kvůli komentáři n ..




Za poslední měsíc:
MR. BIG - Bump Ahead
1539x

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
1530x

W.A.S.P. - The Neon God: Part 2 - The Demise
1525x

RAGE - Seasons Of The Black
1494x

ALICE COOPER - Paranormal
1476x

ACCEPT - The Rise Of Chaos
1006x



25.08.2017
Seventh Passion, InnerSphere, Circle, Fonkienz, Mara Jade, Jakub Kořínek a Kat..
Festival Za Barákem vol.5 - Úterý, začátek od:16:00, vstupné: 100

26.08.2017
DOGA, SUNSET STRIP, FATA MORGANA..
Trnová u Plzně, sportovní areál, začátek od:21.00, vstupné:

09.09.2017
SAGE (metal - cz) BREAKING THE CYCLE (metalcore - cz) KARDROZ (death black - a..
Kojetín, začátek od:20:00, vstupné: 50,-



článků celkem: 5748
recenzí: 4611
reportů: 511
rozhovorů: 327













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


NOVEMBERS DOOM - Hamartia

Není příliš mnoho tak osobitých kapel, jakými jsou američtí Novembers Doom. Tihle death/doomoví veteráni to válí už od roku 1989 (tehdy ještě pod názvem Laceration.) Pravda, od počátku jejich existence s nimi vydržel už jen zpěvák Paul Kuhr. Ten je však jedním z hlavních poznávacích prvků Novembers Doom. Paul disponuje jedním z nejlepších „kanálů“ (rozuměj brutálním growlem) na scéně a navíc je přitom úžasně srozumitelný, přičemž growl prokládá svým čistým zpěvem. Není sice žádný top pěvec, ale jeho barva hlasu je velmi příjemná a osobitá.

Nová deska „Hamartia“ je pro kapelu desátou v pořadí a otvírá ji démonická „The Devil´s Light“. Tahle pecka vás přiková k reproduktorům. Zde se pomyslné váhy překlopí na stranu death metalu. Paul growluje brilantně a zaujmou parádní a variabilní bicí. Novembers Doom nejsou žádní rychlíci, vše dohánějí hutností a důrazem. Navzdory tvrdosti je úvodní skladba i velice melodická a tak hrozí, že si ji zamilujete už na první poslech. „Plague Bird“ je zcela typickou věcí pro tuto kapelu. Střední tempo, hutné riffy a střídání Paulova growlu a čistého zpěvu. Navíc melodika písně ve vás vzbuzuje pocit, že tohle je přesně to, co jste od této skupiny chtěli. Čistý death/doom metal v celé své kráse. A přesně ve stejném duchu pokračuje album dál. „Ghost“ je plná čistého zpěvu a styl, jakým Paul přednáší text, je bravurní. Emoce tu jsou takřka hmatatelné. Novembers Doom jsou písničkáři a melodikou si tykají i s folkem. Zde je to zcela evidentní. „Ever After“ nabídne větší dramatičnost a divočejší riffy. Poprvé (ale ne naposled) na albu zazní hlas Paulovy dcery Rhiannon.

Novembers Doom vždy mají na deskách akustickou skladbu, obvykle umístěnou uprostřed alba, aktuálně je jí titulní skladba, ktrou žene dopředu klavír a Paulovo vyprávění. Akustická kytara se přidá vzápětí a tesklivá melodie vás očaruje. Škoda že na světě stále ještě není akustická deska, kterou měla kapela v plánu.

A po jemném výrazu musí přijít něco drsného. Krátká a úderná „Apostasy“ je death metalový nářez. Konečně je zpátky i growling, se kterým na albu kapela trochu šetří. Mým osobním favoritem desky je pak „Miasma“. Vokálně fantastická věc, kde opět uslyšíte Rhiannon a můžete si všimnout různých vokálních detailů, jako je například Paulův šepot. Rovněž po hudební stránce se jedná o skvost. Kytary jsou pestré, vynalézavé a nechybí ani parádní sólo. „Zephyr“ zabrnká na extrémnější notu a zde si můžete naplno vychutnat Paulův sytý growl. Zcela srozumitelný a lahůdkový. Refrén je melodický a zcela v duchu klasických Novembers Doom. Většinou jsou poslední skladby u této kapely ty nejdelší. A nyní je to „Borderline“, která přesáhne devět minut. Velmi klidná a příjemná věc na poslech. Doom metalová pohoda a důkaz vyspělého skladatelského umu.

„Harmartia“ je deskou, na které kapela potvrdila, že v tomto stylu patří k absolutně nejlepším. Album nepřináší nic moc nového, ale je plné skvělé hudby a detailů, které budete objevovat postupně a „Hamartia“ je deskou na mnoho a mnoho poslechů. Novembers Doom ovládají své řemeslo mistrně a opravdu si nepamatuji, kdy naposledy jsem se u death/doom metalové desky takhle bavil.

Supermartonátor             


www.novembersdoom.com

YouTube ukázka - Zephyr

Seznam skladeb:
1. Devils Light
2. Plague Bird
3. Ghost
4. Ever After
5. Hamartia
6. Apostasy
7. Miasma
8. Zephyr
9. Waves in the Red Cloth
10. Borderline

Sestava:
Paul Kuhr - zpěv
Larry Roberts - kytary
Vito Marchese - kytary
Mike Feldman - baskytara
Garry Naples - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 56:44
Label: The End Records
Země: USA
Žánr: Death/doom metal

Diskografie:
1995 - Amid Its Hallowed Mirth
1999 - Of Sculptured Ivy and Stone Flowers
2000 - The Knowing
2002 - To Welcome the Fade
2005 - The Pale Haunt Departure
2007 - The Novella Reservoir
2009 - Into Night´s Requiem Infernal
2011 - Aphotic
2014 - Bled White
2017 - Hamartia

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.06.2017
Přečteno: 518x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
OmluvaKoukám, že má...13. 06. 2017 21:45 Supermartonátor
Název skupiny i desky špatně.Jinak souhlas s...13. 06. 2017 21:08 Petr


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17162 sekund.