22.04.2018
CLUTCH
O dvanáctém albu alternativců z Marylandu je rozhodnuto. ..více

21.04.2018
IMMORTAL
Norská blackmetalová bestie se probouzí k životu. ..více

21.04.2018
KING`S X
Předák těchto alternativních hardrockerů Doug Pinnick ..více

21.04.2018
CANCER BATS
Kanadská parta křížící hardcore punk s metalcorem se ..více

21.04.2018
SLEEP
Poprvé po devatenácti letech, tedy od roku 1999, se na ..více

21.04.2018
RAZORBATS
Norská hardrocková partička po změnách v sestavě ..více






SÓLSTAFIR - Köld
perfektná doska. 9,5/10 ..

BON JOVI - These Days
These days je rozhodně jedna z nejlepších desek ..

BON JOVI - These Days
Shodou okolností jsem si včera pouštěl uvedeni ..

BON JOVI - These Days
omlouvám se. Při čtení mi uniklo, že tím má ..

MINISTRY - AmeriKKKant
5/10...neuverit elne naťahovaná nuda ..

BON JOVI - These Days
Jak to, že není zmíněná titulní These Days? ..

BON JOVI - These Days
Jak jsem se vyjádřil v předchotích recenzích, ..

BON JOVI - These Days
by mě skoro přesvědčila, že to je výborná d ..

BULLETBOYS - From Out Of The Skies
Tohle nemá s původníma bulletboys nic společn ..

BULLETBOYS - From Out Of The Skies
Tohle nemá s původníma bulletboys nic společn ..




Za poslední měsíc:
BON JOVI - Keep The Faith
929x

Jon BON JOVI - Blaze Of Glory
918x

TRICK OR TREAT - Re-Animated
860x

Richie SAMBORA - Stranger In This Town
834x

PRIMAL FEAR - New Religion
776x

TEMPERANCE - Of Jupiter And Moons
769x



24.04.2018
PALACE OF THE KING (Australia), DEAD DANIELS..
Praha, Klub Vagon, začátek od:20:30, vstupné: 299,-

27.04.2018
MELANCHOLY PESSIMISM, INNERSPHERE, KOLLOS, PURNAMA, FROM BEYOND..
PRAHA - MODRÁ VOPICE, začátek od:18:00, vstupné: 180

28.04.2018
NOVOVESKA, BRAK, ILLNESS, ABSOLUTE ZERO...
Chata Hubertka - Okrouhlička u Havl. Brodu, začátek od:20:00, vstupné: 100



článků celkem: 6262
recenzí: 5072
reportů: 520
rozhovorů: 348













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


CHEAP TRICK - We`re All Alright!

Že by Cheap Trick byli nějak zvlášť pracovitá kapela se rozhodně v uplynulých letech říct nedalo. Nikdo sice nečekal, že by tihle Američané sázeli jednu desku za druhou jako na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, kdy byli na svém jednoznačném vrcholu, ovšem pauzy mezi alby se natahovaly už na dlouhé roky a proto nejeden fanoušek mohl považovat loňskou „Bang, Zoom, Crazy… Hello“, kterou kapela završovala oslavy svých čtyřicátin, za pravděpodobně poslední album. Ovšem to je omyl! A veliký jak hrom! Uplynul totiž jeden jediný rock a Cheap Trick jsou zpět s novou deskou! Naprosto neuvěřitelné! Možná je do výkonu žene touha udělat ještě něco velkého, možná jim sílu do žil vlila mladá krev v podobě bubeníka Daxxe Nielsena (což je syn kytaristy Ricka Nielsena), který nahradil původního hráče Buna E. Carlose, možná se jedná jen o radost ze společného hraní.

Ať tak či tak, novinka „We`re All Alright!“ (údajně pojmenovaná na počest jejich slavného hitu „Surrender“) je venku a hned na tomto místě je nutné přiznat, že je opravdu parádní. Cheap Trick ukázali, že jsou ve formě už s minulou „Bang, Zoom, Crazy… Hello“, kdy se jim podařilo zastínit všechna alba, řekněme od „Woke Up With A Monster“ a s novou desku v tmto trendu pokračují. Ba co více, s „We`re All Alright!“ se jim daří takřka rovnat svým slavným kouskům jako „Dream Police“ nebo „Heaven Tonight“. Přestože si kapela opět vypomohla staršími kousky (v tomto případě rock n`rollem „Radio Lover“ a „She`s Alright“) vůbec to není na škodu, protože tyto skladby vedle novinek fungují naprosto spolehlivě.

Co je však nejdůležitější, je fakt, že Cheap Trick tentokrát skutečně hýří silnými nápady, které nemají nijak daleko do jejich někdejší pověstné hitovosti, kde rezonují nejsilnější kousky jejich diskografie. Oproti předchozím albům přibrali trochu hardrockové hutnosti, což rozhodně není na škodu věci. Ta se projeví hned v úvodní dvojici skladeb „You Got It Going On“ a „Long Time Coming“ (pilotní singl alba) a pak i v „Brand New Name On An Old Tattoo“, kde se Nielsen vytáhl s výborným kytarovým sólem, které je načichlé stylem, kterým hraje například Slash.

I když Cheap Trick nezapomínají ani na své powerpopové srandičky, které jsou pro jejich hudbu už léta charakteristické, nezní v tomto případě ani „Nowhere“ či „Lolita“ (asi jediná věc na albu, kterou lze při opakovaném poslechu sem tam přeskočit) nijak přehnaně ulítle a praštěně. Navíc se velmi povedla i povinná balada, v tomto případě „Floating Down“, která i přes trochu zbytečně afektovaný úvod zpěváka Robina Zandera rozkvete do nebývalé krásy a i když konkurence slavné „The Flame“ je velmi výrazná, „Floating Down“ svou sílu prostě má.

Ostatně jako celá tahle deska. Cheap Trick proto velice mile překvapují. Rukavice jejich vrstevníkům, ale i mnohem mladším je tedy hozena. Kdo se jí pokusí zvednout?

Pepsi Stone             


www.cheaptrick.com

YouTube ukázka – Long Time Coming

Seznam skladeb:
1. You Got It Going On
2. Long Time Coming
3. Nowhere
4. Radio Lover
5. Lolita
6. Brand New Name On An Old Tattoo
7. Floating Down
8. She`s Alright
9. Listen to Me
10. The Rest of My Life

Sestava:
Robin Zander - zpěv
Rick Nielsen - kytara
Tom Pedersen - baskytara
Daxx Nielsen - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 33:29
Label: Big Machine
Země: USA
Žánr: hard rock/power pop

Diskografie:
1977 - Cheap Trick
1977 - In Color
1978 - Heaven Tonight
1979 - Dream Police
1980 - All Shook Up
1982 - One To One
1983 - Next Position Please
1985 - Standing On The Edge
1986 - The Doctor
1988 - Lap Of Luxury
1990 - Busted
1994 - Woke Up With A Monster
1997 - Cheap Trick
2003 - Special One
2006 - Rockford
2009 - The Latest
2016 - Bang, Zoom, Crazy... Hello
2017 - We`re All Alright!

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.07.2017
Přečteno: 767x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17351 sekund.