20.06.2018
THERAPY?
Jedná z nejznámnějších severoirských kapel rozšíří ..více

20.06.2018
L.A. GUNS
Personální rošády u těchto kalifornských ..více

20.06.2018
SUNFLOWER DEAD
K alternativcům z kalifornské Long Beach se připojil ..více

20.06.2018
SKULL PIT
Jak to vypadá, když spojí síly zpěvák kultovních ..více

20.06.2018
THE APOCALYPSE BLUES REVUE
Projekt, který postavili členové Godsmack bubeník ..více

20.06.2018
TYSTNADEN
Italští gothic-melodeathaři avizují, že do jejich řad ..více






HYPERION - Dangerous Days
Tady se přidávám s díky za výborný tip. Tohl ..

LINKIN PARK - One More Light
Na poslech Post Traumatic se chystám o víkendu. ..

HYPERION - Dangerous Days
to b.wolf: rádo se stalo ;-) ..

LINKIN PARK - One More Light
Tak co? Bude Post Traumatic od Mika recenze zase s ..

HYPERION - Dangerous Days
za parádní tip! Tak solidně našlapaná fošna ..

STORMWITCH - Bound To The Witch
... ..

GHOST - Prequelle
Prakticky návazně jsem vstřebal na YT skladbu D ..

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
Judas Priest měli zvuk lepší,ale taky to nebylo ..

FOREIGNER - Can´t Slow Down
Letos ne, ale už o něm uvažuju delší dobu. ..

FOREIGNER - Can´t Slow Down
Nevypadá to na seriál? Přeci jen kapel s 50 mil ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
1793x

THERION - Vovin
1331x

ROSS THE BOSS - By Blood Sworn
941x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
918x

GHOST - Prequelle
899x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
867x



23.06.2018
R.E.T., RETURN TO INNOCENCE, ELYSIUM, POPPY SEED GRINDER, PIKODEATH, RAIN SHADOW..
Benátky nad Jizerou, začátek od:16:00, vstupné: 220

23.06.2018
CYTOTOXIN (GER), DERANGED (SWE), GUTALAX, FLESHLESS, MELANCHOLY PESSIMISM, MINCI..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6387
recenzí: 5186
reportů: 524
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


WHITE SKULL - Will Of The Strong

Šťastná desítka? Byť to v průběhu let (a že jich budou mít příští rok už na kontě rovných třicet) občas vypadalo s italskými White Skull všelijak, vždycky se dokázali zmátořit. A jelikož to kolísání bylo spojena výhradně s absencí sirény Federicy „Sister“ DeBoni, znamenal před sedmi lety její návrat do sestavy velkou naději pro příznivce power metalu. To, že byla oprávněná, Lebkouni přesvědčili metalový svět na pět let starém albu „Under This Flag“ a nyní se – po nejdelší studiové pauze v historii White Skull a také s posilou u kláves Alessandrem Musciem - znovu hlásí o slovo s novinkou „Will Of The Strong“.

Které sice plně reflektuje předchozí album - za nejsilnější propojení lze považovat zejména typický syrový a jedovatý projev sestřičky Federicy, bohaté orgie a divoké naháněčky kytaristů Tonyho Fonta a Danila Bara, energií nabitou a ani na moment oddychující rytmiku v podání Alexe Mantiera u škopků a Jo Raddiho u čtyř strun a typicky strhující melodické výkruty v refrénech prakticky všech skladeb – nicméně nabízí i pár novinek. Tou hlavní je asi přítomnost zmíněného Alessandra Muscia, díky kterému dostaly klávesy víc prostoru, bez toho, aby jakkoliv narušily typickou strhující smršť a přitom nabízí příjemnou decentní injekci atmosféry. Tou druhou je tématické zaměření alba, White Skull aktuálně opěvují ženské hrdinky v dějinách, tou třetí je fakt, že „Will Of The Strong“ leze do hlavy o ždibec pomaleji, než „Under This Flag“, ale má potenciál zůstat tam minimálně stejně dlouho.

Na „Will Of The Strong“ platí, že nenarazíte na slabší kus. A ačkoliv kromě výpravně pompézního vstupu „Endless Rage", posmutněle elegantní balady „Sacrifice“ a některých zvolnění (to nejinteresantnější přijde v titulní skladbě v instrumentální pasáži, kde se hračička Danilo dokonale rozněžní, aby vzápětí explodoval do divokého sóla) se jede ustavičně na plný plyn, jistotou je, že se nenajdou dvě skladby, které by se mezi sebou daly zaměnit. Mezi ty, které by se mohly stát největším lákadlem alba, bude patřit především optimisticky houpavá „Grace O`Malley“ s chytlavým riffem, narůstající intenzitou, akčními sbory a jejich dokonalými nahrávkami živočišné Federice, potemněle dramatická „Metal Indian“ s šamanským nádechem, ultrajedovatým projevem Federiky a provokativně ukvákanou sólovou kytarou, či pompou vonící kvaltovka „Lady Of Hope“, dokonale kombinující dramatičnost a agresi, s přirozeně zakomponovaným projevem Evy Perón.

Za vším hledej ženu? Aktuálně toto pořekadlo pro White Skull platí beze zbytku (byť pochopitelně, ta chlapská tvůrčí slina, nápaditost a instrumentální zdatnost hrají na „Will Of The Strong“ velmi podstatnou roli). Tématika zaměřená na ženy a dračice u mikrofonu je ideálním spojením pro další povedený atak na sílu a výraz desek z konce minulého století. White Skull jsou opět ve výborné formě!

Savapip             


www.whiteskull.it

YouTube ukázka - Will Of The Strong

Seznam skladeb:
1. Endless Rage
2. Holy Warrior
3. Grace O` Malley
4. Will of the Strong
5. Lady of Hope
6. I Am Your Queen
7. Hope Has Wings
8. Metal Indian
9. Shieldmaiden
10. Sacrifice
11. Lay Over
12. Warrior Spirit

Sestava:
Federica „Sister“ De Boni - zpěv
Tony „Mad“ Fontó - kytara
Danilo „Man“ Bar - kytara
Jo Raddi - baskytara
Alessandro Muscio - klávesy
Alex Mantiero - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 58:39
Label: Dragonheart Records
Země: Itálie

Diskografie:
1995 – I Won´t Burn Alone
1997 - Embittered
1999 - Tales From The North
2000 - Public Glory, Secret Agony
2002 - The Dark Age
2004 - The XIII Skull
2006 - The Ring Of The Ancients
2009 – Forever Fight
2012 – Under This Flag
2017 – Will Of The Strong

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.06.2017
Přečteno: 1798x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Vynikajícídeska! White Skull...15. 07. 2017 19:47 B.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19042 sekund.