Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MATER MONSTIFERA – Beletseri

Kráska a zvíře. Kolikrát to tu už bylo? Zuzka Lípová z výborných Dying Passion se evidentně v roli krásky vyžívá. Nejdřív si zazpívala se samotným Big Bossem na poslední desce ROOT (famózní skladba „Strange Beauty Of Fright“) a aktuálně se pustila do spolupráce s jihočeskými blackers MATER MONSTIFERA. Trošku tu cítím CRADLE OF FILTH s Liv Kristine, což byl experiment, který vyšel na jedničku. Našinci sice nenatočili takovou mordu ve stylu „Nymphetamine“, ale jejich „Beletseri“ je dobře odvedená dobře. Je tu však pár ALE.

Osobně mít Zuzku Lípovou ve studiu, tak ji podojím (samozřejmě myšleno dobře) DALEKO víc. Tahle ženská má velice charismatický a přitažlivý hlas, tak proč to nevyužít. Bohužel, „Beletseri“ na mě působí tak, že se kapela k zapojení ženského zpěvu rozhodla až za minutu dvanáct. Kdyby totiž Zuzka neposlala stopu se svým zpěvem, takřka nic by se vlastně nestalo. Je to škoda. Ovšem, i to málo Zuzce stačí, aby se dokázala pořádně rozšoupnout. Finále skladby je skvělé. Být taková celá věc, bylo by hodnocení jiné.

Druhé ALE je, že je „Beletseri“ naprosto klasická pecka MATER MONSTIFERY (rozuměj – naprosto stejné jako debut „Zrozen z hříchu“). Fanoušci jsou sice jistě spokojení, ale jestliže taková bude celá plánovaná deska, tak bohužel musím konstatovat, že se kapela sekla někde na půli cesty. Sakra, potenciál je chlapi ještě větší!

Hodnotit jednu skladbu je těžký úkol. Mně se líbí, jakožto celá tvorba MATER MONSTIFERY, ale za žádný zázrak bych to neoznačil. Prostě klasická řežba, která v ničem nepřekvapí. Avšak! Dobře se poslouchá!

Venca Votruba             

Mater Monstifera byli struční, tak já budu taky. Má-li „Beletseri“ být lákadlem k dalšímu kroku, tak já ho klidně (a docela s chutí) udělám. Splňuje vše, co od black metalu očekávám – stylově čistá, rychlá, intenzivní, nabroušená smršť s atmosférickým nádechem. Příjemně klišovitý text v domorodštině. Výborný tah v podobě hostující Zuzky Lípové, která decentně a smyslně projasní ostrou náladu. A vzhledem k tomu, že hlavní roli hrají (a měli by hrát) Mater Monstifera, bylo by větší využití Zuzčina vokálu (v rámci promo skladby) spíš kontraproduktivní. Dobrá práce.
Savapip 7/10

www.matermonstifera.pc.cz

Seznam skladeb:
1. Beletseri

Sestava:
Destructor - zpěv
Yvor - kytary
Archangel Cesyn - kytary
Jitka - klávesy
Deemon - baskytara

Rok vydání: 2008
Čas: 3:46
Label: Ifa Records
Země: Česká republika

Související články:
MATER MONSTIFERA - Zrozen z hříchu


Vydáno: 28.06.2008
Přečteno: 6141x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
ZuzkaZ počátku jsem...5. 09. 2008 7:47 Alex


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08714 sekund.