24.09.2017
BATHORY
Zemřel Quorthonův otec, v dějinách švédské legendy ..více

24.09.2017
CHEAP TRICK
S vánočními alby se opět začíná roztrhávat pytel a ..více

24.09.2017
CORROSION OF CONFORMITY
Metalisté ze Severní Karolíny oznámili, že jejich ..více

24.09.2017
TARJA
Bývalá zpěvačka Nightwish letos vydá vánoční album. ..více

24.09.2017
DESPAIR
Kytarista Waldemar Sorychta (ex-Grip, Inc. Voodoocult), ..více

24.09.2017
WINDS OF PLAGUE
Přestože čtyři roky stará nahrávka "Resistance" ..více






FOO FIGHTERS - Concrete And Gold
Pochvalné kritiky môžu udeľovať snáď len re ..

FOO FIGHTERS - Concrete And Gold
Run je výborná věc, potom, co jsem jí slyšel, ..

STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
V zásadě se seriálu Steelheart (v tomto přípa ..

FOO FIGHTERS - Concrete And Gold
Tak to jsme si po ESP&G mysleli taky a jak nám pa ..

STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
Všechny desky Steelheart jsou vynikající, krom ..

FOO FIGHTERS - Concrete And Gold
Ani by nevadilo, že je to mainstream, ale spíš ..

FOO FIGHTERS - Concrete And Gold
Já to chtěl odlehčit. První dva singly super, ..

FOO FIGHTERS - Concrete And Gold
To bych ale s Foo Fighters nesrovnával. Pokud si ..

FOO FIGHTERS - Concrete And Gold
I když na MF i skvělá deska BMTH dostala 2/10 : ..

STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
Přesně tak. Vůbec není slabší. A Wait si pos ..




Za poslední měsíc:
Bruce DICKINSON - Accident Of Birth
2079x

Bruce DICKINSON - The Chemical Wedding
2040x

Bruce DICKINSON - Skunkworks
1789x

RAINBOW - Live In Birmigham 2016
1786x

EAGLEHEART - Reverse
1760x

STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
1349x



28.09.2017
INNERSPHERE, WARBELL (PL), JOKER ELEVEN..
LITOMĚŘICE - BARONKA, začátek od:20:00, vstupné: 80,-Kč

29.09.2017
CREPUSCOLO, NARCHOST, LEGION..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:20:00, vstupné: 150,-

29.09.2017
INNERSPHERE (CZ), WARBELL (PL), AFTERWRATH (PL)..
WROCLAW (PL) - Ciarna Strana Miasta, začátek od:19:30, vstupné: 10 PLN



článků celkem: 5825
recenzí: 4683
reportů: 511
rozhovorů: 331













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


ICED EARTH - Incorruptible

To jsem blázen, tohle album mi muselo v devadesátých letech nějakým záhadným způsobem uniknout, přitom jede v nejlepších mantinelech tehdejších počinů, včetně zpěvu Matta Barlowa! Ale moment, při pohledu na oficiální údaje příspěvku „Incorruptible“ vidím rok vzniku 2017 a na pěvecké pozici není Matt, ale Stu Block. Znamená to tedy, že se riffmaster Jon Schaffer rozhodl naplno a bez okolků vrátit do legendární éry své kapely? Ano, opravdu to tak je, kapela Iced Earth nahrála retrospektivní album, a platí to i pro pocitovou záměnu obou zpěváků, protože projev Stu Blocka je od Barlowa takřka k nerozeznání, dokonce mi připadá, že se do vokálních linek - zřejmě na Jonův "příkaz" - úmyslně pokládá tak, aby Matta co nejvíce připomínal.

To vše samozřejmě zavání určitou vypočítavostí, jenže pokud se řadíte mezi nehynoucí fanoušky devadesátkového období kapely a příliš vám nevoní to, co přišlo po něm, jste za tenhle hudební návrat prostě mimořádně vděční. Právě díky tomu se následující řádky ponesou ve víceméně oslavném tónu, nicméně pokud někdo v novince Amíků uvidí zpátečnictví či dokonce podbízivost, bude mít svým způsobem také pravdu (i přesto, že se album nazývá "neúplatní") . Já se ale nechávám vynášet na křídlech nostalgie a při poslechu deseti aktuálních skladeb vzpomínám na pocity strhujícího obdivu, jenž se mě zmocňoval před dvaceti lety u desek „The Dark Saga“, "Something Wicked This Way Comes" a „Days Of Purgatory“, což je sice kompilace raných alb, díky novému nahrání a hlavně Mattovi jde ale v podstatě o nový a hlavně kvalitnější zážitek. Česrtvá placka Iced Earth vyvolává esenciálního ducha právě těchto tří příspěvků, přičemž Jon Schaffer sám sebe nevykrádá, pouze navazuje na tehdejší rukopis a dokazuje, že na to pořád v pohodě má.

