21.01.2020
LORDS OF THE NEW CHURCH
Velké překvapení zažívají fanoušci této legendy ..více

21.01.2020
MEGADETH
Jak to tak vypadá, tak frontman Dave Mustaine porazil ..více

21.01.2020
ALCATRAZZ
Americká kapela, kde začínali i kytaristé Yngwie ..více

21.01.2020
THE DEAD DAISIES
Přestože nebyl ještě zveřejněn název pátého alba ..více

21.01.2020
PURNAMA
Domácí death/black metalová kapela PURNAMA, vzniklá v ..více

21.01.2020
tartarO:s
Vydání nového alba tartarO:s "Heart & soul" se blíží, ..více






Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
To Deadly Grind : Dnešní Torr nemá už co nab ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Tak je to s tímto albem trošku komplikované. ji ..

HAVOK - Time Is Up
Tak toto ma úplne dostalo, radosť pocuvat. Super ..

Redaktorská bilance roku 2019 - Pagan
Zapomněl jsem na Stormwarrior! Z předešlého p ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Tady je živá nahrávka, kde má Mladen úplně n ..

Redaktorská bilance roku 2019 - Savapip
to htaedas: za zkoušku nic nedáš, já bych na ..

Redaktorská bilance roku 2019 - Savapip
Určitě je tu pár kapel, respektive alb, které ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Žádná dynamika, žádná jiskra... Někde jsem ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Muzes to vic rozvest? to nezni moc pozitivne po to ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
Mno jo, tak a pojďme se bavit o dnešním opravdo ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Osobní setkání s idoly z dětství je zážitek, který se ti z paměti nikdy nevymaže
2951x

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
2270x

DEBUSTROL - Neuropatolog
1819x

DEBUSTROL - Chytrá past
1180x

Karel GOTT - 80/80 Největší hity 1964 - 2019
1102x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pepsi Stone
1052x



24.01.2020
THE FIALKY, NEŽFALEŠ, TRAGEDIS, ŽÁDNEJ STRES...
Havlíčkův Brod - KD Ostrov, začátek od:20:00, vstupné: 200/250

03.04.2020
MOTÖRHEAD Czech Republic revival JUDAS PRIEST revival Praha IRON MAIDEN reviv..
kc semilasso, začátek od:18:00, vstupné: 290

12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:



článků celkem: 7392
recenzí: 6059
reportů: 570
rozhovorů: 386













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


THE AGONIST - Orphans

Kanadští The Agonist asi nejvíc vešli ve známost kvůli působení Alissy White-Gluz, která v této skupině zpívala od jejího začátku v roce 2004. Před pěti lety však přešla do slavných Arch Enemy a The Agonist museli hledat náhradu. Novou zpěvačkou se stala Vicky Psarakis a volba to byla dobrá, protože tahle dáma dovede pořádně řvát, ale i obstojně zpívat. Kanaďani nyní přicházejí s šestou, dosud nejambicióznější, řadovou nahrávkou „Orphans“. The Agonist vždy hráli nabušený energický moderní metal, ale stále jim něco chybělo k tomu, aby se dostali do pomyslné první metalové ligy. Novinka vychází opět u Napalm Records a dala o sobě hlasitě vědět prostřednictvím hned tří povedených videoklipů. Z nich se zdá, že kapela ve svém snažení dosáhla vyššího levelu.

První „klipovkou“ je i úvodní skladba na desce „In Vertigo“. Ta překvapí již svým začátkem, kde se mísí takřka deathcoreová brutalita s gotickou atmosférou. Nechybí ani technicky vyspělé kytarové sólo. Píseň pak kombinuje střední rytmus s chvilkovými útoky, kdy bicí zrychlí a Vicky vytasí překvapivě vysoce položený zpěv, takřka soprán. „In Verigo“ se neustále proměňuje. Dvoukopákové pasáže, kdy Vicky zpívá čistě, střídají brutální metalcorem nabušené části. Najde se i chvilka pro zviditelnění baskytary. Velkým překvapením je závěrečná pasáž, kdy Vicky vytasí neskutečný growl, který by se neztratil v žádné slum death metalové partě. Úvodní skladba rozehraje album opravdu ve velkém stylu. Dál už The Agonist postupují podobně, i když natolik progresivní a variabilní skladbu si již nedovolí.

„As One We Survive“ nabídne brutální nátlakové pasáže, kdy Vicky řve jak o život, ale také velice melodické momenty, kdy naopak ukazuje svůj rozsah. Nelze si nevšimnout velké stylové podobnosti s dnes již populárními Jinjer. Takřka stejnou formulku používá kapela i nadále. Na posluchače útočí protiklady, brutalitu střídá melodie skoro v pravidelném intervalu. The Agonist nelze upřít výborná technika, s nástroji si skutečně vědí rady, ale chybí hitovější skladby jako „In Vertigo“. Nejvíce asi zaujme, když Vicky začne opravdu hluboce chrčet. Celkově je její výkon na desce velice dobrý a patří k ozdobám alba. Oživení přináší „Blood Is My Guide“ jež překvapí lehce orientálním vyzněním. To se projevuje v melodiích i stylu zpěvu. Tenhle exotický prvek skladba kombinuje s deathmetalovými sypačkami. Do rockovějších vod zavítá „Mr.Cold“, metalcoreověji zaburácí „Dust To Dust“, která je ve výsledku ale poměrně uřvaná. „Orphans“ přestává být zajímavé a nebýt závěrečné (opět klipové) „Burn It All Down“, která zaujme svou energií a hitovým refrénem, jevila by se celá druhá polovina alba jako zbytečná.

The Agonist servírují pestrou paletu metalové moderny. Melodický death metal, metalcore či trochu progu. Spoustu věcí je na „Orphans“ výborných, přesto se pocit nadšení se nedostavuje. „In Vertigo“ či „Burn It All Down“ jsou skvělé kusy, ale na albu na ně kapela nedokázala nějak navázat. Vysoké nasazení nezabrání tomu, aby deska nepůsobila překvapivě jednolitě. Navíc sama od sebe nabídne srovnání se stylově spřízněnými Jinjer, se kterými prohrává. „Orphans“ je velice dobré, výrazně nadprůměrné album, které však na ty nejvyšší známky nedosahuje.

Supermartonátor             


theagonistband.com

YouTube ukázka - In Vertigo

Seznam skladeb:
1. In Vertigo
2. As One We Survive
3. The Gift of Silence
4. Blood as My Guide
5. Mr. Cold
6. Dust to Dust
7. A Devil Made Me Do It
8. The Killing I
9. Orphans
10. Burn It All Down

Sestava:
Vicky Psarakis - zpěv
Pascal Jobin - kytara
Danny Marino - kytara
Chris Kells - baskytara
Simon McKay - bicí

Rok vydání: 2019
Čas:42:56
Label: Napalm Record
Země:Kanada
Žánr: Modern metal

Diskografie:
2007 - Once Only Imagined
2009 - Lullabies for the Dormant Mind
2012 - Prisoners
2015 - Eye of Providence
2016 - Five
2019 - Orphans

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.10.2019
Přečteno: 459x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
MereszJasný, to už je o...11. 10. 2019 16:33 Supermartonátor
Možno aj u mňa...11. 10. 2019 13:20 Meresz
MereszJsem rád, že se...10. 10. 2019 23:44 Supermartonátor
Výborný album....10. 10. 2019 19:50 Meresz


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.22638 sekund.