AMERIKAN KAOS - Armageddon Boogie
plný súhlas s recenziou. Pohodové a veľmi dobre...

UNLEASH THE ARCHERS - Phantoma
..za mňa jedno obrovské sklamanie. Najslabšie a...

Sebastian BACH - Child Within The Man
Nějak mi ta deska sedla a v porovnání s Gangs All...

DOMAIN - Our Kingdom
Výborně. Prvni dvě desky jsou bomby

DOMAIN - Our Kingdom
...celá kapela i její alba. První tři rozhodně -...

DOMAIN - Our Kingdom
Velice dobré album (ještě pod titulem Kingdom -...

VADER - De Profundis
Úplný súhlas 10/10

DOMAIN - Our Kingdom
Domain sú jedným z mojich restov, ktoré plánujem...

VADER - De Profundis
Jedna z nejlepších Metalových desek vůbec....

VADER - The Ultimate Incantation
Tak to bych nečekal. Christ Agony, Dies Irae a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DAYLIGHT DIES- Lost To The Living

O tom, že se v posledních letech na zaoceánské scéně více než zakořenil populární death/doom, není pochyb. Jeho epická struktura a hutná melodika skýtá nespočet rozmanitých variací, kterých výtečně využívají i veteráni DAYLIGHT DIES. Nejnovější deska „Lost To The Living“ je pozoruhodným krokem do neznáma, který posluchače uvádí do mohutné skličující atmosféry amerického doomu.

Celým albem se táhne melancholická linka v poklidných odstínech oblíbené temné romantické palety a skladby svazuje v perfektně sjednocený celek. Klasické kytarové vyhrávky a složitá sóla, kterých je kotouč víc než plný, pasují jinak velice sytě probarvený zvuk v nezapomenutelnou smršť melodiky, tančící v tempech pomalých epických sfér. Kvalita skladeb je umocněna čistě vybroušenou patinou growlu Nathana Ellise, jehož artikulace a srozumitelnost je opět více než ukázková! Po hudební stránce se dá mluvit přinejmenším o stejně dobře odvedené práci jako v případě produkce (o výtečné kompozici skladeb nemluvě). Na protipólu je k popularizační škodě desky její emotivní vyspělost, která na posluchače klade vysoký nárok a ne každý, kdo jí rozhodne poslechnout, dokáže jistě porozumět jejímu obsahu. Díky absenci tvrdších pasáží a rychlejších temp může deska na první pohled působit monotónně až fádně. I přes tento malý nedostatek se za titulem "Lost To The Living" skrývá příjemný poslech plný bolestné nostalgie a vzdušných momentů překvapení, které celou přetěžkou atmosféru příjemně odlehčují. V konečném efektu je monotónnost skladeb vyvážena a zcela rozmetena jemnou neotřelostí a hravostí definitivního zvuku.

„Lost To The Living“ je perfektně propracovaným výplodem té nejkřehčí melancholie a lety prověřené hudební praxe. Celková kvalita desky je více než velice uspokojivá a ohromující. Zdá se, že i po úspěšném uvedení předešlých alb mají DAYLIGHT DIES ještě stále co nového nabídnout a rozhodně nepatří k upadajícím torzům, které čerpají ze zašlé slávy…

Michelleta             

Lepšie by som to ťažko napísal. Aktuálni „dejlajti“ vsádzajú na vkusnú melanchóliu a o čosi kratšie skladby, kde sa zaujímavé momenty priam stavajú do fronty. Jedna za všetky – „A Subtle Violence“ – emocionálny zabiják. „Lost to the Living“ je ozajstnou mňamkou od doomom ošľahaných borcov pre nás, nenapraviteľných melancholikov a milovníkov ponurej estetiky.
Martin -8/10

www.daylightdies.com

Seznam skladeb:
Seznam skladeb:
1. Cathedral
2. A Portrait in White
3. A Subtle Violence
4. and a Slow Surrender
5. At a Loss
6. Woke up Lost
7. Descending
8. Last Alone
9. The Morning Light

Sestava:
Nathan Ellis - zpěv (growl)
Barre Gambling - kytary
Charley Shackelford - kytary
Egan O'Rourke - baskytara, čistý zpěv
Jesse Haff - bicí

Rok vydání: 2008
Čas: 51:28
Label: Candlelight Records
Země: USA


Vydáno: 28.02.2009
Přečteno: 2612x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08974 sekund.