RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MANOWAR-Hell On Earth Part 4

MANOWAR je dnes na metalovém poli už velký pojem. Jedni tuto kapelu nenávidí a druzí vyzdvihují do nebes za pokřiků různých bojových chorálů v bláhovém domění, že právě oni jsou ti jediní a praví fanoušci té jediné pravé hudby. Když se mi dostal do rukou před časem 3. díl této asi nekonečné série o konci světa, nějak jsem nepochopil důvod, proč se kapela rozhodla sesbírat jednotlivé písně ze všech možných koutů světa, které během turné navštívili. Po shlédnutí Hell On Earth 3 jsem si řekl, že to zas nebylo až tak špatné, ale nějak jsem neviděl žádný důvod proč si tohle DVD pustit znovu. Teď se schyluje k vydání další řadové desky samozvaných králů metalu. A Joey Demaio a jeho spoluhráči zřejmě usoudili, že je na čase vyždímat další peníze z kapes svých true fans a vydali tuto nahrávku. Obal se nese v tradičním duchu, na jaký jsme u této kapely zvyklí. Uvnitř najdeme dva DVD disky a jedno CD, na kterém uslyšíme první ochutnávku z připravované desky a nutno říct, že se nejedná o žádný velký zázrak.

DVD1:

Když jsem pouštěl první disk, tajně jsem doufal, že se nebude opakovat to, co na předchozím díle "Pekla na zemi". Ale marně. MANOWAR se neobtěžovali s nějakou invencí. Vše je pěkně při starém. Najdeme zde opět jen sestříhané záběry z různých koncertů, kde je divákovi a posluchačovi neustále vsugerováváno, že právě on je tím nejlepším fandou té nejlepší metalové bandy. Nevím, zda to tihle chlápci myslí opravdu vážně, ale pokud ano, tak je to ještě horší. Jinak skladby jsou zahrané perfektně bez jakýchkoli zádrhelů. Jedinou výtku bych měl k výkonu zpěváka. Možná je to jen můj pocit, ale zdá se mi, že Eric Adams prostě naživo má v rychlých pasážích problémy zazpívat vše tak, jako ve studiu. Pokud jde o výšky a pomalejší pasáže, tak vše klape v pohodě, ale jakmile má zazpívat nějakou rychlejší melodii v nižších polohách přejde v jakési podivne chrčení, čímž se pro mě třeba "House Of Death" stává téměř neposlouchatelnou. Ale možná je to jen můj názor. Jako zpestření je zde umístěno několik videí z míst poněkud odlišných od rockových podií. Záznam z německé televize je ještě celkem vtipný. Ale když dojde na povinnou "porno" část, kde se nám členové kapely opět ukazují jako ty největší sex symboly, jsou některé výstupy fanynek až trapné. Třeba taková polská výprava mluví za všechny. Jediná snaha o vylepšení a inovaci zaběhlých postupů je asi vidět při živých skladbách, kde se obrazovka občas rozdělí na několik menších a máme možnost sledovat záběry z více kamer najednou. Výsledný dojem je ale vyznívá spíše rozpačitě. Nevěděl jsem, co sledovat dřív, což ještě více přispívá k celkové roztříštěnosti obsahu.

DVD2:

Pokud jsem si u prvního DVD chvílemi nudil, tak při druhém se dostavilo něco ještě horšího. Je vidět, že pánové z MANOWAR mají smysl pro humor, ale čeho je moc, toho je příliš. Je jasné, že asi každá kapela se snaží výpověďmi svých blízkých a spolupracovníků trochu poupravit svůj profil ale to, co se děje tady je vážně něco neuvěřitelného. Nebojím se toto video nazvat až propagandou a snahou o blahořečení. Když se tu od každého dozvídáme, že Joey DeMaio je ten nejhodnější a nejskromnější člověk na svěťe, je velice těžké nevybuchnout smíchy. A to se v podstatě dozvíme i o ostatních členech tohoto kvarteta.
Celkově vzato je tohle DVD určeno jen skalním fandům, neboť na něm nenajdeme prakticky nic nového, co bychom už dříve neviděli. I přes neobyčejný hráčský talent, který tato skupina bezesprou má, ale nenacházím jiný důvod vydání již 4. dílu této "edice", než finanční zajištění muzikantů a vydavatelské firmy a snaha o propagaci poslední řadové desky, která rozhodně nepatří k tomu nejlepšímu v diskografii MANOWAR. Takže pokud patříte do tábora fanoušků této bandy stejně vám vaše stanovisko nevymluvím a tohle DVD si pořídíte, ale pokud přece jenom uctíváte trochu jiné hodnoty než image těch opravdu nejtvrdších hochů a nejopravdovějších metalových fanoušků, vím o mnohem lepších investicích.

