CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MAGNUM - The Eleventh Hour

Obecně je tahle kapela z Velké Británie, která vznikla v roce 1972, řazena do tzv. škatulky hard rock. Jisté je, že skutečně můžeme MAGNUM, ovšem jen opravdu obecně, takto kategorizovat. Ve své obsáhlé diskografii mají alba, která bych bez diskuze ani jinam neřadil. Na straně druhé je v jejich tvorbě k nalezení několik děl, která tento úzký profil zásadně překračují. Tedy respektive jeho hranice.

Má cesta k jejich hudbě začala právě v roce 1983 prostřednictvím předmětného alba „The Eleventh Hour“. Byla to víceméně náhoda, kdy jsem si tehdy před lety tohle album tzv. „na blind“ (aniž bych věděl, do čeho jdu) objednal od jednoho človíčka, který za totáče do tehdejšího Československa úspěšně elpés pašoval a zde „na černo“ prodával. Ani nechtějte vědět, co mě tahle sranda tehdy stála! (1/3 mzdy!)

Z mého pohledu je tohle dílo velmi pozoruhodným zejména pro velmi zdařilou kombinaci hard rocku (doteky Led Zeppelin k nepřeslechnutí), pompéznosti, ale také hlavně nemalé míry progrese.

Přes toto poněkud zvláštní propojení různých hudebních stylů, zní výsledný produkt velmi konzistentně a dobře, lehce se poslouchá. Bohaté aranže aplikované snad v každém songu, vynikající muzikantské výkony, vyvážený a dynamický zvuk (upozorňuji, že již na vinylu byl super), spousta rozličných nálad a obrovský energetický náhul.

Bob Catley (dnes již legenda, hostující př. i u Ayreon), je vskutku výtečným zpěvákem, s nezaměnitelným a originálním zabarvením hlasu, který ihned detekujete mezi zástupem jiných.

Skvěle zaranžované sbory, pompéznost podtržená překrásnými piano party, ale i „hamondkami“, to vše dělá tohle album ojedinělým a přitažlivě zvláštním. Mě zde i dnes, po těch letech dokáže bezpečně okouzlit každý zaznamenaný tón. Užívám si tzv. vypalovačky, stejně jako klidné baladické songy, rovněž i již zmíněnou velmi vysokou instrumentální zdatnost hudebníků.

MAGNUM jsou na scéně opravdu již dlouhou řadu let. Ne všechna alba jejich diskografie by ode mne získala nadstandardně vysoké hodnocení. Ale řekněte, kolik je na světě kapel, že co dílo, to zásek za sto? Cením si na MAGNUM, že vytrvali dodnes a dělají nám (kdo je milujeme) stále radost dalšími novými elpíčky.

Mimochodem poslední „Princess Alice And The Broken Arrow“ z roku 2007 je opět výbornou záležitostí a nevšedním zážitkem.

heide             

Na naprosté absolutorium bych to neviděl, ale v každém případě se jedná o výbornou a velmi příjemnou nahrávku. "The Eleventh Hour" není ještě tak blyštivá, jako produkce MAGNUM v pokročilejších osmdesátých letech, i když nakročeno má. Deset skladeb se příjemně poslouchá, přičemž například "Vicious Disaster" je pecka přesně podle mého gusta. MAGNUM mám rád a určitá nadčasovost jejich muziky může zcela určitě za to, že se tahle parta stále drží nahoře. "The Eleventh Hour" patří k tomu lepšímu z jejich bohaté diskografie...
Venca 7,5/10

www.magnumonline.co.uk

Seznam skladeb:
1. Prize
2. Breakdow
n 3. Great Disaster
4. Vicious Companions
5. So Far Away
6. Hit And Run
7. One Night Of Passion
8. Word
9. Young And Precious Souls
10. Road To Paradise

Sestava:
Bob Catley - zpěv
Tony Clarkin - kytara, zpěv
Wally Lowe - baskytara, zpěv
Mark Stanway - klávesy
Kex Korin - bicí

Rok vydání: 1983
Čas: 39:53
Produkce: Tony Clarkin / Assisted: Bob Catley
Studio:Portland Studios London
Label: Jet Records
Země: Velká Británie


Vydáno: 26.02.2009
Přečteno: 3968x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10622 sekund.