ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WISHBONE ASH - Argus

Spousta z vás si možná bude chvíli ťukat na čelo, ale následující řádky myslím opravdu vážně a sporá fakta, která zde jsou zmíněna, jsem si skutečně nevycucal z prstu, ale pocházejí ze seriozních zdrojů. WISHBONE ASH vznikli v srpnu 1969 v Torquay/Devon v United Kingdom. První dva jejich počiny bych si s dovolením nechal na jindy, i když se jedná o skutečné a velmi ceněné „perly“ v mé sbírce. Myslím ale, že tak daleko ještě nejsme, abychom se mohli vrtat detailně v kořenech současné muziky.

Album „Argus“ jsem zvolil záměrně, protože pokud byste se rozhodli pátrat po pravdivosti mých tvrzení, naleznete právě na něm jednoznačné odpovědi a důkazy. Kdo se zajímá blíže o tvorbu kapely IRON MAIDEN a dospěl ke studiu dostupných biografií apod., jistě narazil na informaci, že Harrisovou velmi oblíbenou kapelou, ne-li vzorem byli právě WISHBONE ASH. Jakkoliv to zní podivně, až nesmyslně, při detailním poslechu právě tohoto alba narazíte na nesčetné množství fragmentů, které byly dále Iron Maiden rozpracovány a zaranžovány do podoby, která odpovídala požadavkům doby o řádově deset let pozdější.

Skoro bych si dovolil vás varovat před pořízením si řadových alb WISHBONE ASH, protože by to u řady jedinců, kteří jste později narození, mohlo způsobit nemalé rozčarování. WISHBONE ASH hráli především v počátcích spíše bluesově laděný repertoár, který (amatérsky řečeno) později přerostl do vod tzv. „soft hard rocku“. Zní to rozporuplně, ale mé tvrzení má pevný základ, protože v těchto harmonicky čistých a jemně vystavěných skladbách, nad kterými se klenou nebesky čisté, melodické vokální linky, je ukryt prazáklad a stavební kámen muziky, kterou nám „mejdni“ počátkem osmdesátých let minulého století servírovali a dodnes ji do nás valí takovou silou, že není pochyb o její genialitě. Kdo by si zkrátka pomyslel, že právě WISHBONE ASH stáli (jistě nevědomky) u zrodu NWOBHM v „mejdnovském“ podání.

Patříte-li k těm odvážnějším a otevřenějším, pak se neostýchejte investovat řádově 10,- EUR do „Arguse“ a najděte si při jeho poslechu ty nepřeslechnutelné paralely sami. Ve skladbě „Throw Down The Sword“ najdete stopro klíč, který našli před cca 30ti lety i IRON MAIDEN a kterým si otevřeli dveře své mega-úspěšné kariéry dokořán. „Argus“ není albem na letmý a už vůbec ne jeden poslech, a není nic snazšího, než je, absolutně nepoznané a neobjevené, odložit. Pozorné a zkušené ucho pravého rockera však jeho kouzlo musí záhy objevit. Tím jsem si absolutně jist!

heide             


wishboneash.com

Seznam skladeb:
1. Time Was
2. Sometime World
3. Blowin´ Free
4. The King Will Come
5. Leaf And Stream
6. Warrior
7. Throw Down The Word

Sestava:
Martin Turner – zpěv, baskytara
Ted Turner – kytary
Andy Powel – kytary
Steve Upton – bicí a perkuse

Rok vydání: 1972
Čas: 77:07 (remasterovaná verze / +3 bonusy)
Produkce: Derek Lawrence
Label: MCA Records / USA
Země: Velká Británie


Vydáno: 29.03.2009
Přečteno: 3800x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
...že bych si...29. 03. 2009 12:46 heide
Klobouk dolů,...29. 03. 2009 12:16 Empty


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11824 sekund.