ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BOSTON - Third Stage

Abychom nezanedbávali kořeny, vrátíme se opět o pár let zpátky a to do doby, kdy se poměrně dost „nosil“ tzv. arena rock. Kapelu BOSTON založil v roce 1971 jistý studiový čaroděj, kytarista (začínal tuším v osmi letech) a vynálezce kytarových efektů Tom Scholz.

Dobře si vzpomínám na neskutečný humbuk, který provázel tehdy vydání prvního alba BOSTON, kdy se mluvilo o dosud neslýchaném druhu bigbítu, který stvořili totálně namakaní „amíci“, a že to nemá ve světě obdoby. Koneckonců, byla to také do jisté míry pravda. Muzika, která se k nám tenkrát ze západu dostávala, měla většinou napříč republikou identickou podobu, takže když jeli SWEET, ulítávali jsme na nich všichni a stejně tak všechny kazetky „v plyntašce“ vyřvávaly kolem „Paranoid“ od „sábošů“ nebo „Lady In Black“ od „uriášů“.

BOSTON, to bylo ale zcela něco jiného, nový rozměr hudby a zároveň obrovská „pandemie“. Sametová muzika, perfektně aranžérsky propracovaná. Vrstvené vokály a neskutečně krásná, dlouhá kytarová sóla a co především velmi chytlavé a lehce zapamatovatelné melodie, krystalicky čisté harmonie. Ano, tak tohle všechno v jednom jediném balení zvaném BOSTON znělo napříč celou, (tenkrát ještě trochu větší) republikou.

Já jsem dnes záměrně vybral v pořadí až třetí album BOSTON, protože se obecně má za to, že na něm již „bostnům“ došla pára. Většina fanoušků má z něj v hlavě jen jediný hit a to titulní medovku „Amanda“. Ona k tomu přehlížení vede ještě jedna zásadní skutečnost a to, že první dvě alba se dočkala reedice v podobě velice vydařených digipacků a na trojku se prostě (a jistě i cíleně) zapomnělo. Pravda je, že prvního alba se prodalo na 17 milionů výlisků, druhého již „jen“ 7 a toho třetího pak už „jen“ čtyři. To samozřejmě o jistém poklesu zájmu vypovídá. Podle mě se však ti, co již trojku vynechali, ošidili o neméně kvalitní zážitek z poslechu vysoce kvalitní muziky hrané špičkovými muzikanty, jen holt malinko romantičtěji naladěné. Možná ubylo i těch vrstvených vokálů, ale kytarová sóla zde mají stejnou intenzitu a naléhavost a jsou stejně dobře zapamatovatelná, jak tomu bylo u dvou alb předchozích. Zaznamenaný materiál možná v uších fanoušků devalvuje pouze přehnané očekávání následníka tak vydařených placek, jakými „jednička“ a „Don´t Look Back“ byly. Pro mě je to trochu nepochopitelné, protože i když teď srovnám v podstatě nesrovnatelné, musím zmínit, že AC/DC nebo STATUS QUO se taky drželi a drží zajetého a to někdy s větším, jindy zase s menším úspěchem.

V mých uších zní krásné melodie, které jsou opět mistrovsky zahrané se stejnou naléhavostí a silou, jak tomu bylo u předchozí dvojice alb. Rozhodně neshledávám nic, co bych „Third Stage“ mohl vytknout a doporučuji každému otevřenému posluchači, aby si o tenhle nablýskaný klenot určitě svoji sbírku doplnil a to i přesto, že to dnes už asi nebude úplně „IN“.

heide             


www.bandboston.com

Seznam skladeb:
1. Amanda
2. We're Ready
3. The Launch
4. Cool The Engines
5. My Destination
6. A New World
7. To Be A Man
8. I Think I Like It
9. Can'tcha Say (You Believe In Me) / Still In Love
10. Hollyann

Sestava:
Brad Delp – zpěv a sbory
Tom Scholz – kytary, klávesy, ostatní strunné nástroje, bicí, basa, samply
Jim Masdea – bicí a pekuse
Gary Phil – kytarové sólo v „I Think I Like It“

Rok vydání: 1986
Čas: 36:24
Produkce: Tom Scholz
Studio: Tom Scholz Hideaway Studio
Label: MCA Records
Země: USA


Vydáno: 14.04.2009
Přečteno: 3664x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
BostonNaprosto se shoduji...18. 12. 2022 9:43 Zdeněk
Doporučuj toto...26. 04. 2009 9:08 TiS.
Super doska a na...14. 04. 2009 13:19 Marc - Janesession


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0976 sekund.