BON JOVI - Forever
Krom nového alba vyšel i komplexní, čtyřdílný...

DOMAIN - The Artefact
A ešte jedna vec v súvislosti s Grave Digger -...

DOMAIN - The Artefact
Album som si vypočul a s čistým svedomím môžem...

MOTORBAND - 007
Obrovské ego šéfa Matejčíka opět zbytečně...

MOTORBAND - 007
Budu se asi rouhat, ale Made In Germany se mi...

MOTORBAND - 007
Sedm zpěváků .. Motorband se mi líbil v době...

MOTORBAND - 007
Motorband byla vždy pouze průměrná kapela, co na...

VADER - Litany
Jedna z nejlepších desek nejen Vader, ale i...

MOTORBAND - 007
Sedmé studiové album Motorbandu s názvem „007“ má...

BURZUM - The Land Of Thulé
Každopádne tým, že si tu napísal komentár sa ním...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




STORMHUNTER - Best Before: Death

Těžko říct, jestli v roce 2002, když opouštěl jako poslední zakládající člen Stormhunter, přemýšlel kytarista Stefan Müller nad tím, že se někdy do kapely vrátí. Ale když se novicové v sestavě Stormhunter rozhodli, že se přejmenují na Subsphere, dveře byly otevřené. Stefan to využil o další čtyři roky později, kdy činnost Stormhunter s novou sestavou obnovil. Ne, že by jejich aktivita vykazovala raketové obrátky, ale faktem bylo, že za sebou kapela konečně zanechala i nějaké hmatatelné otisky v metalových dějinách, nejvýraznější z nich bylo album „An Eye For An Eye“ (nahrané v aktuální sestavě), kterým se však zase na nějaký čas nad kapelou zavřela voda. O slovo se Stormhunter přihlásili znovu před čtyřmi lety, přičemž názvem kraťasu „Ready For Boarding“ částečně signalizovali, odkud se vinou jejich hudební kořeny.

Ty potvrzují i na novinkové desce „Best Before: Death“. To, že je jejich tvorba doporučována fanouškům Blind Guardian, Running Wild, či Mystic Prophecy není špatné směřování, je však potřeba vzít v úvahu, že zejména u první dvou kapel došlo k výraznému stylovému posunu, či radikálnímu poklesu formy, takže přesnější by bylo konstatování, že Stormhunter hrají rychle (hodně), melodicky (hodně), dynamicky (hodně), umí vytáhnout chytlavě zapamatovatelné refrény a poměrně neohebný vokál Franka Urschlera dobře pasuje k podobně nepříliš pružné a přímočaré muzice. Dalo by se říct klasický německý rychlometal, u něhož se kapela bije v hruď, že stále ještě nezačala využívat klávesy (možná proto ta sympatická syrovost), nicméně s hláškou o tom, že místo klapek zvýšila podíl sborů, čímž ještě víc podpořila hymnický charakter skladeb, krapet přestřelila, byť jí nelze upřít, že s melodičností zacházet dovede, a třeba v „Death“ primární chytlavost z refrénu vykukuje na plné pecky. Podobným způsobem jsou vyjma instrumentálního intra, outra a utahanější semi-balady „Fallen Angel“ koncipovány všechny skladby, u nichž se Stormhunter zpravidla (ne vždy) daří vyhýbat primitivní humpoláčtině, takže v součtu lze konstatovat, že „Best Before: Death“ jako celek dobře funguje. Jako příjemné zpestření v jinak hodně konzistentní nahrávce lze brát skladbu „Berceau de l`enfer“, kterou Stormhunter nazpívali ve francouzštině.

Stormhunter zůstávají zcela věrni svému pojetí metalu – fakt, že některé skladby se povalovaly v Müllerově šupleti víc než deset let a jiné jsou aktuální novinky, přičemž bez nápovědy jen těžko odhalíte, jaká patří do které skupiny, svědčí o tom, že Stormhunter vědí, co chtějí dělat. A dělají to dobře.

Savapip             


stormhunter-metal.de

YouTube ukázka - Vagabond

Seznam skladeb:
1. Morituri Te Salutant
2. Reaper
3. Altar of Illusions
4. Nightmare
5. Fallen Angel
6. Death
7. Empty Shell
8. Vagabond
9. Berceau de l`enfer
10. War Is Peace
11. A Mourning in August

Sestava:
Frank Urschler - zpěv
Stefan Müller - kytara
Burkhard Ulrich - kytara
Fritz - baskytara
Andreas Kiechle - bicí

Rok vydání: 2024
Čas: 47:57
Label: MDD Records
Země: Německo

Diskografie:
2009 - Stormhunter
2011 - Crime and Punishment
2014 - An Eye for an I
2024 - Best Before: Death

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.05.2024
Přečteno: 344x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09061 sekund.