Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




EXODUS - The Atrocity Exhibition: Exhibit A

Thrashingová legenda, žijící víc než dvacítku let v temném stínu mainstreamovějších souputníků, se tímhle počinem uchází oprávněně o přízeň thrash-metalově založené veřejnosti s příznačnou intenzitou.

Kapela, kterou prošly hvězdy, jako Kirk Hammett (guitars, 1982-83), John Tempesta (drums, 1990-93), Paul Bostaph (drums, 2005-07) stála z mého pohledu vždy jakoby ve stínu, a to bez jediného opodstatněného důvodu. Nedovolil bych si zde veřejnost mást informacemi o „najetosti“ její diskografie, ale přiznám rovnou, že i ve mně vždy dřímaly jisté pochybnosti a předsudky, které byly způsobeny mojí liknavostí se zásadněji zakousnout do jejích produktů. Už to, že mě tak nějak iritovalo i jejich logo, je důvodem k zamyšlení se sám nad sebou. Vždyť jde sakra o stylotvůrce!!! Tady si půjčovaly a kopčily všechny „hvězdy“, které mě zrovna napadají! Nic naplat, nezbývá, než se pokusit napravit chyby minulosti způsobené snad i mladickou nerozvážností a možná i dílem nedostaku patřičných informací. To, že jsem si právě posypal hlavu popelem, rozhodně neznamená, že bych s hudbou Exodus nepřišel nikdy do kontaktu. Nesmysl! Ale prostě jen nikdy nepřišel ten správný výboj energie, nepřišlo to potřebné jiskření a magický magnetismus, který by mě přitáhl k Exodus blíž a dal mi ochutnat z nejlepších ročníků jejich “vín“. V souvislosti s albem „The Atrocity Exhibition: Exhibit A“ se pokusím o jakousi rehabilitaci své osoby a o narovnání mého postoje k téhle americké bandě.

Od prvního tónu se mi každičká nota zadírá se vší agresivitou pod kůži, riffy mi připadají maximálně geniální, práce muzikantů skvělá a navýsost profesionální. Dokonale jsem tomuto albu propadl od prvního poslechu a právě se nacházím na cestě zpět v čase a skupování alb starších. Přesnost, s jakou je odehrán obsažený materiál mě nepřestává udivovat. Je mi jasné, že mistr nad mistry, producent Andy Sneap (též př. Arch Enemy), dokonal své smrtící dílo na jedničku s hvezdičkou. Konečně, jako kdykoliv jindy předtím. Dalším momentem absolutního překvapení je pro mě vokál Roba Dukese, který mi místy vzdáleně připomíná, žel již nebožtíka, frontmana mých oblíbenců z největších „DEATH“, Chucka Schuldinera. Bylo by vaším velikým omylem žít v představě, že zde máme co do činění s nějakou opelíchanou „oldskůlovkou“, na to rychle a definitivně zapomeňte, protože Exodus zde neřekli (a po tom, co jsem slyšel, jistě ještě dlouho neřeknou) své poslední slovo.

V dohledné době by se měl objevit díl „B“, k tomuto jedinečnému a výbornému „A“. Já si rozhodně nedovolím opakovat chybu z minulosti a budu následovníka napjatě očekávat.

heide             


www.exodusattack.com

Seznam skladeb:
1.A Call To Arms
2. Riot Act
3. Funeral Hymn
4. Children Of A Worthless God
5. As It Was, As It Soon Shall Be
6. The Atrocity Exhibition
7. Iconoclasm
8. The Garden Of Bleeding
9. Bedlam 123

Sestava:
Robert Dukes - zpěv
Lee Altus - kytara
Gary Holt - kytara
Jack Gibson - baskytara
Tom Hunting - bicí

Rok vydání: 2007
Čas: 1:11:44
Studio: BackStage Studios Derbyshire UK
Produkce: Andy Sneap
Label: Nuclear Blast
Země: USA


Vydáno: 10.02.2009
Přečteno: 4485x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
The BestPro mě osobně je...11. 10. 2017 21:06 mr.deadhead


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0889 sekund.