ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Dejf (Hellstrike) - Image je na hovno, my posloucháme svou žízeň :-)

Hellstrike jsou asi trošku neznámou kapelou u nás, ale podle mého jejich sláva rychle stoupá a za chvilku je bude znát každý. Kdo nepoznal, dělá chybu. Je to pohodová partička z Vyškova, která si užívá života naplno. Však zajděte na koncert a uvidíte sami, jak to umí roztočit. Nebo se můžete začíst do rozhovoru, na kterém se z největší části podílel Dejf, kterému s odpovídáním pomohli i ostatní členové kapely. Tady je!

Zdarec všichni z Hellstrike! Jak se vede a co kapela? V pohodě?
Čus Kámo! Jo vede se fajn..! Sehráváme se s novým bicmenem, aktivně koncertujeme, řešíme běžný životní problémy a chystáme novej materiál.

Jak to bylo se zrodem Hellstrike a kdy jste vlastně přišli na svět?
To bylo někdy na podzim 2007, kdy ještě Dejf (zpěv) a lukshik (kytara) působili pod hlavičkou své bývalé bandy, jenže ani jeden nebyli spokojeni s hudebním směřováním kapely a ve chvíli, kdy tahle grupa stagnovala, začali individuálně zkoušet a dělat vlastní matroš. Ten je nakonec nakopnul k tomu, aby založili vlastní kapelu. První ovečka do stáda byl bubeník Davidoff, se kterým už měli své zkušenosti z minulosti. Vzápětí se připojil kytarista a doprovodný křikloun Mates a pár metrů po něm basák Loki (jinak The Breed). A tak začala romantika po vyškovsku...

Zaujal mě váš hudební styl: hardcore rock´n´roll. Jak jste k tomuto přišli?
Prostě nám tohle označení přišlo jako nejlogičtější a nejvýstižnější, co se týče naší muziky. Každej máme jinej hudební vkus, ale hardcorem jsme myslím ovlivnění všichni. Rock´n´roll je pro nás v první řadě životní styl a i ten se hodně projevuje na celkovým vyznění a prezentaci kapely :-)

Čím se tento styl vyznačuje a co je pro něj typické?
Těžko říct, je to píčovina :-)). Ne, dobrý. Jak již bylo řečeno... je to hácéčko, ale jinýho ražení. Hlavně co se týče textů. Až na pár výjimek se snažíme směřovat náš projev spíš „lechtivějším“ než sociálnějším směrem. Což pro hardcore není tak typické. Nemáme tak nějak potřebu vyřvávat „zkurvená Amerika, zkurvená práce, zkurvená politika, zkurvený násilí, zkurvený globální oteplování“ atd. To jsou věci, který tady byly, jsou a budou a my s tím nic nenaděláme. Výjimkou je skladba "Zmiz odsud", ale i ta je významem trošku někde jinde. My si to zkrátka děláme po svým a ta škatulka, kam jsme to strčili, nám prostě přišla nejvíc vyhovující.

Slyšel jsem vaši desku "For All The Bitches", která se nahrávala v průběhu roku 2008, a ani radši nebudu překládat název. Jak tato deska vznikala a jak jste s ní spokojeni?
Deska vznikla naprosto přirozeně. Byla to kolektivní práce, takže tam má každej z nás svůj podíl. Po půl roce poctivýho zkoušení jsme si prostě řekli, že těch pět věcí natočíme a tak se taky stalo. Tímto bychom rádi poděkovali Otynovi (Pigsty), který se postaral o výsledný zvuk nahrávky, Bořovi Monathovi, v jehož studiu Davos se ta naše píčovina natočila, našim hostům Bormanovi (Pigsty), Deadymu (Satori) a Hugovi Chitilovi za romantickou obálku. Ináč s nahrávkou jsme v rámci možností spokojeni :-)

Co chystáte na tento rok za novinky? Třeba nějakou novou desku atd. ?
Tento rok bude v duchu přípravy prvního dlouhohrajícího alba. Nechceme to uspěchat a dáme si na něm pekelně záležet! Pokud vše půjde, jak má, mohlo by to být na světě na začátku příštího roku. Do toho chceme samozřejmě i nadále aktivně koncertovat a zkoušet, jak na nové skladby budou reagovat lidi. Máme novýho bubeníka, kterej s sebou do kapely přinesl hodně pozitivní energie a jeho styl hry a hlavně přístup nás maximálně nakopnul. Tak se těšte!

Co koncertování? Kam se všude chystáte fanouškům “vypláchnout“ jejich ušní bubínky?
Tak od začátku roku jezdíme společně s kapelou Arch of Hell jako hosté na jejich ONE DAY TOUR, kde borci a slečna propagují své stejnojmenné debutové album. Jinak si jezdíme i vlastní akce. Kde nás mohou fans vidět, si můžete přečíst na našem bandzone profilu v sekci koncerty. Za zmínku určitě stojí festival Hrachovka, kam se už těšíme jak malí jaryni.

Zakládáte si na svým image?
Image je na hovno, my posloucháme svou žízeň :-) ... Ne, veškerá image Hellstrike je sex, drogy a rock'n'roll. My se prostě rádi bavíme a užíváme života naplno... Nemusíme nad tím více polemizovat.. :-)))

Co publikum, jste s ním spokojeni? Jsou nějaké zajímavosti nebo zážitky z akcí, které by jste prozradili?
Většinou je to tak, že se s námi publikum teprve seznamuje a určitě se ještě nějakou dobu seznamovat bude. Jsme přece jenom celkem čerstvá záležitost, ale rozhodně si nemůžeme stěžovat. My si koncerty užíváme naplno a dáváme do nich všechno a kdo chce a chytne ho to, tak si to užívá s náma... Žádná věda... U těch zážitků je to složitější. Jsme veselá kapela a pořád se nám stávají zajimavý a vtipný věci (i když to často přijde vtipný jenom nám), ale bohužel jsme u toho většinou ožralí takovým způsobem, že si teď momentálně nemůžem skoro na nic vzpomenout :-))) Některý věci se zas blbě zapomínají, ale většinou se je naprosto strašným způsobem nehodí zveřejňovat :-))

Tak to asi vše… Ale jestli máte ještě co dodat, tak teď máte prostor! Mějte se a moc díky za rozhovor!
My taky moc děkujem a dodali bychom rádi jen pár drobností: děkujeme všem, kteří nás za krátkou dobu naší existence jakýmkoliv způsobem podrželi a pomohli při budování základů pro tuhle kapelu. Děkujem AoH za pozvání na jejich turné a zároveň smekáme klobouky, že téměř neznámá kapela si troufne, zorganizuje a zafinancuje na svoje triko turné téměř po celé naší republice. Pak bychom rádi upozornili naše fans na další kapely, ve kterých působí naši členové. Hc/punková úderka The Breed, kde hobluje náš basák Loki, a brněnská mlátička SAARS, kde bouchá náš nový bicmen Alice.

Enochian             


bandzone.cz/hellstrike


Vydáno: 26.03.2009
Přečteno: 5927x




počet příspěvků: 13

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
stop the killingKucí kucí nechte...28. 03. 2009 17:58 Dejf(Hellstrike)
to Majkl: ...dokola se...28. 03. 2009 11:52 ...inConspiracyWithSatan
pisekBorci, kurva...28. 03. 2009 11:51 ivanow
InConspiracy:...28. 03. 2009 10:30 Majkl
to Venca:Zda-li říkáš...27. 03. 2009 20:09 ...inConspiracyWithSatan


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16705 sekund.