RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




PLACE VENDOME - Streets Of Fire

Michael Kiske. Jeden z nejlepších rock/metalových pěvců. Ačkoliv jeho proslovy o tom, že už mu metal nedává to, co by jako umělec potřeboval, činí nervózním nejednoho fanouška. Především pak ty, kteří svá obydlí zamykají zásadně sedmi klíči a pijí výhradně dýňovou šťávu. Já bych to ovšem neviděl tak černě, protože jak si potom vysvětlit, že např. v AVANTASII po všech těch řečech Michael nazpívá ty jednoznačně nejspídovější věci? Nicméně Michael Kiske je osobitý umělec a pouhopouhá účast na projektech svých kolegů nemohla plně ukojit jeho tvůrčího ducha. A tak se po odchodu z HELLOWEEN pokoušel realizovat různými způsoby. Jenže kromě výtečné sólovky "Instant Clarity" z roku 1996 se mu stále nedařilo zanechat nějaký výraznější dojem. Až do doby, kdy světlo světa spatřil projekt PLACE VENDOME, vymyšlený Dennisem Wardem, členem skvělých PINK CREAM 69. A Michael by mu za to měl líbat všechny končetiny! Toto melodicko hard rockové/AOR těleso je totiž konečně na úrovni, která mu umožňuje projevit svůj talent v celé své šíři, se vší parádou a bez zardění.

Jinak se ovšem jedná o multiskladatelský projekt. Na tracklistu pro druhé album kapely se podílela celá řada umělců. Torsti Spoof (LEVERAGE) složil (v rámci stylu) nejtvrdší věc, titulní "Streets Of Fire", překrásnou hitovku "Believer", rockovou pohodičku "Changes" a o něco méně výraznější "Dancer". Ronny Milianowicz (SAINT DAEMON plus skladatel pro PRIMAL FEAR) má na svém kontě standardně nadprůměrné trio skladeb "Completely Breathless", "A Scene In Replay" a "Surrender Your Soul". Robert Sall (WORK OF ART, W.E.T.) se podepsal pod dvojici velmi podmanivých písní. "Follow Me" a (hudbou amerických seriálů 80 let načichlá) "Valerie" jsou nenápadnými vrcholy alba . A klipovku "My Guardian" má na svědomí Magnus Karlsson (BOB CATLEY, PRIMAL FEAR). S hraním krom Dennise Warda vypomohli jeho kolegové z PINK CREAM 69 Kosta Zafiriou (bicí) a Uwe Reitenauer (kytary). O klávesy se pak postaral Gunther Werno z VANDEN PLAS.

Přes tuto tvůrčí rozmanitost je neuvěřitelné, jak album drží pohromadě, že se nerozpadá a netříští o ega jednotlivých skladatelů. Naopak je znát, že všichni byli pokornými služebníky Michaela Kiskeho, k jehož přáním a požadavkům (např. větší dominanci AOR na úkor heavy rockové přímočarosti) písně formovali. I produkce Dennise Warda doznala určitého zlepšení oproti stejnojmennému debutu. Jinak se ale alba PLACE VENDOME od sebe nijak zásadně neliší a obě v poklidu a vzpřímeně unesou označní bravurní.

Vzdát hold svému oblíbenci se dá různými způsoby. Muzikanti kolem Dennise Warda to učinili po svém. Veškerý svůj talent a um koncentrovali do jediného bodu: k osobě Michaela Kiskeho. A výsledek je jímavý, skoro jako z nějaké rockové pohádky. Michael je díky nim zpět, v navýsost kvalitním a důstojném projektu PLACE VENDOME. Děkujeme!

Petr Štěpnička             


placevendome/myspace.com

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. Streets Of Fire
2. My Guardian Angel
3. Completely Breathless
4. Follow Me
5. Set Me Free
6. Believer
7. Valerie (The Truth Is In Your Eyes)
8. A Scene In Reply
9. Changes
10. Surrender Your Soul
11. Dancer
12. I'd For You

Sestava:
Michael Kiske - zpěv
Dennis Ward - baskytara
Kosta Zafiriou - bicí
Gunther Werno - klávesy
Uwe Reitenauer - kytary

Žánr: hitový AOR
Rok: 2009
Čas: 53:25
Produkce: Dennis Ward - Ward's Studio, Karlsdorf, Německo
Label: Frontiers Records
Země: Německo

Diskografie:
2005 - Place Vendome
2009 - Streets Of Fire


Vydáno: 14.07.2009
Přečteno: 5725x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
LíbíTak tuto kapelu...14. 07. 2009 10:06 mot


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09333 sekund.