23.01.2018
NECRODEATH
Uplynulo plných 33 let od doby, kdy tato nesvatá italská ..více

23.01.2018
SODOM
Sestava německých thrashmetalových klasiků je zase ..více

23.01.2018
KIX
Zemřel původní bubeník a zakládající člen této ..více

23.01.2018
SLAYER
Thrashmetalová legenda ohlásila ukončení kariéry. Stane ..více

23.01.2018
LIFE OF AGONY
Crossoverová parta vedená transgenderovým ..více

23.01.2018
FIRE FOR EFFECT
Kapela někdejších členů deathmetalových klasiků ..více






EXOS - Time For A Change
Výborné album plné power melodic hitovek, avša ..

WOLVES IN THE THRONE ROOM - Thrice Woven
Zatím to v plánu nemáme, ale vůbec to není š ..

Daniel Šakal Švarc & GIWMÜR - Varuji nebe!!!
A mně se to líbí hodně. Musím říct, že to ..

WOLVES IN THE THRONE ROOM - Thrice Woven
Jenom tak mě napadlo, nechystá se nějaký black ..

WOLVES IN THE THRONE ROOM - Thrice Woven
Skvelý materiál.... ..

WOLVES IN THE THRONE ROOM - Thrice Woven
Díky za podporu, tohle mile potěší. :-) ..

WOLVES IN THE THRONE ROOM - Thrice Woven
Taky jsem rád, že se tu objevuje více blacku, j ..

EISLEY/GOLDY - Blood, Guts And Games
Proč hned masochismus? A divíš se, že tenhle o ..

EISLEY/GOLDY - Blood, Guts And Games
:-) Já osobně jsem velice rád za každou takovo ..

WOLVES IN THE THRONE ROOM - Thrice Woven
Koukám že v poslední době je tu trošku víc r ..




Za poslední měsíc:
KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)
2204x

AVANTASIA - The Metal Opera
1442x

PLETHORA - Age Of Changes
1146x

VINNIE VINCENT INVASION - Vinnie Vincent Invasion
1123x

STROKKUR - Vantablack
1055x

Redaktorská bilance roku 2017 (Pagan)
1013x



27.01.2018
SEKHMET , DEGORYEN , FAKULTURA , ORCHIDEA , PHYLACTERY , NIHILLIN ..
MELODKA, KOUNICOVA 20/22, 622 00 , BRNO, začátek od:19.HOD., vstupné: 150,- KČ

28.01.2018
RHINO BUCKET (USA), BLACK BULL..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 350,-

10.02.2018
KAAR, FORTIS NATURA, M.O.R, ANIMAL HATE..
Praha Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 50



článků celkem: 6097
recenzí: 4921
reportů: 517
rozhovorů: 341













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


Thrashmetalové novinky roku 2017 - část XXII. - kapely EXARSIS, HELLION a F.K.Ü.

EXARSIS - New War Order
Čtvrtá deska Řeků Exarsis s titulem „New War Order“ možná na první dojem zní jako nenápaditý řadový old-school výplach, při pečlivějším zkoumání se ale počáteční tuctovost začne jakoby zázrakem měnit v poměrně atraktivní a hlavně dosti návykový zážitek. Ostře zubaté riffy se zakusují čím dál hlouběji do slechů, nejčastěji rychlá tempa začínají stavět pozornost do latě, k tomu promakaná a nečekaně melodická sóla jako bonus. A když už se zdá, že pánové svůj thrashový stisk přece jenom trochu uvolňují, zazní osvěžující groovy vibrace a blast beaty v předposledním fláku „HAARP Weapon“, potažmo působivá kompoziční vrstevnatost v bezmála 8minutovém opusu „Human Project“. Nezbytným předpokladem úspěchu je nasazení hudebníků, v čele se zpěvákem Nickem, který do toho jde skutečně na plný vejce, jelikož se ovšem projevem řadí k ječícímu typu vokalistů, může jít někomu chvílemi na nervy (kupříkladu v kusu „Just Buried“, kde se snaží trumfnout snad i samotného King Diamonda). Tohle je zkrátka old-school do poslední kapky potu, včetně zvuku i obalu alba. Staromilci jsou proto srdečně zváni k poslechu, ostatním může být tohle dílo úplně v klidu ukradené.
6,5/10
YouTube ukázka - General Guidance