Občas se sice bezmála identickým linkám nevyhneme (např. nástup položky „Raven Wing“ nebo bridge opusu „Clear The Way“), jde ale vlastně jenom o definitivní potvrzení, že fošna „Incorruptible“ staví na minulosti zcela nepokrytě a se snahou o co největší efekt. Úvodní dvě skladby „Great Heathen Army“ a „Black Flag“ jsou v tomto ohledu ještě trochu opatrnější, v „Raven Wing“ se už ale staromilské kompoziční hrátky rozprostřou naplno, song nepostrádá instrumentální (vstupy akustické kytary Schaffer vždy uměl) ani dramatické vrstvy, melodické vyhrávky (těch je na celé nahrávce plno a vždy je jejich poslech radostí), stejně jako působivou vnitřní gradaci. Navazující píseň „The Veil“ ubere na plynu, a to zase není pro novinku Amíků nic neobvyklého, polo-baladickými tóny (s nevtíravými, ale o to působivějšími orchestracemi) je totiž nasycena podstatná část desky, čímž se prohlubuje její podmanivost, stejně jako epicko-hymnický feeling, který staví na válečné lyrice a náladově-emotivní přenos je v tomto ohledu celkem zdařilý (určitě funguje lépe, nežli tematicky obdobně laděná novinka Holanďanů God Dethroned).

Amíci do toho ale také umí pořádně šlápnout, jako v případě thrashově naklepaných paleb „Seven Headed Whore“ a „Defiance“, které jedou v agresivně uhrančivých intencích fošny „The Dark Saga“, Stu si zde také hezky zaječí a opět se rozdíly mezí ním a Barlowem smazávají. Další skladatelsky vrstevnaté polohy se ukrývají pod tituly „Brothers“ a „Clear The Way“, v nichž září hitově klenuté refrény, samozřejmě lahodné vyhrávky a sóla, potažmo dynamická jízda ve druhé jmenované, do které se vklínil známý punkový riff, jenž jí ještě přidává na hravosti. A za zmínku stojí také instrumentálka „Ghost Dance“ s další náloží kytarových melodií a vkusně zakomponovanými indiánskými popěvky. Verdikt je jasný, máte-li rádi původní Iced Earth a zároveň chcete slyšet aktuální variaci tehdejších postupů (navíc s o poznání lepším zvukem), poslech alba „Incorruptible“ pro vás bude učiněnou radostí.

Pagan             


www.icedearth.com

YouTube ukázka - Clear the Way (December 13th, 1862)

Seznam skladeb:
1. Great Heathen Army
2. Black Flag
3. Raven Wing
4. The Veil
5. Seven Headed Whore
6. The Relic (Part 1)
7. Ghost Dance (Awaken the Ancestors)
8. Brothers
9. Defiance
10. Clear the Way (December 13th, 1862)

Sestava:
Stu Block - zpěv
Jon Schaffer - kytara, klávesy, vokály
Jake Dreyer - kytara
Luke Appleton - baskytara
Brent Smedley - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 49:33
Label: Century Media Records
Země: USA
Žánr: heavy/thrash metal

Diskografie:
1990 - Iced Earth
1991 - Night of the Stormrider
1995 - Burnt Offerings
1996 - The Dark Saga
1998 - Something Wicked This Way Comes
2001 - Horror Show
2004 - The Glorious Burden
2007 - Framing Armageddon
2008 - The Crucible of Man
2011 - Dystopia
2014 – Plagues Of Babylon
2017 - Incorruptible

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.06.2017
Přečteno: 1526x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
8/10Čumím jako...11. 07. 2017 22:07 Magnuss
Proč se tak...3. 07. 2017 12:23 orre
Iced EarthPlně souhlasím s...2. 07. 2017 15:24 Martin Fiala
U mě dosud...20. 06. 2017 22:26 Luiz
Největšípecky IE jsou Burn...20. 06. 2017 15:40 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15275 sekund.