RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AGOGH - Demo-n

Tohle byl zase od pana Václava nápad, pomyslel jsem si, když jsem otevřel stránku téhle „gothic doomové“ kapely. Songy jsou nahrané doma, smíchané na PC a bicí jsou snímané jen jedním mikrofonem. To zase bude „lahůdka“. Tak strašně nerad recenzuji tyhle dílka. Nechci nikdy urazit kapelu, ale prostě tyhle „rádoby nahrávky“ nemám moc rád. ALE POZOR!!!
Ač se skupina Agogh prezentuje jako gothic doom (nejsem příznivcem škatulkování), tak mi přijde spíše gothic blacková, s ohledem na klasický blackový vokál. A musím uznat, že tahle míchanice je trošku jiná káva, než jsem očekával. Tímhle zvukem by se rádo pochlubilo nejedno „chudší“, či říkejme horší studio (horší v porovnání s těmi top studii). Na to, že jsou bicí nahrány jen jedním mikrofonem, zní poměrně slušně, kluci, smekám. A teď hurá k muzice. Jsou to čtyři docela nápadité songy, v nichž se mísí krom klasické sestavy také klávesy a dva vokály. Jeden je dle mých uší a hudebního „vzdělání“ striktně blackový, druhý je melodický. Sice drží jen jednoduchou melodickou linku, ale tak nějak tam patří, nevyčuhuje, neruší a dodává avizované nápaditosti daným songům, jelikož je použit jen občas. V jedné pasáži „Symbolů“ mi připomněl zabarvením dávnou tvorbu Tudoru.
Tři skladby jsou zpívány česky, jedna anglicky. Zde musím upozornit, že jako notorický antiposluchač blackových kapel a neznalec blackových poměrů jsem čekal o něco silnější kávičku. Zdá se mi, že právě texty jsou jistou slabinou skupiny Agogh. Ale možná právě takhle mají blackovo doomové texty být.
Myslím, že kdyby se tyhle songy nahrály v dobrém studiu, dostaly díky jiným textům, dlé mého mínění, hlubší význam, je zaděláno na další hudební pecičku na našem undergroundovém trhu. Záměrně neříkám pecku, k tomu mi ještě něco chybí, ale nějak nedokážu říci co. No posuďte sami….
Mé shrnutí, nebo jestli chcete takzvaná rekapitulace: Blackovo doomová nahrávka s poměrně (a nezapomeňme, že je to nahráno a smícháno „na koleni“) dobrým zvukem, čitelnými songy s příjemným výrazem, dvěma vokály, ale možná ne zrovna excelentními texty.

Takže bodově: Zvuk: dva body, Nápady:dva body, Svižnost, čitelnost a zapamatovatelnost nahrávky: tři body, Originalita: jeden bodík. Za texty však bodík a půl dolů. Takže bratru šest a půl bodu.

Ioannes             


www.agogh.net

Seznam skladeb:
1. Růže z východu
2. Nothing Forever
3. Vojákův čas
4. Symboly

rok vydání: 2005
Čas: 22:37


Vydáno: 26.08.2005
Přečteno: 4925x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Jak muze nekdo u...26. 06. 2007 22:49 Paganel


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09052 sekund.