15.01.2018
STRATOVARIUS
Zpěvák Timo Kotipelto má pro fanoušky dobrou zprávu. ..více

15.01.2018
SALTY DOG
Dnes už skoro zapomenutá čtveřice z Los Angeles, která ..více

15.01.2018
EARTHLESS
Po dva roky starém počinu "Acid Crusher/Mount Swan" se ..více

15.01.2018
XTASY
Po debutu "Revolution" z roku 2014 předkládá tahle ..více

15.01.2018
RED SUN RISING
Post-grungeová kapela z amerického Ohia se ohlašuje se ..více

14.01.2018
LYNCH MOB
Kapela někdejšího kytaristy Dokken George Lynche je bez ..více






EXOS - Time For A Change
Rádo se stalo, projekt Exos potřebuje fanoušky ..

EXOS - Time For A Change
parádního melodického metalového pohlazení! H ..

THE DARK ELEMENT - The Dark Element
Aj podľa mňa je to zbytočne prísne hodnotenie. ..

THE DARK ELEMENT - The Dark Element
Zbytecne prisny hodnoceni. Je to moc prijemna desk ..

Redaktorská bilance roku 2017 (Pagan)
taberah - sinner´s lament ? pro mě objev roku.. ..

THRESHOLD – Legends of the Shires
Mauglí: Nechybí, ta už byla napsaná v době vy ..

THRESHOLD – Legends of the Shires
Díky za moc krásný seriál o nejúžasnějš í ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
měli solidní první tři fošny, zvlášť ty s ..

MORBID ANGEL - Kingdoms Disdained
Na první poslech parádní nářez! ..

THRESHOLD – Legends of the Shires
Zatím ještě komplexně nehodnotím, ale to, co ..




Za poslední měsíc:
KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)
1422x

Tarja TURUNEN - From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)
1392x

AVANTASIA - The Metal Opera
1359x

BLACK SABBATH - The End: Live In Birmigham
1112x

PLETHORA - Age Of Changes
913x

STROKKUR - Vantablack
906x



19.01.2018
DEBUSTROL, AGGRESSIVE TYRANTS, D.O.P., ZODIAC, SOTURY...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:19:00, vstupné: 200

27.01.2018
SEKHMET , DEGORYEN , FAKULTURA , ORCHIDEA , PHYLACTERY , NIHILLIN ..
MELODKA, KOUNICOVA 20/22, 622 00 , BRNO, začátek od:19.HOD., vstupné: 150,- KČ

28.01.2018
RHINO BUCKET (USA), BLACK BULL..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 350,-



článků celkem: 6081
recenzí: 4909
reportů: 517
rozhovorů: 340













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


ACCEPT - The Rise Of Chaos

Je docela zvláštní, že dva z nejzásadnějších nestorů německé metalové scény vydávají svá nová alba v rozpětí jednoho týdne a u obou dvou lze v podstatě narazit na podobný zádrhel – od prvního tónu je nad slunce jasné, kdo vám hraje, léty definovaný sound a výraz je naprosto jednoznačný. Od prvního tónu je naprosto zřejmé, že vás kapela nemá v podstatě jak překvapit. Od prvního tónu je zjevné, že to kapele maximálně šlape. Jenže zdaleka ne všechny melodie a nápady se podaří vybrousit a vygradovat tak dokonale, aby novinka ustála srovnání se svými předchůdci (bavíme se o vrcholech diskografie) bez ztráty kytičky. Novinka Accept „The Rise Of Chaos“ má však oproti letošnímu albu Rage dva plusové body k dobru – jednak je to fakt, že jejich skladby nezůstávají statické a postupným vstřebáváním přece jen košatí, hlavním důvodem je pak naprosto strhující kytarová exhibice Wolfa Hoffmana, která dokáže i v těch nejhouževnatějších skladbách vykřísnout velmi zábavnou jiskřičku.

