PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DANGER - First Touch

Všechno tady už jednou bylo. A jak se zdá, to, co tady kdysi bylo a už dlouho nebylo, tady zase dřív nebo později bude. Aspoň tenhle dojem mám nejen při pohledu, ale i při poslechu EP „First Touch“, se kterým se představuje švédské nebezpečí. Tedy kapela Danger. Byly časy, kdy se z předních stránek časopisů zubily postavičky s pořádně nakadeřenou hřívou, dobře zvládnutou lekcí v používání šminek a navlečené v co nejtěsnějších hadříkách. I mezi těmito stvořeními se však našli tací, kteří dokázali hrát schopnou, přímočarou a jednoduchou muziku.

A i když se zdánlivě nad glam metalem zavřela voda, při trošku důkladnějším pohledu zjistíte, že glamová scéna stále (a možná stále silněji) dýchá. Těžko říct, proč (a jestli mám vlastně dobře seštelovanou mapu) je Švédsko aktuálně zemí zaslíbenou pro glamové kapely. Danger se vydali po stopách prošlápnutých v minulém století a čerstvě protažených mnoha jejich krajany (např. Hardcore Superstar, Zan Clan či Crash Diet). Nutno přiznat, že má-li se sláva tohoto stylu někdy vrátit, jsou Danger potenciálně dobrými zachránci. Nejen svou vizáží, ze které dýchá tuna make-upu a astronomické účty od kadeřníka, ale i svou hudbou.

Danger s výsledky své činnosti nedělají žádné drahoty. Od předloňského srpna na svých stránkách v téměř pravidelných intervalech zveřejňují singly (ještě předtím kapela vydala dvě alba, ale protože se jedná o zcela odlišnou kapitolu, stojí pouze za tuto drobnou zmínku), které z nich průběžně padají. EP „First Touch“, je tak jakýmsi prvním „oficiálním nosičem“ a nabízí tři novinky a tři již zveřejněné skladby. Vzhledem k tomu, že nahrávka drží pohromadě, netřeba hledat nějaké kvalitativní posuny (snad jen od svých počátků kluci solidně vychytali zvuk). Danger to šlapalo, šlape a počítám, že i šlapat bude. A budu-li se odvolávat na ikony, kterých se kapela drží, jména jako Mötley Crüe či Twisted Sister mi lezou na jazyk úplně sama.

„First Touch“ splňuje vše podstatné. Chytlavé riffy, pulsující rytmus, davově vyřvávatelné refrény, šťavnaté melodie pro velké arény, dobrý zvuk i nádech pouliční špinavosti se sklonem k výtržnostem, jednoduché, přímé a chytlavé popěvky i nezbytná vymazlená image. Rock´n´roooooool, Amerika, holé baby!!!

Staří vlasáči se na to buď už dávno vykašlali a nebo dospěli (koneckonců, u pánů v letech by podobně extravagantní vizáž asi těžko kdo strávil…). „First Touch“ přináší nulovou originalitu, ale za to stoprocentní zábavu. Chcete-li si čuchnout k osmdesátým letům se vším všudy, máte ideální příležitost. Nevěřím tomu, že by se popularita glam metalu měla někdy vrátit v nějakém velkém rozsahu. I tak bych si tipnul na to, že o Danger ještě uslyšíme. Oni totiž nejsou žádnou parodií na glam metal, jsou uvěřitelní a to je jejich největší výhra.

Savapip             


www.danger.se

Seznam skladeb:
1. First Touch
2. Miss Money
3. Hey You
4. California Red
5. Shove It
6. On The Run (bonus)

Sestava:
Jesse Kid - zpěv
Rob Paris - kytara
Togge Rock - baskytara
Danny Cräsh - bicí

Rok vydání: 2008
Čas: 19:14
Země: Švédsko


Vydáno: 04.12.2008
Přečteno: 2455x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11274 sekund.