NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TWISTED SISTER - Come Out And Play

Poprvé za svojí kariéru dokázali Twisted Sister natáhnout pauzu mezi dvěma alby na dobu delší než jeden rok. A poprvé se nedalo mluvit o (komerčním) úspěchu. Spíš naopak… Bylo jasné, že nástupce „Stay Hungry“ to nebude mít jednoduché. I přes to, že desce byla věnována maximální péče firmy (produkce Dieter Dierks), i přes to, že se na desce (i v klipu) objevili exkluzivní hosté, i přes to, že se na ní najdou další nezapomenutelné hity. „Come Out And Play“ úrovně předcházejícího opusu nedosahuje, i když rozhodně nejde o nějaký propadák. To se jen mezi nablýskané perly vetřela obyčejná bižuterie a náhrdelníku navíc chybí pevná šňůra, která by jednotlivé kousky svázala dohromady. Důsledek? Fiasko při následném turné, kdy řada zastávek byla zrušena a následně odchod bubeníka A.J. Pera, který pokles popularity nerozchodil a vrátil se zpět do svého předchozího působiště, kapely Cities. Příznivcům kapely (či A.J. Pera) netřeba připomínat, že reunion Twisted Sister v roce 1997 se odehrál v původní sestavě, tedy i s A.J. u škopků.

Upřímně řečeno, je zvláštní, že „Come Out And Play“ dopadlo tak nemastně (i když nezapomínejme, že se bavíme o více jak půl milionu prodaných kousků…). Twisted Sister se přidrželi osvědčeného receptu, namíchali koktejl pro příznivce popíkového metalu i pro fandy tvrdších melodií, pocukrovali jej nezbytnými baladami, natropili v doprovodných klipech dostatek šaškáren a svérázně zprznili i obě coververze, které popadli do pracek.

Sniderovci pokračují v tradici silných otvíráků. Úvodní titulní skladba „Come Out And Play“ opět představuje sestřičky ze všech stran - hysterické intro, vláčný úvod, zvrhlý do jednoho z nejostřejších výstupů (se zřejmým odkazem na „What You Don´t Know“), dobré sólo, vynikající zpěv (obzvlášť pasáž, kde zmlknou kytary je výživná), strhující chorály i dostatečně potrhlý závěr. Specifický mix syrového speedu se sladkým glamem, zapráskaný pouliční špínou. Naprostý zásah, srovnatelný s erupcí sopky, je masivní a devastující útok v podobě těžké a agresivní skladby „The Fire Still Burns“. Výjimečná skladba, sázející na hutný metal, aroma strachu a temné divadlo, ve kterém výraznou roli hrají bicí a naléhavý Sniderův vokál.

Samostatnou kapitolou desky jsou coververze, na které vznikly i videoklipy (spekuluje se, že jednou z příčin neúspěchu desky byla neochota MTV prohánět svým éterem tyto mimořádně výchovné spektákly…). Twisted Sister si vždy zahrávali s komerčním metalem a je fakt, že s „Leader Of The Pack“ i s „Be Chrool To Your Scuel“ tuto hranici daleko překročili. První jmenované, pocházející od dívčí kapely Shangri-Las, Twisted krapet pošramotili text, přidali svojskou šťávu (zkuste najít videozáznam originálu a klip od Twisted a pochopíte, o čem mluvím) a střihli si zábavný vkusný popík. V té druhé si pozvali Alice Coopera, Billy Joela či Clarence Clemonse a vystřihli si dokonalou parodii v podobě veselého a těžce retrospektivního rock´n´rollu s nabuzenou atmosférou, vyzdobenou piánem, saxofonem či trumpetami. Jen původní verzi (The Beach Boys) v tom není snadné objevit. Nelze přehlédnout svérázný videoklip, kde kromě záplavy zombíků účinkuje i mistr Cooper. Obě věci jsou hodně zábavné, ale nějak mi na tuhle fošnu nepasují.

Zbývající skladby (a je jedno, bavíme-li se o rychlých věcech či baladách) dodržují již tradiční schéma. Je nesmysl vyčítat kapele, že se snaží pokračovat v tom, co jí již jednou proslavilo. Jen se zdá, že potenciál hitů (i přes to, že i zde se najdou velice světlé a chytlavé okamžiky) je vyčerpán a z osvědčených fíglů se stává rutina.

Všechno už to bylo. U alba „Come Out And Play“ to platí dvojnásob. Možná budete celou dobu zápasit s pocitem, že i když v nejméně polovině skladeb se najdou výborné nápady, je z nich (i ze zbytku skladeb) cítit zjevná snaha vytěžit maximum z předchozích kapitol. A to je (spolu s mírumilovně laděnou produkcí) největší bolest tohoto alba. Alba, které je (i přes výše uvedené) trochu nedoceněné. Má silné skladby, které jsou velice dobré. Má horší skladby, které ale nejsou zase tak špatné. A jako celek příliš nedrží pohromadě. Po „Stay Hungry“ se jedná o jasný ústup z dobitých pozic.

Savapip             


www.twistedsister.com

Seznam skladeb:
1. Come Out and Play
2. Leader of the Pack
3. You Want What We Got
4. I Believe in Rock 'n' Roll
5. The Fire Still Burns
6. Be Crool to Your Skool
7. I Believe in You
8. Out on the Streets
9. Lookin' Out For #1
10. Kill or Be Killed
11. King Of The Fools

Sestava:
Dee Snider - zpěv
Jay Jay French - kytara
Eddie Ojeda - kytara
Mark "The Animal" Mendoza - baskytara
A.J. Pero - bicí

Rok vydání: 1985
Čas: 46:10
Label: Atlantic
Země: USA

Diskografie:
1982 – Under The Blade
1983 – You Can´t Stop Rock´n ´Roll
1984 – Stay Hungry
1985 – Come Out And Play
1987 – Love Is For Suckers
2006 – A Twisted Christmas

Související články:
TWISTED SISTER - Under The Blade
TWISTED SISTER - You Can´t Stop Rock´n´Roll
TWISTED SISTER - Stay Hungry
TWISTED SISTER - A Twisted Christmas


Vydáno: 23.02.2009
Přečteno: 3105x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08804 sekund.