20.07.2018
MANIMAL
Ukázka z alba „Purgatorio“, které tito švédští ..více

20.07.2018
CRYONIC TEMPLE
Právě dnes vychází novinka švédské powermetalové ..více

20.07.2018
BLACK TIGER
Debutové album kapely BLACK TIGER vyjde celosvětově 12. ..více

20.07.2018
DESTRUCTION
Němečtí thrasheři mají novou posilu na bubenickém ..více

20.07.2018
STATUS QUO
Veteráni scény ohlásili na 17. srpna vydání dvou ..více

19.07.2018
NORDIC UNION
Spolupráce Ronnieho Attkkinse a Erika Martenssona pod ..více






THERION - Les Fleurs du Mal
Vydrzal z tohto albumu pocuvat 2 pesnicky. 1/10 ..

BULLET FOR MY VALENTINE - Gravity
Yaya holt někdo nesnese že se nestojí na míst ..

THERION - Les Fleurs du Mal
Kybel hnoja 1/10 ..

RIOT V - Armor Of Light
Zpěvák skvělý, hodně to táhne nahoru i přes ..

CRYSTALLION - Killer
Po letech jsem tuhle kapelu oprasil a Thomas Strü ..

SALIERI - Babylón
Skutečně velice povedené album. Zpěvák mile p ..

ALMANAC - Kingslayer
Tak se rozloučil i Readman! Nový zpěvák je jak ..

MARDUK - Viktoria
Po hláške "o jejich nejlepším albu od… zmín ..

Petr ŠODEK (TANKER) - Jednou rocker, pořád rocker!
Pane Petře z Tankeru, který jste prodával Korg ..

BULLET FOR MY VALENTINE - Gravity
Bring me the Valentine, v poslednej dobe som si ob ..




Za poslední měsíc:
IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
2554x

Tomáš TALAPKA (ALL AGAINST NOTHING) - Priateľstvá medzi kapelami sú najviac, kto v nejakej kapele hral tak ten vie.
979x

SALIERI - Babylón
844x

MELTED SPACE - Darkening Light
687x

REFUGE - Solitary Men
622x

THERION - Lemuria
541x



29.07.2018
LOUDNESS (JPN), METALCRAFT..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 499,-

26.08.2018
THE BROADCAST (USA), ŠPINAVÍ LÚZŘI..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 299,-

16.09.2018
THE POODLES (SWE) & 2 special guests..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 450,-



článků celkem: 6434
recenzí: 5223
reportů: 529
rozhovorů: 355













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


CHEAP TRICK - We`re All Alright!

Že by Cheap Trick byli nějak zvlášť pracovitá kapela se rozhodně v uplynulých letech říct nedalo. Nikdo sice nečekal, že by tihle Američané sázeli jednu desku za druhou jako na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, kdy byli na svém jednoznačném vrcholu, ovšem pauzy mezi alby se natahovaly už na dlouhé roky a proto nejeden fanoušek mohl považovat loňskou „Bang, Zoom, Crazy… Hello“, kterou kapela završovala oslavy svých čtyřicátin, za pravděpodobně poslední album. Ovšem to je omyl! A veliký jak hrom! Uplynul totiž jeden jediný rock a Cheap Trick jsou zpět s novou deskou! Naprosto neuvěřitelné! Možná je do výkonu žene touha udělat ještě něco velkého, možná jim sílu do žil vlila mladá krev v podobě bubeníka Daxxe Nielsena (což je syn kytaristy Ricka Nielsena), který nahradil původního hráče Buna E. Carlose, možná se jedná jen o radost ze společného hraní.

Ať tak či tak, novinka „We`re All Alright!“ (údajně pojmenovaná na počest jejich slavného hitu „Surrender“) je venku a hned na tomto místě je nutné přiznat, že je opravdu parádní. Cheap Trick ukázali, že jsou ve formě už s minulou „Bang, Zoom, Crazy… Hello“, kdy se jim podařilo zastínit všechna alba, řekněme od „Woke Up With A Monster“ a s novou desku v tmto trendu pokračují. Ba co více, s „We`re All Alright!“ se jim daří takřka rovnat svým slavným kouskům jako „Dream Police“ nebo „Heaven Tonight“. Přestože si kapela opět vypomohla staršími kousky (v tomto případě rock n`rollem „Radio Lover“ a „She`s Alright“) vůbec to není na škodu, protože tyto skladby vedle novinek fungují naprosto spolehlivě.

Co je však nejdůležitější, je fakt, že Cheap Trick tentokrát skutečně hýří silnými nápady, které nemají nijak daleko do jejich někdejší pověstné hitovosti, kde rezonují nejsilnější kousky jejich diskografie. Oproti předchozím albům přibrali trochu hardrockové hutnosti, což rozhodně není na škodu věci. Ta se projeví hned v úvodní dvojici skladeb „You Got It Going On“ a „Long Time Coming“ (pilotní singl alba) a pak i v „Brand New Name On An Old Tattoo“, kde se Nielsen vytáhl s výborným kytarovým sólem, které je načichlé stylem, kterým hraje například Slash.

I když Cheap Trick nezapomínají ani na své powerpopové srandičky, které jsou pro jejich hudbu už léta charakteristické, nezní v tomto případě ani „Nowhere“ či „Lolita“ (asi jediná věc na albu, kterou lze při opakovaném poslechu sem tam přeskočit) nijak přehnaně ulítle a praštěně. Navíc se velmi povedla i povinná balada, v tomto případě „Floating Down“, která i přes trochu zbytečně afektovaný úvod zpěváka Robina Zandera rozkvete do nebývalé krásy a i když konkurence slavné „The Flame“ je velmi výrazná, „Floating Down“ svou sílu prostě má.

Ostatně jako celá tahle deska. Cheap Trick proto velice mile překvapují. Rukavice jejich vrstevníkům, ale i mnohem mladším je tedy hozena. Kdo se jí pokusí zvednout?

Pepsi Stone             


www.cheaptrick.com

YouTube ukázka – Long Time Coming

Seznam skladeb:
1. You Got It Going On
2. Long Time Coming
3. Nowhere
4. Radio Lover
5. Lolita
6. Brand New Name On An Old Tattoo
7. Floating Down
8. She`s Alright
9. Listen to Me
10. The Rest of My Life

Sestava:
Robin Zander - zpěv
Rick Nielsen - kytara
Tom Pedersen - baskytara
Daxx Nielsen - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 33:29
Label: Big Machine
Země: USA
Žánr: hard rock/power pop

Diskografie:
1977 - Cheap Trick
1977 - In Color
1978 - Heaven Tonight
1979 - Dream Police
1980 - All Shook Up
1982 - One To One
1983 - Next Position Please
1985 - Standing On The Edge
1986 - The Doctor
1988 - Lap Of Luxury
1990 - Busted
1994 - Woke Up With A Monster
1997 - Cheap Trick
2003 - Special One
2006 - Rockford
2009 - The Latest
2016 - Bang, Zoom, Crazy... Hello
2017 - We`re All Alright!

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.07.2017
Přečteno: 864x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15399 sekund.