PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




GODS OF SILENCE - Neverland

Co nového u švýcarských melodiků Kirk? Stali se z nich Bohové ticha… Bráno čistě statisticky, délka života Kirk čítala celkem dvaadvacet let, i když aktivitou po celé toto období zrovna dvakrát nehýřili. Před třemi lety se po zablýsknutí s výborným albem „Masquerade“ mohlo zdát, že Kirk začnou být čilejší. Jenže v loňském roce kapelu opustil zpěvák Tomi Rauch, a byť se novic Gilberto Melendéz stal na chvíli členem Kirk, netrvalo dlouho a kapela změnila název na Gods Of Silence. Co se nezměnilo, je zjevná snaha o hudební aktivitu, kterou kluci deklarují aktuálně vydanou prvotinou „Neverland“.

Stejně tak se nezměnila úžasná lehkost při zacházení se šťavnatě vzdušnými melodiemi, umění šikovného dávkování dramatu (vždyť i jen samotné krátké intro jím doslova přetéká, co teprve v dalším dění), či propracovanost a vzájemné trumfování se v sólových pasážích, tyto elementy si Gods Of Silence přinesli ze svého bývalého působiště v míře vrchovaté. Aktuálně k tomu přihodili daleko výraznější zastoupení kláves, díky čemuž je „Neverland“ zdánlivě měkčí a přístupnější (i přes to, že některá jejich sóla chytají až progresivní zašmodrchanost) než „Masquerade“, je však potřeba pochválit producenta Dennise Warda (i jeho pojí s členy Gods Of Silence spolupráce z bývalého působiště) nejen za velmi čistý zvuk, ale především za to, jak šikovně vyvážil jemnější elementy hudby Gods Of Silence s poměrně sytou a razantní rytmikou a ostrou kytarou, takže zvukově albu nelze nic vytknout. A pak je tu Gilberto Melendéz, jehož hlas bych se nebál hodit do jednoho pytle k Jornu Landemu – sytý, zvučný, s kupou emocí a prožitků, ideálním zabarvením a citem pro vygradování melodií.

Intenzita, se kterou Gods Of Silence do alba vstoupí se skandovaným a velmi energickým sborem v „Army Of Liars“ nepoleví do poslední noty, stejně jako v minulé kapitole svého života jsou Gods Of Silence velmi sebejistí ve všech polohách, které nabídnou, ať už je to vzdušná „Against The Wall“ ve volnějším tempu, majestátně tajemná a náladově proměnlivá titulní píseň (první z vrcholů alba) s úžasně variabilním a plasticky přizpůsobivým Melendézovým vokálem, zemitá a syrová (ve chvíli, kdy zmlknou jinak lehoulinké klávesy)„Full Moon“, ležérně posmutnělá a proměnlivá „Demons“, ze semi-balady výborně vystupňovaná až do uštěkaného (druhá z nejpřitažlivějších položek a emotivní erupce) řevu, či maximálně chytlavá až taneční melodie s masivní rytmikou a sladkým textem „All My Life“ (tady je třetí stoprocentní doporučení).

„Neverland“ je album, které melodikům slastně zakroutí ušima. To, že v téhle partě je hodně silný potenciál, bylo jasné už v době Kirk. S velmi svěžím povětřím, které pustili do svojí tvorby a jenž ještě o špetku odlehčilo typickou živočišnou melodičnost, Gods Of Silence rozhodně nešlápli vedle a novou kapitolu svého hudebního života odstartovali velmi povedeným způsobem.

Savapip             


www.godsofsilence.com

YouTube ukázka - Neverland

Seznam skladeb:
1. Gods of Silence (Intro)
2. Army of Liars
3. Against the Wall
4. Neverland
5. Full Moon
6. The Phoenix
7. Demons
8. Wonderful Years
9. Alone
10. You Mean Nothing More to Me
11. All My Life

Sestava:
Gilberto Melendéz - zpěv
Sammy Lasagni - kytara
Daniel Pfister - baskytara
Bruno Berger - klávesy
Philipp Eichenberger - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 48:52
Label: Rock Of Angels Records
Země: Švýcarsko

Diskografie:
2017 - Neverland

Foto: archiv kapely


Vydáno: 29.10.2017
Přečteno: 4304x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10685 sekund.