HELLION - Hordes of Witchery
Hororově laděný start skladby „Witchcraft“ uvádí na scénu kolumbijskou smečku Hellion. Následné metalové vyostření s punk´n´speedovými vibracemi a psychotickým skřekotem ala mladý Mile Petrozza jasně vymezí subžánrové choutky trojice hudebníků. Debut „Hordes Of Witchery“ spadá do kolonky „blackened thrash“ a jako takový mu dělá jenom čest. Nejlépe si přitom tahle parta vede v rychlých položkách, kterých je na albu většina a jež by ve své nekomplikované přímočarosti mohly být klidně nazvány démonickým rock´n´rollem. Fláky jako „Freedom Of Leather“ nebo „Dark Side“ musí fanoušky stylu bavit, v případě položky „Witch Lover“ je pak na místě aktivní zapojení krčních obratlů, nejlépe však celého těla. Právě v této skladbě se Kolumbijci vytáhli nejvíce, sugestivně naklepané tempo automaticky uvolňuje mozkové dopaminy, při vypiplaném a nečekaně melodickém sólovém partu už se zážitek přibližuje poslechové slasti. Ne vždy se takto zadaří, kupříkladu pomalejší štych „Danse Macabre“ téměř nemá co nabídnout, je ale pouhým stínem zářivých okamžiků, díky kterým se tito pekelní KolumBIJCI nemusí za svůj debut pranic stydět.
6,5/10
YouTube ukázka - The Hellish Call

F.K.Ü. - 1981
Tak tohle je lahoda! Švédská parta F.K.Ü. (Freddy Krüeger´s Ünderwear) se na scénu vrací čtyři roky po předchozím záseku „4: Rise Of The Mosh Mongers“ a zase vyučuje vysokou školu thrashingu s úzkým zaměřením na osmdesátá léta, včetně textové záliby v klasických hororech jako Pátek třináctého nebo Halloween. Psychotičtí vrazi z těchto slasherů vylézají ze záhrobí (kam je už několik režisérů poslalo, aby je jiní ve zpravidla ještě horším pokračování zase přivedli na svět) a je čas na zběsilý útěk. Rytmika alba „1981“ k něčemu takovému automaticky pobízí, když v podstatě od začátku do konce hrací doby nepoleví, jedna vichřice střídá druhou a skrýt se není kam. A kdo by se taky chtěl schovat před tak parádní thrashovou naháněčkou, kde palivo akceleračního pohonu tvoří drtivé riffy s půvabnými dotyky crossoveru (nájezdová gradace songu „The Funhouse“ se velmi podobá štychu „Milano Mosh“ od S.O.D.), žánrově bezchybný, precizně nafrázovaný a čistě slyšitelný zpěv Larryho Lethala, potažmo dokonalý sound. Čtrnáct krvavých zastávek zabere něco přes třicet minut vašeho života, bude to však čas strávený smysluplně a hodnotně. Dál není třeba cokoli dodávat, tohle je jedna z nejlepších thrashových fošen roku, tečka.
8,5/10
YouTube ukázka - Friday the 13th Part 2

Pagan             


EXARSIS

FB EXARSIS

1. Zionism (The Reaping)
2. Twisted Logic
3. The Underground
4. General Guidance
5. Just Buried
6. Chaos Creation
7. Prophet for Profit
8. Combined Disasters
9. HAARP Weapon
10. Human Project

Sestava:
Nick J. Tragakis - zpěv
Kostis Foukarakis - kytara
Antonis Lambrakis - kytara
Chris Poulos - baskytara
Achilleas Kamzolas - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 38:39
Label: MDD Records
Země: Kolumbie
Žánr: thrash metal

Diskografie:
2011 - Under Destruction
2013 - The Brutal State
2015 - The Human Project
2017 - New War Order

--------------------------------------------------------------

HELLION

FB HELLION

Seznam skladeb:
1. Witchcraft
2. Freedom on Leather
3. The Hellish Call
4. Dirty Ritual
5. Witch Lover
6. W.T.W.B.T.S
7. Dark Side
8. Danse Macabre
9. Unholy Death

Sestava:
Milo Ramirez - zpěv, kytara
Pablo Gómez - baskytara
Santiago Perez - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 28:00
Label: La Pija Producciones
Země: Kolumbie
Žánr: blackened thrash metal

Diskografie:
2017 - Hordes of Witchery

--------------------------------------------------------------

F.K.Ü.

www.mosholics.com

Seznam skladeb:
1. 1981
2. Nightmares in a Damaged Brain
3. Hell Night
4. Corpse Mania
5. Friday the 13th Part 2
6. The Burning
7. The Funhouse
8. The House by the Cemetery
9. Burial Ground
10. The Prowler
11. The Beyond
12. Halloween II
13. Night School
14. Ms .45

Sestava:
Larry Lethal - zpěv
Pete Stooaahl - kytara
Pat Splat - baskytara
Unspeakable Emp - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 35:41
Label: Despotz Records
Země: Švédsko
Žánr: thrash metal

Diskografie:
1999 - Metal Moshing Mad
2005 - Sometimes They Come Back... to Mosh
2009 - Where Moshers Dwell
2013 - 4: Rise of the Mosh Mongers
2017 - 1981

Související články - Thrashmetalové novinky roku 2017


Vydáno: 02.01.2018
Přečteno: 399x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
F.K.Ü. jsou...10. 01. 2018 15:50 Karel Klafunda


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18669 sekund.