PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SERJ TANKIAN, Praha - Lucerna, 24. 10. 2012

Serj Tankian, frontman System Of A Down a momentálně sólový hráč, představil svou aktuální desku takřka vyprodané pražské Lucerně. Společně s kapelami The Hollywood Arson Project a Viza tak zajistili příjemně překvapivý večer.

Zatímco první kapela The Hollywood Arson Project, složená z větší části ze Serjových doprovodných hudebníků, celý sál svým extrémně nudným projevem akorát tak otrávila, následující Viza, připomínající Gogol Bordello ze Sovětského svazu, opět vlila návštěvníkům krev do žil. Neuvěřitelně energická jízda, čerpající především z alb „Made In Chernobyl“ a „Carnivalia“, nenechala nikoho na pochybách, že když si kdysi Serj vzal pod svá křídla tuto arménsko-americkou bandu, udělal jen dobře. A pak, po nezbytné přestavbě podia, přišla řada na hlavní hvězdu večera, Serje Tankiana.

Zatímco Tankianova domovská kapela objela v posledních dnech takřka celý svět, teď přišla opět chvíle na sólové kejkle. Tankian, se zásobárnou skladeb ze tří sólových alb, během hodiny a sypal z rukávu jeden hit za druhým a prokládal je charismatickými a gradovanými projevy o nukleárních zbraních či světové politice a zběsile vykřikoval, že si nepřeje nic jiného, než spravedlivost na celém světě. Nevyhnul se ani narážce na současnou politickou situaci v České republice, to když s povděkem komentoval levicovou vládu před písní „Left Of Center“.

Serj, na rozdíl od minulého koncertu, kdy Praze ukázal svou orchestrální tvář, tentokrát zabrousil do rockových vod, kde je podstatně přirozenější a také výrazně lepší. Koncert odpálil singlem „Figure It Out“, pokračoval přes zaručené hity jako „Sky Is Over“, „Lie Lie Lie“ k aktuálním skladbám jako „Harakiri“ nebo „Butterfly“. Ostatně setlist koncertu byl sestaven na jedničku, Serj nevynechal žádnou ze svých zásadních sólových písní a v přídavku přidal také „systemovskou“ „Aerials“, která oprávněně sklidila obrovský aplaus a stala se tak jasným vrcholem koncertu. Serj během něj horlivě gestikuloval, když mluvil, tak věcně a krátce, tudíž nedocházelo k dlouhým řečnickým projevům reflektující současný stav světa, jako má občas ve zvyku.

Tím, že se koncert nezvrhl do velké politicko-ekologické agitace, mu nejde takřka co vyčíst. Samozřejmě hlavní negativum koncertu bylo dáno prostory Lucerny, ze které se vždy stane peklo, ve kterém teče pot po stěnách a v kotli je nedýchatelno. Nehledě na zvuk, který si Tankian, hlavně během prvních skladeb, zasloužil podstatně lepší.

Sólová tvorba Serje Tankiana, především na první a třetí desce, má blízko k System Of A Down a není tajemstvím, že tuzemští fandové si návrat jejich zbožštělé kapely přejí nadevše. Pro ně musel být koncert v Lucerně záplatou, která sice absenci SOAD na scéně zcela nezalátá, ale je vynikající substitucí. Serj to prostě v Lucerně zvládl na jedničku.

Milan Říský             


www.serjtankian.com



Fotogalerie


Serj TANKIAN



VIZA



THE HOLLYWOOD ARSON PROJECT



Atmosféra

foto:
Milan Říský


Vydáno: 26.10.2012
Přečteno: 4194x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10446 sekund.