ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AC/DC, The Answer - 17. 3. 2009, O2 arena Praha

Rock´n´rollový svátek, i tak by se dal nazvat úterní koncert australské kapely AC/DC. Že se bude jednat o možná největší koncertní událost roku 2009 naznačoval i fakt, že lístky na koncert zmizely za pouhé dva dny. Ti, na které se nedostalo, se zoufale snažili koupit lístek před O2 arénou, povětšinou marně.

Turné začali AC/DC v Severní Americe v říjnu 2008 a nazvali ho Black Ice Tour podle stejnojmenné desky. Album „Black Ice“ se v Česku vůbec velmi dobře prodávalo, dlouhé měsíce se drželo na špici prodejnosti a není divu, vždyť je považováno za jedno z nejlepších alb, které kdy kapela natočila.

Jako předkapelu pro tour si AC/DC vybrali The Answer ze Severního Irska, kteří představili písničky nejen ze svého posledního alba „Everyday Demons“. Hudebně se AC/DC v mnohém přibližovali, jednalo se o klasický rock s vlivy Led Zeppelin, Black Sabbath či Thin Lizzy. Zpěvák Cormac Neeson rozhodně nepostrádal charisma a snažil se po každé písničce komunikovat s publikem. Jak už to tak bývá, role předkapely není lehká, ale The Answer to zvládli na jedničku a české publikum je po právu ocenilo.

Vystoupení AC/DC začalo videem, které bylo promítáno na veliké plátno umístěné přímo nad pódiem. Diváci tak mohli sledovat divokou jízdu vlakem, která vyvrcholila v salvu ohňostrojů a výbuchů. Plátno se posunulo na stranu a na jeho místě se objevila obrovská lokomotiva, které zůstala až do samotného závěru koncertu. Poté za nadšeného řevu fanoušků dorazila i kapela v čele se zpěvákem Brianem Johnsonem a kytaristou Angusem Youngem a spustila otvírák alba „Black Ice“ „Rock n Roll Train“.

Celá kapela působila, že je v naprosté pohodě a že si koncert patřičně užívá. Hlavní pozornost na sebe strhával Angus, který právem patří k nejlepším kytaristům světa. Na druhou stranu jeho bratr Malcolm, který také hraje na kytaru, zůstával celou dobu v pozadí spolu s basákem Cliffem Williamsem. Po pravdě řečeno mě ale nejvíce fascinoval bubeník Phil Rudd, který za celou dobu snad nevyndal cigaretu z pusy.

AC/DC představili písně ze svého novinkového alba, ale zabrousili také do starších desek jako „Highway To Hell“ (1979), „Back In Black“ (1980), „The Razors Edge“ (1990) a dalších. Velký ohlas měla tradičně skladba „Thunderstruck“, při které diváci sehraně spolupracovali s Angusovou kytarou, nebo skladba „Hell´s Bells“, na jejímž začátku byl na pódium pomalu spouštěn obrovský zvon s logem AC/DC. „Highway To Hell“ zazněla až jako přídavek, ale skupina vynechala například klasickou „Hard As A Rock“.

Během vystoupení se na pódiu střídaly různé rekvizity, například obrovská nafukovací panna nebo děla, vyrovnaná před syčící lokomotivou. Angus si také dovolil menší svlíkací číslo, po kterém zůstal jenom v šortkách po celý zbytek koncertu. Celkově ve mně koncert zanechal hluboký dojem. AC/DC ani po 35 letech působení nepůsobí vyprahle, ale stále mají co říct. O tom svědčí i to, že jejich koncerty po celé Evropě jsou většinou beznadějně vyprodané. Turné by mělo trvat do června tohoto roku.

Ver             


www.acdc.com
www.theanswer.ie


Vydáno: 24.03.2009
Přečteno: 4335x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10945 sekund.