NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TWISTED SISTER - You Can´t Stop Rock´n´Roll

Těhotná sestřička? Pouhých devět měsíců zabrala Twisted Sister cesta od prvního alba k jeho pokračování. Které potvrdilo to, co bylo nadefinováno na debutu. Rock´n´roll (alespoň ten v podání Twisted Sister) prostě nezastavíš. Takže vše při starém… (pozor, tuhle větu lze v souvislosti se sestřičkou použít prakticky v kterékoliv fázi dalšího vývoje… - naštěstí). Na jedné straně ubylo pestrosti, převážná většina písní staví na hard rockových melodiích ve středním tempu. Vytrvale (i do budoucna) stejně jednoduchý (to je to nejdůležitější slovo) základ, díky kterému hnidopich může konstatovat, že Twisted Sister přežvykují dokola jednu a tu samou dužinu. Deska, která je prostá všech překvapení, a přesto se vám nestane, že byste si jednotlivé skladby pletli, či v nich ztratili orientaci.

Celkové hodnocení „You Can´t Stop Rock´n´Roll“ je z historického hlediska poměrně ošemetná záležitost. Nevědět, k čemu se u Twisted Sister schyluje, člověk by řekl, že TS sepsali další nesmrtelnou kapitolu své historie. S ohledem na to, že po dalším (lehce přenášeném) těhotenství vyplodí Sniderovci svůj opus magnum, nezbývá než konstatovat, že druhá deska je pouhým (podařeným a silným) nádechem k definitivnímu úderu.

Síla nahrávky je založená především na dokonalém zachycení fortelu osmdesátých let. Rebelantství, ne nepodobné páskům z Mötley Crüe či příšerkám z Kiss. Praštěná image, částečně zavánějící transvestitismem, navlečeného do odrbaných džísek. Jednoduché chytlavé riffy i zapamatovatelné melodie, koketující s glam rockem a líznuté pop-metalem, kde do nepatrné cukrové polevy prsknete nálož ostře špinavé rockové nálady. To vše podáno přesvědčivě a s nezbytným drivem, bez přehnaných aranží či mohutné instrumentální akrobacie. A díky péči vydávajícího Atlanticu i v patřičně vychytanější zvukové formě, než na prvotině.

Procházku po jednotlivých skladbách nelze začít ničím jiným, než titulkou. Našlapaná halekací hymna, při které snadno uvěříte, že r´n´r prostě nejde zastavit. Obzvlášť, když juknete na její filmové ztvárnění, podtrhující kapelní sklony k úletům! Záběry na pařící kapelu v dodávce, či úředník, schovávající se pod víkem popelnice a následně prodělávající transformaci na bigbíťáka jsou famózní! V komediálním duchu se videotvorba kapely odehrává i v následujících letech, nenechte si tyhle potrhlíky ujít ;-). Osobní žhavý tip? Pochodově (v tomhle rytmu se odehrává většina desky) epická „Ride To Live, Live To Ride“ s příjemným Sniderovým zpěvem (a kraťoučkým závěrečným výletem do sfér, kde by ho snad ani nikdo nečekal… :-) ), lehoučký popěvek „I Am (I´m Me)“ s úžasným chorálem a jasným textovým poselstvím, povyšujícím odrhovačku na hymnu. Příznivci heavy nálad (i kapela Hammerfall) určitě nedají dopustit na razantní „We´re Gonna Make It“ s dalším ramenatým textem. A poprvé se Twisted Sister představují i v čisté baladě „You´re Not Alone (Suzette´s Song)“ – není to špatné, ale bude ještě líp. Zbytek desky – prostě typičtí Twisted Sister, se všemi ctnostmi i nectnostmi. V roce 1999 deska vyšla v reedici, vydavatel Spitfire Records přidal k původnímu materiálu ještě tři již dříve vydané (na stejnojmenném EP) bonusy.

Rock´n´Roll prostě nezastavíš. Kde je hranice mezi dobrou rockovkou a nenáročnou pouliční halekačkou ve stylu sloka-refrén-sloka-refrén-sólo-refrén? Na jednoduchou otázku jednoduchá odpověď. Třeba na zábavné a dobré desce „You Can´t Stop RNR“.

Savapip             


www.twistedsister.com

Seznam skladeb:
1. The Kids Are Back
2. Like A Knife In The Back
3. Ride To Live, Live To Ride
4. I Am (I'm Me)
5. The Power And The Glory
6. We're Gonna Make It
7. I've Had Enough
8. I'll Take You Alive
9. You're Not Alone (Suzette's Song)
10. You Can't Stop Rock n' Roll

Sestava:
Dee Snider - zpěv
Jay Jay French - kytara
Eddie Ojeda - kytara
Mark "The Animal" Mendoza - baskytara
A.J. Pero - bicí

Rok vydání: 1983
Čas: 38:13
Produkce: Stuart Epps
Studio: The Sol Studio, Cookham, Berkshire
Label: Atlantic
Země: USA

Diskografie:
1982 – Under The Blade
1983 – You Can´t Stop Rock´n ´Roll
1984 – Stay Hungry
1985 – Come Out And Play
1987 – Love Is For Suckers
2006 – A Twisted Christmas

Související články:
TWISTED SISTER - Under The Blade
TWISTED SISTER - A Twisted Christmas


Vydáno: 09.02.2009
Přečteno: 3566x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
wau, skvele album...21. 02. 2009 15:40 Rosi
Nádherný album....16. 02. 2009 11:37 Marek - Janesession


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10661 sekund.