22.07.2018
PORTA INFERI
Nový videoklip české power-progmetalové kapely byl ..více

22.07.2018
KVELERTAK
Norové doplnili sestavu po šokujícím odchodu zpěváka ..více

22.07.2018
ROXY BLUE
Hardrockeři z Memphisu, kteří si svou chvilku slávy ..více

21.07.2018
ZZ TOP
Ústřední postava texaské legendy, frontman Billy Gibbons ..více

21.07.2018
CRUADALACH
Pražská folk corová úderka představuje po třech letech ..více

21.07.2018
FALLEN ANGELS
Glamrockoví FALLEN ANGELS z Itálie připomínají své ..více






BULLET FOR MY VALENTINE - Gravity
Což tady je, jen to nejste schopní vidět... ..

BULLET FOR MY VALENTINE - Gravity
Je to ale pořád o tom samém - o kvalitě materi ..

THERION - Les Fleurs du Mal
Vydrzal z tohto albumu pocuvat 2 pesnicky. 1/10 ..

BULLET FOR MY VALENTINE - Gravity
Yaya holt někdo nesnese že se nestojí na míst ..

THERION - Les Fleurs du Mal
Kybel hnoja 1/10 ..

RIOT V - Armor Of Light
Zpěvák skvělý, hodně to táhne nahoru i přes ..

CRYSTALLION - Killer
Po letech jsem tuhle kapelu oprasil a Thomas Strü ..

SALIERI - Babylón
Skutečně velice povedené album. Zpěvák mile p ..

ALMANAC - Kingslayer
Tak se rozloučil i Readman! Nový zpěvák je jak ..

MARDUK - Viktoria
Po hláške "o jejich nejlepším albu od… zmín ..




Za poslední měsíc:
Tomáš TALAPKA (ALL AGAINST NOTHING) - Priateľstvá medzi kapelami sú najviac, kto v nejakej kapele hral tak ten vie.
1484x

SALIERI - Babylón
867x

MELTED SPACE - Darkening Light
700x

CROSSING ETERNITY - The Rising World
482x

BIG CITY - Big City Life
450x

ELVENSTORM - The Conjuring
447x



29.07.2018
LOUDNESS (JPN), METALCRAFT..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 499,-

26.08.2018
THE BROADCAST (USA), ŠPINAVÍ LÚZŘI..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 299,-

16.09.2018
THE POODLES (SWE) & 2 special guests..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 450,-



článků celkem: 6439
recenzí: 5227
reportů: 529
rozhovorů: 355













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


ACCEPT - The Rise Of Chaos

Je docela zvláštní, že dva z nejzásadnějších nestorů německé metalové scény vydávají svá nová alba v rozpětí jednoho týdne a u obou dvou lze v podstatě narazit na podobný zádrhel – od prvního tónu je nad slunce jasné, kdo vám hraje, léty definovaný sound a výraz je naprosto jednoznačný. Od prvního tónu je naprosto zřejmé, že vás kapela nemá v podstatě jak překvapit. Od prvního tónu je zjevné, že to kapele maximálně šlape. Jenže zdaleka ne všechny melodie a nápady se podaří vybrousit a vygradovat tak dokonale, aby novinka ustála srovnání se svými předchůdci (bavíme se o vrcholech diskografie) bez ztráty kytičky. Novinka Accept „The Rise Of Chaos“ má však oproti letošnímu albu Rage dva plusové body k dobru – jednak je to fakt, že jejich skladby nezůstávají statické a postupným vstřebáváním přece jen košatí, hlavním důvodem je pak naprosto strhující kytarová exhibice Wolfa Hoffmana, která dokáže i v těch nejhouževnatějších skladbách vykřísnout velmi zábavnou jiskřičku.