Čárlie             

Musím se přiznat, že jsem byl na prozatím poslední část hudebního seriálu Tak jde čas, ehm, promiňte - Hell On Earth, celkem zvědavý... Nyní, když to mám všechno za sebou, tak mohu hrdě prohlásit - Propaganda mě nedostala! Bohužel se ze mě nestal ten pravý metalista, co si rozbíjí flašky o hlavu a dělá dobře ženám každé šířky i výšky... Teď trošku vážněji, MANOWAR se mi líbí, vždycky jsem měl jejich hudbu rád a hlavně deska "Hail To England" je pro mě jedna z nejlepších metalových placek vůbec. Za ty roky se ale z kapely stala pouhopouhá finanční mašinérie, která se snad totálně zbláznila. Jinak si to neumím vysvětlit. Proč tolik DVD, které jsou vesměs stejné a slouží opravdu snad jen jako propaganda. Vždyť "Hell On Earth 4" nám nepřináší nic, po čem bychom byli blažení. Ani zvuk mi nepřijde nejlepší. Je pěkné se podívat do všech koutů světa, ale to už tu přece bylo víckrát... Ne, nebudu se tady rozepisovat, protože to už udělal kolega True Charles. Já můžu potvrdit pouze jeho slova.. Hail and Kill

P.S. - Chápu, že titulní kousek z poslední desky je výborná věc, ale proč ho máme poslouchat pořád dokola takřka celé tři hodiny?
Venca 5

www.manowar.com

Seznam skladeb:
DVD 1: Main Program
1. Condom Head
2. Kings Of Metal
3. The Album
4. Assaulting The Airwaves
5. Brothers Of Metal
6. Crazy Fans
7. Freedom Fighters
8. In Store
9. Roskilde Festival, Denmark
10. Zlin, Czech Republic
11. Pilsen, Czech Republic
12. Summer Rocks Festival, Hungary
13. Lorca Festival, Spain
14. Gods Of Metal, Italy
15. Warriors Of The World United
16. Tour Moments
17. Call To Arms
18. Female Fans
19. I Believe
20. The Pink One
21. Spirit Horse Of The Cherokee
22. Show Your Colors
23. Sword In The Wind
24. Master Of The Wind
25. Courage
26. Screams
27. House Of Death
28. Outlaw
29. Party Until We Die
30. Credits

DVD 2: Behind The Scenes
1. The March
2. The Band
3. Sound Advice
4. Alexander The Great Part II
5. Fans&Friends
6. Louder Than Hell
7. Heavy Metal Marriage
8. The Setup
9. Employee Of The Month
10. Sex In The City
11. Heavy Metal Helicopters
12. Cutting Room Floor
13. Hell On Earth III Release
14. TV Shows - TV Total Behind The Scenes
15. TV Shows - TV Total
16. TV Shows - Viva Comet Award
17. TV Shows - Alles Pocher 1
18. TV Shows - Alles Pocher 2
19. TV Shows - Alles Pocher 3
20. TV Shows - Touch My Tits

Rok vydání: 2005 Čas: 270 minut


Vydáno: 15.03.2006
Přečteno: 5583x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
-Hele, neurážej...30. 08. 2020 14:21 Metal fan
ten kdo napsal...20. 06. 2008 11:08 Joey


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0892 sekund.