Z tohoto pohledu je vlastně nepodstatný (nikdy by mě nenapadlo, že to řeknu…, i když skutečnost, že druhý kytarista hraje ve studiové tvorbě u Accept prostě druhé housle, k tomu spěla) odchod Hermana Franka, kterého v sestavě nahradil další veterán germánské scény Uwe Lulis, stejně tak příchod bubeníka Christophera Williamse nijak neovlivnil směr a výraz kapely. Takže na „The Rise Of Chaos“ najdete přesně to, na co jste od Accept zvyklí – skvělé riffy a úžasně vygradovaná kytarová sóla, tradičně tvarované melodie, silnou podporu sborů, masivně akční rytmiku, struhadlově sebejistý vokál Marka Tornilla s občasným šťavnatým výletem do jekotu i texty, reflektující aktuální neklid kolem nás. A protože se Accept drží stoprocentně svých postupů, dá se i pochopit fakt, že některé motivy znějí velmi povědomě. To by samo o sobě nebyl problém, ten spíš přijde ve chvíli, kdy se nepodaří zejména refrény úplně vygradovat (třeba tak jako v závěrečné „Race To Extinction“) a leze z toho docela houževnatá zarputilost bez potřebné lehkosti. Jenže autorské duo Hoffmann a Baltes je natolik zkušené, že i na x-krát prošlé stezce dokáží najít silné hitovky, ve kterých zmíněný zádrhel snadno rozpustí – potemnělou „Koolaid“, dokonale demonstrující všechna zmíněná pozitiva, pro kapelu naprosto charakteristickou „Die By The Sword“ s výborně vygradovaným refrénem, či melodické kvaltovky „Carry The Weight“ a „Worlds Colliding“. A znovu zdůrazňuji – to, co do vcelku očekávané formy vnáší dostatek rafinovanosti, aby síla skladeb nevylezla hned při prvním poslechu a příliš brzy se neopotřebovala, to je kytarové malování.

Nehledáme nové směry, nepřemýšlíme o tom, kam se dál rozvíjet, cítíme se velice spokojeni s tím, co je teď…“, to jsou slova kytaristy Accept Wolfa Hoffmanna, charakterizující jejich nové album „The Rise Of Chaos“. Není potřeba říkat víc, myslím si, že představa o tom, jaké je nové album Accept, je tímhle dostatečně jasná. Naprostá sázka na vlastními postupy vybudovanou klasiku – na jedné straně svým způsobem pochopitelná hra na jistotu a díky tomu asi nejobyčejnější album kapely v tomto tisíciletí, do kterého trochu prosakuje rutina, na straně druhé tradičně silná lekce z dokonale zahraného klasického heavy metalu.

Savapip             


www.acceptworldwide.com

YouTube ukázka - The Rise Of Chaos

Seznam skladeb:
1. Die by the Sword
2. Hole in the Head
3. The Rise of Chaos
4. Koolaid
5. No Regrets
6. Analog Man
7. What`s Done Is Done
8. Worlds Colliding
9. Carry the Weight
10. Race to Extinction

Sestava:
Mark Tornillo- zpěv
Wolf Hoffmann - kytara
Uwe Lulis - kytara
Peter Baltes - baskytara
Christopher Williams - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 46:18
Label: Nuclear Blast
Země: Německo

Diskografie:
1979 – Accept
1980 – I`m A Rebel
1981 – Breaker
1982 – Restless And Wild
1983 – Balls To The Walls
1985 – Metal Heart
1986 – Russian Roulette
1989 – Eat The Heat
1993 – Objection Overruled
1994 – Death Row
1996 – Predator
2010 – Blood Of The Nations
2012 - Stalingrad
2014 – Blind Rage
2017 – The Rise Of Chaos

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.08.2017
Přečteno: 2618x




počet příspěvků: 14

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
5/10Tohle je u mě...31. 08. 2017 11:00 martin
Accept" I tahle deska se...25. 08. 2017 20:13 rumcajs
Je to jednoduché!...25. 08. 2017 18:06 orre
Medialne jedna z...23. 08. 2017 21:55 adrian
Znalec :)Ha ha ha ha, znalci...23. 08. 2017 17:00 Domy


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14446 sekund.