24.02.2018
QUEENSRŸCHE
Hudebním tiskem probléhla zpráva, že kapelu opustil ..více

24.02.2018
BEHEMOTH
Polská black/deathmetalová instituce vydá 13. dubna DVD ..více

24.02.2018
UNDERØATH
Fanoušci metalcorových hvězd z americké Tampy se ..více

24.02.2018
ROUGH SILK
Německá progresivně powermetalová parta, kterou vede ..více

24.02.2018
SOLSTICE
Po dvaceti letech od desky "New Dark Age" si připisuje ..více

23.02.2018
DIMMU BORGIR
Norská kapela přijde po osmi letech s jubilejní, desátou ..více






SLAUGHTER - Revolution
Ještě k těm Kabátům. Jednou se tu z ničeho n ..

SLAUGHTER - Back To Reality
Kromě debutu, kde je obal docela poplatný době, ..

AYREON - The Theory of Everything
Tak Ray, jak to s tebou vypadá? :) Těšim se na ..

SLAUGHTER - Revolution
to Venca Votruba: Díky. :-) ..

SLAUGHTER - Back To Reality
Pro doplnění desku zdobí dokonale tragický oba ..

CHILDREN OF BODOM - Halo Of Blood
Áno návrat do starších časov,podľa mňa si t ..

SLAUGHTER - Revolution
Je možné, že to mé dílo bylo, trošku jste m ..

SLAUGHTER - Revolution
nejsi blázen, prý skutečně zmizela, tvrdí Ven ..

VISIONS OF ATLANTIS - The Deep & The Dark
Tak to jsem zvědav, protože poslední ep se znov ..

SLAUGHTER - Revolution
Určitě zmizela. Přeci nejsem blázen. Byl pod n ..




Za poslední měsíc:
SEBASTIEN - Act Of Creation
1916x

SAXON - Thunderbolt
1120x

Andy MONS (SEBASTIEN) - Bylo pro nás velkou výzvou zajistit si ve vlastní režii skládání, aranže, texty, nahrávání, produkci, mix i mastering alba
1113x

RAMCHAT - Nepočaria!
1104x

MASTER`S HAMMER - Fascinator
798x

DOGA - Hard werk
797x



26.02.2018
MARCO MENDOZA BAND, PETR HENYCH & G-BOD..
Klub Vagon, pasáž Metro, Národní 25, začátek od:21:00, vstupné: 350,-

16.03.2018
TERRESTRIAL CHAOS, DYSANCHELY, ANIMAL HATE, NARCHOST..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:30, vstupné: 100,-

16.03.2018
ZNOUZECTNOST, BOD VARU...
Velké Meziříčí - Depo Klub, začátek od:20:00, vstupné: 150



článků celkem: 6158
recenzí: 4979
reportů: 518
rozhovorů: 344













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


ICED EARTH - Incorruptible

To jsem blázen, tohle album mi muselo v devadesátých letech nějakým záhadným způsobem uniknout, přitom jede v nejlepších mantinelech tehdejších počinů, včetně zpěvu Matta Barlowa! Ale moment, při pohledu na oficiální údaje příspěvku „Incorruptible“ vidím rok vzniku 2017 a na pěvecké pozici není Matt, ale Stu Block. Znamená to tedy, že se riffmaster Jon Schaffer rozhodl naplno a bez okolků vrátit do legendární éry své kapely? Ano, opravdu to tak je, kapela Iced Earth nahrála retrospektivní album, a platí to i pro pocitovou záměnu obou zpěváků, protože projev Stu Blocka je od Barlowa takřka k nerozeznání, dokonce mi připadá, že se do vokálních linek - zřejmě na Jonův "příkaz" - úmyslně pokládá tak, aby Matta co nejvíce připomínal.

To vše samozřejmě zavání určitou vypočítavostí, jenže pokud se řadíte mezi nehynoucí fanoušky devadesátkového období kapely a příliš vám nevoní to, co přišlo po něm, jste za tenhle hudební návrat prostě mimořádně vděční. Právě díky tomu se následující řádky ponesou ve víceméně oslavném tónu, nicméně pokud někdo v novince Amíků uvidí zpátečnictví či dokonce podbízivost, bude mít svým způsobem také pravdu (i přesto, že se album nazývá "neúplatní") . Já se ale nechávám vynášet na křídlech nostalgie a při poslechu deseti aktuálních skladeb vzpomínám na pocity strhujícího obdivu, jenž se mě zmocňoval před dvaceti lety u desek „The Dark Saga“, "Something Wicked This Way Comes" a „Days Of Purgatory“, což je sice kompilace raných alb, díky novému nahrání a hlavně Mattovi jde ale v podstatě o nový a hlavně kvalitnější zážitek. Česrtvá placka Iced Earth vyvolává esenciálního ducha právě těchto tří příspěvků, přičemž Jon Schaffer sám sebe nevykrádá, pouze navazuje na tehdejší rukopis a dokazuje, že na to pořád v pohodě má.

