RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CARPATIA - Infant Brutality

Když se mi tohle CD dostalo do ruky, tak jsem absolutně nečekal, jak rozporuplné na ně budou reakce v našem metalovém podzemí. Již teď se nebojím určit „Infant Brutality“ za nejkontroverznější metalovou nahrávku roku… Jedni vyzdvihují a jedni zašlapávají. Ač jste na jakékoliv straně, tak i tohle věstí, že o kapele ještě nějaký ten pátek uslyšíme.. Něco na tom totiž přece musí být! A ke které skupině se řadím já? Chvilka napětí… K té první!! CARPATIA mě totiž dostala do svého nitra hned prvním poslechem. Úvodní a zároveň titulní pecka „Infant Brutality“ se mi zažrala do hlavy jako výborný progresivní kousek, kde se střídají atmosférické momenty s brutálními a zpěvák Martin Kajzar kouzlí se svým hlasem od výborného čistého vokálu po totální skřekot. Kompletně to nezní vůbec roztříštěně, ba naopak. Nahrávka se krásně poslouchá a stále nabízí nové možnosti ke zkoumání. Pravdou je, že ve své podstatě CARPATIA nabízí klasické heavy metalové riffy, které se občas vydávají za ty death metalové. Jasně, je to bigbít, ale naprosto výborný!! Uchu lahodících vyhrávek si užijete do sytosti („Die For You“, „Judge Of Life“…) Nechápu, proč je kapele vytýkáno právě to heavy metalové kliše, když po naší zemi pobíhá daleko víc kapel, které to ženou do extrému. CARPATIA zaslouží alespoň uznání za pokus o originálnější pojetí. Já jim to žeru i s navijákem, protože je to prostě skvělé. Jedinou výtku bych měl teda k obalu, který na mě nepůsobí zrovna nejlepším dojmem. Přijde mi jako klasická rychlokvaška.. Ale budiž, hudební obsah to zachraňuje.
Nebudu to tady zbytečně rozebírat, protože je mi jasné, že z toho máte hlavu již značně nafouklou a vlastně ani nevíte, o čem to tady píši.. Zda je „Infant Brutality“ nahrávka dobrá nebo ne. Doporučuji si tento kotouček sehnat. Potom si můžeme o obsahu tohoto díla popovídat a třeba se i pohádat.. To k výborným deskám patří.
Elysion tento rok válí! Co titul, to trefa a záruka vysoké kvality. Těším se, co nám přichystají do budoucna.. Víc takových desek!!!

Venca Votruba             


www.carpatia-metal.com

Seznam skladeb:
1. Infant Brutality
2. Die For You...
3. Heroes
4. Judge Of Life
5. Plague
6. Suicide
7. Revenge From The Darkness
8. Underworld

rok vydání: 2005
Čas: 41:55


Vydáno: 14.11.2005
Přečteno: 4121x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09754 sekund.