PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SKILTRON - Beheading the Liars

„Jméno země je odvozeno od latinského argentum- stříbro. Když se první Evropané, ztroskotanci z nezdařené expedice vedené Juanem Díazem de la Solis, setkali s domorodými obyvateli, dostali od nich darem předměty vyrobené ze stříbra.“

Kdo z nás by při vyslovení „Argentina“ ihned pomyslel na folk metal, či metal vůbec, ať hodí melounem. Jo, určitě se nám chlapům vybaví minimálně fotbalové reprezentační mužstvo a Diego Maradona, někomu možná Eva Perónová, coby bývalá modelka a manželka jednoho z argentinských prezidentů. Ale Skiltron?

Skiltron zastupuje argentinský folk metal protkaný power hlasem Diego Valdeze. Texty se točí okolo Skotska a jeho neustálých válek o svoji čest a nezávislost. Kapela jako rok svého vzniku udává 2004, ale... její začátky sahají až do roku 1997, kdy vystupovala pod názvem Century. Od roku 2001 svoji činnost kapela dokonce až do roku 2004 přerušila. A právě rok 2004 je jakýmsi znovuvzkříšením této kapely, ale již pod názvem Skiltron.

Dneska tvoří sestavu sedm muzikantů v čele právě s Valdesem. Ten do kapely přišel v roce 2006, když nahradil zpěváka Javiera Yuchecheva. Když spatřilo světlo světa album „The Clans Have United,“ tvořili jádro kapely Emilio Souto, Matias Pena a Fernando Marty. Javier Yuchechev byl v té době již „pouze“ jakýmsi hostujícícím zpěvákem. Následnou změnou zpěváka se v kapele žádná velká a převratná změna nekonala. Hlasy Yuchecheva a Valdeze si jsou velmi podobné, nicméně mému oušku zní Valdes lépe, není tak chraplavý a přijde mi více melodický a pro posluchače tak více chytlavý.

Hlavní silou celého alba „Beheading the Liars“ je používání lidových nástrojů. Všechny zní tak, jak by znít měly, nijak uměle, ale opravdově a posluchač si může být jistý, že pokud uslyší třeba dudy, na pódiu bude skutečný dudák hrát.

Úvodní skladbou „Skiltron“ se nám kapela dokonale a v celé své kráse představí. Album začíná vyprávěním pravého skoťáka Seoras Wallace ze skotské dudácké kapely Clan Wallace, který nám album správně nastartuje a rozjede svým dudáckým uměním. Skladby mají rychlost, melodii, energii, dočkáme se líbivého spojení lidových nástrojů s kytarami a bicími. Najdeme na albu ale i tři pomalé písničky, zejména bych vyzdvihl „Crides“, která je zpívána v rodné španělštině. Skladbou „Hate Dance“ opět Skiltron nabírá na rychlosti. Dvě minuty trvající instrumentálka nás obdaří poslechem mimo jiné harfy a mandolíny, což je počin v metalu téměř neslyšitelný. „Praying Is Nothing,“ důkaz toho, že v metalu je možné opravdu všechno. To když si deut střihnou Diego Valdez a Jonne Järvelä (Korpiklaani).

Devět... to je počet hostů, kteří svým uměním pomohli vzniknout albu „Beheading the Liars“. Snad mi ostatní prominou, že jsem vzpomněl „pouze“ dudáka Wallace a zpěváka Järveläho.

Závěrem kapele přeji, aby příští album, pokud nějaké „příště“ bude, bylo ještě lepší než „Beheading the Liars“, které považuji za opravdu velmi podařené. Takže stříbro, o kterém je řeč na samotném začátku, si Skiltron opravdu zaslouží.

lenin2001             


www.skiltron.net

Seznam skladeb:
1.Skiltron
2. The Beheading
3. I'm What You've Done
4. Praying is Nothing
5. Calling Out
6. The Vision of Blind Harry
7. Hate Dance
8. Signs, Symbols and the Marks of Man
9. Let the Spirit Be
10. Fast and Wild
11. Crides

Sestava:
Diego Valdez - zpěv
Emilio Souto - kytara, mandolína, bouzouki, zpěv
Juan Jose Fornes - kytara, zpěv
Fernando Marty - basa
Matias Pena - bicí, klávesy, zpěv
Pablo Allen - skotské dudy
Diego Spinelli - flétna, píšťala

Rok vydání: 2008
Čas: 46:26
Země: Argentina


Vydáno: 17.03.2009
Přečteno: 3502x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.095 sekund.