Z tohoto pohledu je vlastně nepodstatný (nikdy by mě nenapadlo, že to řeknu…, i když skutečnost, že druhý kytarista hraje ve studiové tvorbě u Accept prostě druhé housle, k tomu spěla) odchod Hermana Franka, kterého v sestavě nahradil další veterán germánské scény Uwe Lulis, stejně tak příchod bubeníka Christophera Williamse nijak neovlivnil směr a výraz kapely. Takže na „The Rise Of Chaos“ najdete přesně to, na co jste od Accept zvyklí – skvělé riffy a úžasně vygradovaná kytarová sóla, tradičně tvarované melodie, silnou podporu sborů, masivně akční rytmiku, struhadlově sebejistý vokál Marka Tornilla s občasným šťavnatým výletem do jekotu i texty, reflektující aktuální neklid kolem nás. A protože se Accept drží stoprocentně svých postupů, dá se i pochopit fakt, že některé motivy znějí velmi povědomě. To by samo o sobě nebyl problém, ten spíš přijde ve chvíli, kdy se nepodaří zejména refrény úplně vygradovat (třeba tak jako v závěrečné „Race To Extinction“) a leze z toho docela houževnatá zarputilost bez potřebné lehkosti. Jenže autorské duo Hoffmann a Baltes je natolik zkušené, že i na x-krát prošlé stezce dokáží najít silné hitovky, ve kterých zmíněný zádrhel snadno rozpustí – potemnělou „Koolaid“, dokonale demonstrující všechna zmíněná pozitiva, pro kapelu naprosto charakteristickou „Die By The Sword“ s výborně vygradovaným refrénem, či melodické kvaltovky „Carry The Weight“ a „Worlds Colliding“. A znovu zdůrazňuji – to, co do vcelku očekávané formy vnáší dostatek rafinovanosti, aby síla skladeb nevylezla hned při prvním poslechu a příliš brzy se neopotřebovala, to je kytarové malování.

Nehledáme nové směry, nepřemýšlíme o tom, kam se dál rozvíjet, cítíme se velice spokojeni s tím, co je teď…“, to jsou slova kytaristy Accept Wolfa Hoffmanna, charakterizující jejich nové album „The Rise Of Chaos“. Není potřeba říkat víc, myslím si, že představa o tom, jaké je nové album Accept, je tímhle dostatečně jasná. Naprostá sázka na vlastními postupy vybudovanou klasiku – na jedné straně svým způsobem pochopitelná hra na jistotu a díky tomu asi nejobyčejnější album kapely v tomto tisíciletí, do kterého trochu prosakuje rutina, na straně druhé tradičně silná lekce z dokonale zahraného klasického heavy metalu.

Savapip             


www.acceptworldwide.com

YouTube ukázka - The Rise Of Chaos

Seznam skladeb:
1. Die by the Sword
2. Hole in the Head
3. The Rise of Chaos
4. Koolaid
5. No Regrets
6. Analog Man
7. What`s Done Is Done
8. Worlds Colliding
9. Carry the Weight
10. Race to Extinction

Sestava:
Mark Tornillo- zpěv
Wolf Hoffmann - kytara
Uwe Lulis - kytara
Peter Baltes - baskytara
Christopher Williams - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 46:18
Label: Nuclear Blast
Země: Německo

Diskografie:
1979 – Accept
1980 – I`m A Rebel
1981 – Breaker
1982 – Restless And Wild
1983 – Balls To The Walls
1985 – Metal Heart
1986 – Russian Roulette
1989 – Eat The Heat
1993 – Objection Overruled
1994 – Death Row
1996 – Predator
2010 – Blood Of The Nations
2012 - Stalingrad
2014 – Blind Rage
2017 – The Rise Of Chaos

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.08.2017
Přečteno: 3297x




počet příspěvků: 14

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
5/10Tohle je u mě...31. 08. 2017 11:00 martin
Accept" I tahle deska se...25. 08. 2017 20:13 rumcajs
Je to jednoduché!...25. 08. 2017 18:06 orre
Medialne jedna z...23. 08. 2017 21:55 adrian
Znalec :)Ha ha ha ha, znalci...23. 08. 2017 17:00 Domy


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.23825 sekund.