NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CIRCLE II CIRCLE - Delusions Of Grandeur

Majitel jednoho z nejcharismatičtějších metalových hlasů Zachary Stevens pokračuje v nastoleném intenzivním tempu. Od svého návratu z „posavatageovské rodinné dovolené“ před šesti lety vydává s tehdy nově vzniklou squadrou Circle II Circle už čtvrté album. Poté, co si bývalý souputník Jon Oliva vypůjčil od Zacka pro potřeby své „bolesti“ po vydání prvního a velice kladně hodnoceného alba „Watching In Silence“ kompletní sestavu (vyjma Zacka, pochopitelně) CIIC a nějak jí pozapomněl vrátit, poskládal Zack sestavu novou a také jí udržel až do vydání této desky (v současnosti to již neplatí) v nezměněném složení. Nejen kvůli tomu, ale hlavně proto, že z Circle II Circle padají od začátku činnosti hodně vyzrálé skladby a jejich pojetí metalu a rukopis jsou dávno bezpečně nadefinované, bylo by bláznovství čekat, že uhnou z vytyčených kolejí. Proč taky? Vstup na scénu byl pro Circle II Circle impozantní a následující alba byla přijata také velice kladně (i když u "Burden Of Truth" se začínaly nenápadně ozývat tenké hlásky, naznačující, že úroveň prvotiny se nějak nepodařilo dosáhnout). A jak jsou na tom Circle II Circle s aktuální formou?

Inu, sakra dobře… Jsem si jist tím, že všichni, kterým kdy hudba Circle II Circle příjemně zavoněla, si i na tomhle albu přijdou plně na své. CIIC tentokrát nevsází až tak silně na emoce a atmosféru jako na desce minulé, do popředí se dostává spíš hudební agrese (v rámci powermetalu), přímočarost a chuť pořádně zamávat s kýmkoliv, kdo se rád sveze na dynamických, razantních a neprvoplánově chytlavých melodiích. To vše umocněno parádním výkonem sekernického dua, na jehož kytarových honičkách, umně propojených s nedostižným mužným vokálem, stojí celá deska. Toto je nejlépe demonstrovatelné hned v úvodu, v řezavě riffové, dynamické „Fatal Warning“. Tenhle kousek je snad to nejtvrdší, co kdy CIIC nahráli. Přesto, zejména díky Zackově zpěvu píseň nepostrádá nezbytnou melodiku, kontrastující s apokalypticky destruktivním výraz skladby. Co se dynamičnosti týká, ani následující „Dead Of Dawn“ si s ní v ničem nezadá. Intenzivní nálada, svádící k hrubému spěchu, který Zack jen těžce dokáže udržet na uzdě. Nezbytný odkaz na Savatage (olivovsky hbité a nápadité kytarové sólo) přijde v těžkém heavíku „Forever“, piánově citlivém úvodu v „Echoes“ (že jsem ještě nepochválil Zacka :-)? Tak při téhle hladivé záležitosti mu zobu z ruky…) a samozřejmě, v nezbytném vokálově propleteném finále „Every Last Thing“ s poetickým úvodem, hutným přechodem, rozmáchlým vokálem i piánovým teskněním. Deska která nemá slabé místo a ani na moment vás nenechá vydechnout.

Těžko říct, jestli je to náhoda, či osud, že „Delusions Of Grandeur“ vychází opět skoro ve stejnou dobu, jako novinka Jon Oliva´s Pain. Skoro jako by se Zack s Jonem chtěli neustále navzájem porovnávat (a nebo připomenout fanouškům Savatage, že ač se jejich cesty rozešli, a to i v rámci současných projektů, stále mají něco společného – aktuálně třeba i koncertní pódia). Bez toho, abych řekl „B“ (tedy přidal i hodnocení novinky Jon Oliva´s Pain), by nebylo fér tyhle dva kousky porovnávat. A tak se přidržím pouze dosavadní diskografie CIIC. Laťku nastavenou debutovým albem „Watching The Silence“ se Circle II Circle nepodařilo překonat ani tentokrát. Už jen proto, že nepřináší nic zásadně nového. Jenže mezi námi, překonat debut by znamenalo stvořit geniální dílo. V „Delusions Of Grandeur“ mají Circle II Circle dalšího vynikajícího a důstojného následníka své prvotiny. Pro milovníky amerického powermetalu, chytlavých melodií, řezavých kytar a famózního vokálu balzám pro (d)uši.

Savapip             


www.circle2circle.net

Seznam skladeb:
1. Fatal Warning
2. Dead of Dawn
3. Forever
4. Echoes
5. Waiting
6. Soul Breaker
7. Seclusion
8. So Many Reasons
9. Chase the Lies
10. Every Last Thing

Sestava:
Zack Stevens - zpěv
Evan Christopher - kytara
Andrew Lee - kytara
Paul Michael Stewart – baskytara, klávesy
Tom Drennan - bicí

Rok vydání: 2008
Čas: 45:02
Produkce: Zack Stevens, Paul Michael Stewart
Label: AFM Records
Země: USA


Vydáno: 18.09.2008
Přečteno: 3182x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Dnes se to doslova...2. 01. 2009 20:57 heide


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09148 sekund.