Občas se sice bezmála identickým linkám nevyhneme (např. nástup položky „Raven Wing“ nebo bridge opusu „Clear The Way“), jde ale vlastně jenom o definitivní potvrzení, že fošna „Incorruptible“ staví na minulosti zcela nepokrytě a se snahou o co největší efekt. Úvodní dvě skladby „Great Heathen Army“ a „Black Flag“ jsou v tomto ohledu ještě trochu opatrnější, v „Raven Wing“ se už ale staromilské kompoziční hrátky rozprostřou naplno, song nepostrádá instrumentální (vstupy akustické kytary Schaffer vždy uměl) ani dramatické vrstvy, melodické vyhrávky (těch je na celé nahrávce plno a vždy je jejich poslech radostí), stejně jako působivou vnitřní gradaci. Navazující píseň „The Veil“ ubere na plynu, a to zase není pro novinku Amíků nic neobvyklého, polo-baladickými tóny (s nevtíravými, ale o to působivějšími orchestracemi) je totiž nasycena podstatná část desky, čímž se prohlubuje její podmanivost, stejně jako epicko-hymnický feeling, který staví na válečné lyrice a náladově-emotivní přenos je v tomto ohledu celkem zdařilý (určitě funguje lépe, nežli tematicky obdobně laděná novinka Holanďanů God Dethroned).

Amíci do toho ale také umí pořádně šlápnout, jako v případě thrashově naklepaných paleb „Seven Headed Whore“ a „Defiance“, které jedou v agresivně uhrančivých intencích fošny „The Dark Saga“, Stu si zde také hezky zaječí a opět se rozdíly mezí ním a Barlowem smazávají. Další skladatelsky vrstevnaté polohy se ukrývají pod tituly „Brothers“ a „Clear The Way“, v nichž září hitově klenuté refrény, samozřejmě lahodné vyhrávky a sóla, potažmo dynamická jízda ve druhé jmenované, do které se vklínil známý punkový riff, jenž jí ještě přidává na hravosti. A za zmínku stojí také instrumentálka „Ghost Dance“ s další náloží kytarových melodií a vkusně zakomponovanými indiánskými popěvky. Verdikt je jasný, máte-li rádi původní Iced Earth a zároveň chcete slyšet aktuální variaci tehdejších postupů (navíc s o poznání lepším zvukem), poslech alba „Incorruptible“ pro vás bude učiněnou radostí.

Pagan             


www.icedearth.com

YouTube ukázka - Clear the Way (December 13th, 1862)

Seznam skladeb:
1. Great Heathen Army
2. Black Flag
3. Raven Wing
4. The Veil
5. Seven Headed Whore
6. The Relic (Part 1)
7. Ghost Dance (Awaken the Ancestors)
8. Brothers
9. Defiance
10. Clear the Way (December 13th, 1862)

Sestava:
Stu Block - zpěv
Jon Schaffer - kytara, klávesy, vokály
Jake Dreyer - kytara
Luke Appleton - baskytara
Brent Smedley - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 49:33
Label: Century Media Records
Země: USA
Žánr: heavy/thrash metal

Diskografie:
1990 - Iced Earth
1991 - Night of the Stormrider
1995 - Burnt Offerings
1996 - The Dark Saga
1998 - Something Wicked This Way Comes
2001 - Horror Show
2004 - The Glorious Burden
2007 - Framing Armageddon
2008 - The Crucible of Man
2011 - Dystopia
2014 – Plagues Of Babylon
2017 - Incorruptible

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.06.2017
Přečteno: 2267x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
8/10Čumím jako...11. 07. 2017 22:07 Magnuss
Proč se tak...3. 07. 2017 12:23 orre
Iced EarthPlně souhlasím s...2. 07. 2017 15:24 Martin Fiala
U mě dosud...20. 06. 2017 22:26 Luiz
Největšípecky IE jsou Burn...20. 06. 2017 15:40 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16467 sekund.