DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




INFINIGHT - Fifteen

Němečtí InfiNight vloni oslavili patnáctiletku své existence a závěr roku se svým příznivcům pokusili osladit prostřednictvím malého dárku – krátkometrážního nosiče s lakonickým názvem „Fifteen“. Kapela, která by se zjevně ráda někdy postavila do jedné řady s Iced Earth, jej pojala skutečně jako záležitost ryze pro své věrné, která v dnešní době hudebního přetlaku těžko osloví někoho mimo tento okruh. Deska totiž nabízí předělávku jedné z nejstarších skladeb kapely, akustickou předělávku jedné o něco mladší skladby, výpůjčku od kolegů Hellowed a jednu novinku.

Důvod toho, proč kapela sáhla při návratu do své vlastní historie po skladbě „Goodbye II (This Cruel World)“, která se objevila již na demu z roku 2003, na EP z roku 2004 i na debutovém albu „Sea Of Knowledge“ z roku následujícího, je celkem jednoduchý. Píseň je velmi plastická, tvárná a variabilní, s velmi silnou instrumentální pasáží, jasně deklarující, proč přirovnávání k Iced Earth není od věci. Stejně tak akustick8 verze „Here To Conquer“ (originální verze se objevila na druhém albu „Like Puppets“ v roce 2011) vypovídá o tom, že kluci mají písničkářství v krvi a že umí napsat chytlavě pohodové (v tom správném kabátku) melodie. Výpůjčka od Hellowed představí Infinight v hutnější a důraznější podobě – sekané riffy, napětí, setrvalá agresivita, šikovná gradace ve zpěvném refrénu a velmi poveden0 kytarové sólo, křiklounovi Martinu Kleinovi sluší užívání různých poloh i výrazů, vydařený je i náběh na chorál. Jediná novinka na albu, skladba „Through The Endless Night“, pak naváže tam, kde kluci skončili před dvěma lety na svém dosud posledním albu „Apex Predator“. Dlouhý instrumentální rozjezd neztrácí náboj a atmosféru, nenápadnou tajemnost rozežene Kleinovo zajetí do výšek, klokotající rytmika udrží po celou píseň napětí a nejlepší na tom celém je, že byť se InfiNight drží celou dobu jednoho základního motivu, neztratí nic z přitažlivosti.

Inu, popřejme kapele dodatečně všechno nejlepší k patnáctinám, držme jim palce, aby i další léta vydržela bez jakékoliv změny v sestavě a berme tuhle desku čistě jako snahu udělat skalním radost. Příjemná dvacetiminutovka, která nic zásadního o kapele nevypoví, posluchačům mimo uvedený okruh nic podstatného nepřinese a tak jen může zkrátit čekání na následovníka vydařeného alba „Apex Predator“

Savapip             


www.infinight.de

Seznam skladeb:
1. Goodbye II (this cruel World)
2. Here to Conquer (unplugged)
3. For the Crown
4. Through the Endless Night

Sestava:
Martin Klein - zpěv
Dominique Raber - kytara
Marco Grewenig- kytara
Kai Schimdt - baskytara
Hendrik Reimann - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 21:26
Země: Německo

Diskografie:
2005 – Sea Of Knowledge
2011 – Like Puppets
2015 – Apex Predator
2016 – Fifteen

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.10.2017
Přečteno: 1867x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09478 sekund.