RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WITCH HAMMER – Price For The New World

Do WITCH HAMMER jsem vkládal vcelku velké naděje. Jejich tři roky starý promáč mě tenkrát velice mile překvapil a utvrdil v tom, že to tady s tím těžkým kovem zase tak strašný průser není. Na debutovou nahrávku jsem se tedy velmi těšil a nyní přišel její čas. Bohužel se to klukům povedlo tak nějak na půl.

Hned ze začátku musím poukázat na tři výrazné chyby, ze kterých mi zůstává hlava stát. Začněme u samotných skladeb. WITCH HAMMER vsadili na nové pecky a na oficiální nosič vypustili pouze jednu starou věc, kterou fanoušci znají z dema „Heavy Metal Resurrection“ – „Powerman“. Naprosto nechápu, proč nebyly zařazeny obě skladby z posledního proma. Co si budeme povídat, jejich potenciál je stále dost velký na to, abych je nechal jen tak utopený na nějakým promáči. Ještě k tomu, když svojí kvalitou převyšují veškerý materiál na „Price Of The New World“. Chybou číslo dvě je zvuk. Ten je bohužel velice slabý. Kytary vůbec neplní svojí roli, ale jen tak nenápadně skřípají v pozadí. To je největší zádrhel nahrávky! Moc to nechápu, protože promo nemělo zvuk vůbec špatný. Poslední chybu bych viděl v obalu, který je hodně neoriginální. Tuhle fotku najdete u každé gothic slečny v profilu na chatu. To nebyla moc dobrá volba...

Musím tedy říci, že mě „Price For The New Worlds“ zklamalo. Ona to není špatná deska, ale kapela má prostě na víc a je to slyšet. Někdo jim může vytknout velice silný vliv IRON MAIDEN, ale na originalitu se u nás v heavy metalu příliš nehraje. Já sám „irony“ v hudbě WITCH HAMMER příliš neslyším. Zavádějící může být zpěv Honzy Šotkovskýho, který se často plíží po teritoriu pana Blaze Bayleyho, ale tím to celkem končí. Spíš mi to připomíná například takové ACCEPT. Klasických kapel je ale deska plná. „Heavy Metal Machineria“ je třeba jasný HAMMERFALL a tak bych mohl pokračovat dále. Za nejsilnější věc považuji „Kill My Pain“. Již zmiňovaná „Heavy Metal Machineria“ má také velice nakažlivý potenciál. Výborná by byla také balada „Lost Memories“, ale mělo se lépe zapracovat na aranžích. Vadí mi ten podivný zvuk kláves (jestli jsou to vůbec oni) a samotná stavba skladby by se dala udělat daleko vygradovaněji.

WITCH HAMMER natočili klasické heavy metalové album, které došlo tak do půlky cesty. Ve startu přitom mělo sil na dvakrát tak lepší výkon. I tak je to na naše poměry nadprůměrné CD. Ve světě by ale příliš šancí nedostalo.

Venca Votruba             


witchhammer.webpark.cz

Seznam skladeb:
1. Sound Of The Beast
2. Time Of The Burning
3. Give It Up
4. Kill My Pain
5. Powerman
6. Lost Memories
7. Heavy Metal Machineria
8. Angel Of Salvation
9. Glorious
10. One Soldierman

Sestava:
Jan Šotkovský – kytara, zpěv
Oldřich Volný – kytara
Petr Caputa - baskytara
Robert Mišun - bicí

Rok vydání: 2007
Čas: 45:40
Studio: A6 Třinec
Země: Česká republika


Vydáno: 27.06.2007
Přečteno: 5988x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
osobně bych dal 9,5/10Recenze čpí...14. 07. 2007 22:54 F.
7/10Dobrá recenze jen...5. 07. 2007 21:40 Carrion
WH!!Asi na to mame...5. 07. 2007 0:14 Kat


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09221 sekund.